Ένας χρόνος πανδημία: Πώς έχει αλλάξει τη ρουτίνα της ομορφιάς μας;

Ένας χρόνος πανδημία: Πώς έχει αλλάξει τη ρουτίνα της ομορφιάς μας;

Ο πολύς χρόνος στο σπίτι, εξαιτίας της πανδημίας, μπορεί να δημιούργησε μία νέα ρουτίνα ομορφιάς; Οι απαγορεύσεις, μας αποξένωσε από κάποιες αγαπημένες συνήθειες, όπως η επίσκεψη στο κομμωτήριο, το μανικιούρ-πεντικιούρ από ειδικούς, μία σειρά θεραπειών στο ινστιτούτο αισθητικής, το γυμναστήριο και άλλα πολλά. Ένας μικρός απολογισμός αποκαλύπτει…

Από την Άντζελα Μολφέτα

Το βέβαιο είναι πως όσον αφορά την ομορφιά μας, υποχρεωθήκαμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας μόνες στο σπίτι, πολύ περισσότερα από ό,τι πριν. Και όσο βιώναμε το αναπάντεχο της υπόθεσης, τόσο περισσότερες φυσικές καταστροφές έρχονταν στην επικαιρότητα από όλο τον κόσμο, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί κ.λπ.

Από Μάρτιο σε… Μάρτιο, μία χρονιά σύγχυσης, θλίψης και αναμονής. Ουδέν κακόν αμιγές καλού, όμως! Μέσα από αυτές τις δύσκολες στιγμές, μερικές από εμάς είχαμε το προνόμιο μιας εσωτερικής αναζήτησης, να μάθουμε κάτι καινούργιο, να διαβάσουμε ένα συναρπαστικό βιβλίο ή να εφαρμόσουμε μερικές νέες και βελτιωμένες φροντίδες για την ομορφιά μας.

Αυτήν την περίοδο ενδέχεται να ασχοληθήκαμε περισσότερο με τη γενική κατάσταση της υγείας μας, να εφαρμόσαμε ένα προσωπικό πρόγραμμα γυμναστικής, να κάναμε διαλογισμό ή να εστιάσαμε στην υγιεινή διατροφή, δοκιμάζοντας νέες συνταγές.

Συνήθειες… ομορφιάς; Τι μπορεί να κάναμε

Σε ό,τι αφορά την περιποίησή μας, μπορεί να επιλέξαμε κάποια νέα καλλυντικά προϊόντα, να πειραματιστήκαμε με νέες μεθόδους και να προσφέραμε εντατική περιποίηση από εμάς για εμάς!

Μπορεί επιτέλους να καταφέραμε να μελετήσουμε τις λίστες των συστατικών στα αγαπημένα προϊόντα φροντίδας σε πρόσωπο και σώμα, αναγνωρίζοντας τα επιβλαβή συστατικά, ενώ είναι πολύ πιθανόν να απαλλαχτήκαμε και από κάποιες παλιότερες φόρμουλες ή και προϊόντα μακιγιάζ.

Επίσης, είχαμε τον χρόνο να φτιάξουμε με τα χεράκια μας προτάσεις φροντίδας, μάσκες προσώπου ή θεραπείες για τα μαλλιά μας! Απλά συστατικά που βρίσκονται στην κουζίνα μας, όπως μηλίτης, αβοκάντο, ρύζι, μαγειρική σόδα, μέλι και άλλα συστατικά συνδυάστηκαν προσφέροντας στην επιδερμίδα μας μια αποτελεσματική λύση από τη φύση.

Είναι πολύ σημαντικό που αφιερώσαμε από τον ελεύθερο χρόνο μας, περίπου είκοσι λεπτά την ημέρα για να εφαρμόσουμε μια μάσκα προσώπου ή μαλλιών. Είναι προσωπικό μας όφελος που ξεφύγαμε από το άγχος της καθημερινότητας, τις  μετακινήσεις μας για λόγους εργασίας και τελικά, που απαλλαχτήκαμε από κάποιες ανασφάλειες, όσον αφορά την εικόνα μας.

Ας δούμε τι «υποτίθεται» τουλάχιστον, ότι συνέβη σε πολλές γυναίκες ανά τον κόσμο!

Ελεύθερος χρόνος – ουσιαστική φροντίδα

Αν και αρκετές πήραν βάρος εξαιτίας της καραντίνας, ακόμα περισσότερες θέλησαν να ακολουθήσουν μια ισορροπημένη διατροφή, ώστε να απαλλαγούν από μερικά παραπανίσια κιλά!

Ακόμα, οι καθημερινές προπονήσεις αερόβιας γυμναστικής, ένα πρόγραμμα με βάρη, η γιόγκα και το στατικό ποδήλατο στο σπίτι, όχι μόνο δυνάμωσαν το σώμα μας αλλά μας έδωσαν την ευκαιρία να περάσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας δημιουργικά!

Νους υγιής εν σώματι υγιές

Το διάβασμα, η εσωτερική αναζήτηση, το διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η θετική εικόνα που αποκομίσαμε για τον εαυτό μας όλους αυτούς τους μήνες είναι μερικοί από τους τρόπους που κατάφεραν να μας κάνουν να αναπτύξουμε την αυτογνωσία μας σε όλη την πανδημία.

Πρακτικές, οι οποίες ίσως δεν ήταν αναγνωρίσιμες ως απαραίτητες τα προηγούμενα χρόνια για τη ψυχική μας υγεία. Τώρα, όμως, γνωρίζοντας μέσα από την πανδημία, πως η αναγκαιότητα της ενασχόλησης με τη φροντίδα του μυαλού και του σώματός μας είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη για την προσωπική μας ευεξία, δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω!

Δείτε Επίσης
Γιορτινό ντεκόρ: Φέτος είναι στη μόδα οι εύκολες και απλές ιδέες

Η φροντίδα των μαλλιών πέρασε σε άλλη… διάσταση!

Το φορτωμένο πρόγραμμα της καθημερινότητάς μας πριν την καραντίνα είναι πολύ πιθανόν να μας έκανε να μην ήμασταν τόσο επιμελείς όσον αφορά τα μαλλιά μας. Κατά τη διάρκεια, όμως, όλης της προηγούμενης χρονιάς και καθώς τον περισσότερο καιρό τα κομμωτήρια ήταν κλειστά, είχαμε επιτέλους τον χρόνο για να τα φροντίσουμε και με το παραπάνω!

Ελέγξαμε και πάλι τον τύπο των μαλλιών μας, επιλέξαμε τα κατάλληλα προϊόντα και μελετήσαμε τη σύνθεσή τους, απορρίπτοντας τόσο τις ακατάλληλες υφές όσο και κάποια επικίνδυνα συστατικά.

Παράλληλα, το πιθανότερο είναι πως πειραματιστήκαμε και με φόρμουλες DIY, προσδίδοντας έξτρα φροντίδα για ακόμα πιο υγιή και λαμπερά μαλλιά!

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, αυτή η δύσκολη περίοδος της απομόνωσης, μας έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθούμε περισσότερο με τον εαυτό μας, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Τα αποτελέσματα δεν αναβάθμισαν μόνο την εμφάνισή μας, αλλά τόνωσαν και την αυτοπεποίθησή μας προετοιμάζοντας μας για το ταξίδι της ζωής που θα ξεκινήσει και πάλι με τη λήξη αυτής της περιπέτειας, αλλά με υπερβολική ταχύτητα!

Και στις αποσκευές μας θα έχουμε πλέον μόνιμα τις νέες μας κατακτήσεις με τη βεβαιότητα πως στον εαυτό μας πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο και να προσφέρουμε πάντα το καλύτερο!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.