Αυτή είναι η Νο 1 αιτία της εμφάνισης των ρυτίδων (και δεν είναι αυτό που νομίζετε)!

Αυτή είναι η Νο 1 αιτία της εμφάνισης των ρυτίδων (και δεν είναι αυτό που νομίζετε)!

Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες έρχονται με την ηλικία και κανείς δεν έχει ανοσία στη φυσική διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Ωστόσο, η καθυστέρηση της επιταχυνόμενης γήρανσης του δέρματος μπορεί να είναι δυνατή με την αντιμετώπιση των παραγόντων που συμβάλλουν σε αυτήν, όπως οι ακτίνες UV, το κάπνισμα και το άγχος. Μήπως αυτό το τελευταίο είναι η βασική αιτία; Ας δούμε τι λένε οι δερματολόγοι σήμερα.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Σωστά, το άγχος μπορεί να συμβάλει στον σχηματισμό ρυτίδων και δεν μιλάμε μόνο για γραμμές έκφρασης που προέρχονται από συνεχείς κινήσεις π.χ. στο μέτωπο ή ανάμεσα στα φρύδια.

Πώς το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες

Ενώ το άγχος είναι ένα φυσιολογικό και αναμενόμενο μέρος της ζωής, μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει έναν ορμονικό καταρράκτη στο σώμα σας.

Αυτές οι ορμόνες μπορούν στη συνέχεια να θέσουν σε κίνδυνο τα μέρη της δομής του δέρματός σας που το κρατούν νεανικό και σφριγηλό. «Οι ορμόνες του στρες, όπως η κορτιζόλη, διασπούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη μας και παρεμβαίνουν στην ανανέωση των κυττάρων», λένε οι δερματολόγοι.

Πώς να αντιμετωπίσετε την κατάσταση

Εδώ είναι το θέμα – δεν υπάρχει γενική λύση που μπορεί να μειώσει το άγχος. Αν υπήρχε, μάλλον θα είχε… ξεπουλήσει παντού στον κόσμο. Μπορείτε, ωστόσο, να εργαστείτε για να μειώσετε το άγχος στην καθημερινότητά σας.

Έτσι, το πρώτο βήμα είναι να βρείτε μια δραστηριότητα ανακούφισης από το άγχος, κάτι που σας αρέσει και σας ευχαριστεί.

Αυτό θα μπορούσε να είναι να βγείτε βόλτα με το κατοικίδιό σας, να κάνετε νυχτερινή γυμναστική, να κάνετε ένα ωραίο μπάνιο κ.λπ. Αν και μπορεί να μην φαίνεται έτσι, αυτό μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στο δέρμα σας με την πάροδο του χρόνου.

Οι γιατροί λένε: «Ο καθένας έχει μια τόσο μοναδική σχέση με το άγχος και το να μάθουμε πώς να αναγνωρίζουμε τους στρεσογόνους παράγοντες στη ζωή μας και να αποκτήσουμε τις δεξιότητες και τα εργαλεία για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση αυτών των στρες είναι το πιο ισχυρό “μειωτικό των ρυτίδων”».

Δείτε Επίσης
Οι καλύτερες συμβουλές για να μειώσουμε τις γραμμές του χαμόγελου!

Αλλά σε κάποιο επίπεδο, το άγχος είναι αναπόφευκτο. Έτσι, μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε με συστατικά που υποστηρίζουν το δέρμα για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας και να αντισταθμίσετε μέρος της φθοράς.

Έτσι, ενώ η πρώτη προτεραιότητα είναι η ψυχική υγεία, μπορείτε να στραφείτε στη διατροφική και τοπική υποστήριξη ως βήμα Νο. 2.

Το επόμενο βήμα λοιπόν: Πάρτε ένα καθημερινό συμπλήρωμα που εστιάζει στην περιποίηση του δέρματος. Και πάλι, το άγχος είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στη διάσπαση του κολλαγόνου (μαζί με τη φυσική γήρανση του δέρματος, καθώς η φυσική παραγωγή αρχίζει να επιβραδύνεται), επομένως τα συμπληρώματα κολλαγόνου φαίνονται σαν μια καλή επιλογή. Τα συμπληρώματα κολλαγόνου έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου μετά από αρκετές σχετικές έρευνες.

Αλλά μπορείτε επίσης να υποστηρίξετε τη φυσική αντιοξειδωτική άμυνα του σώματός σας με άλλα στοχευμένα συμπληρώματα ομορφιάς – οι κάψουλες με ασταξανθίνη, συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τις ρυτίδες σε μόλις έξι εβδομάδες.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.