Πέντε εύκολοι τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τον ιδρώτα στις μασχάλες!

Πέντε εύκολοι τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τον ιδρώτα στις μασχάλες!

Η άνοιξη μας ταξιδεύει με τον πιο μαγευτικό τρόπο στον κόσμο των λουλουδιών γιορτάζοντας τα υπέροχα αρώματά τους! Για να είμαστε σε αρμονία με τη φύση, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να αναθεωρήσουμε τη φροντίδα στις μασχάλες, εφαρμόζοντας τις πιο αποτελεσματικές λύσεις! Οι προτάσεις που ακολουθούν μας δίνουν τον τρόπο  για να το πετύχουμε, με τα καλύτερα αποτελέσματα…

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η εφίδρωση αποτελεί μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού μας, απόλυτα ζωτικής σημασίας, δια μέσου της οποίας διατηρούμε μια ασφαλή και υγιή θερμοκρασία του σώματος. Θα μπορούσαμε να πούμε πιο απλά, πως αντισταθμίζουμε την υπερβολική θερμότητα από το σώμα μας με ένα ενσωματωμένο μηχανισμό ψύξης! Τι συμβαίνει;

Όταν το σώμα μας βρίσκεται σε συνθήκες υπερβολικής θερμότητας, από τους ιδρωτοποιούς αδένες παράγονται σταγονίδια ιδρώτα. Μέσα από αυτές τις πύλες των μικροσκοπικών αγωγών ιδρώτα, η υγρασία διεισδύει στην επιφάνεια του δέρματος. Καθώς η υγρασία του ιδρώτα έρχεται σε επαφή με τον αέρα μέσω της εξάτμισης, απελευθερώνεται θερμότητα προκαλώντας ψύξη, τελικά.

Όσο σημαντική και αν είναι η εφίδρωση για την ισορροπία του σώματός μας, όμως, συχνά γίνεται ανεπιθύμητη εξαιτίας της δυσάρεστης μυρωδιάς. Στην πραγματικότητα βέβαια, ο ιδρώτας στην πηγή του δεν έχει καμία μυρωδιά. Οι ενοχλητικές οσμές προκαλούνται όταν τα βακτήρια, γνωστά ως corynebacterium, που υπάρχουν στο δέρμα αλληλεπιδρούν με τον ιδρώτα και τα έλαια δημιουργώντας τη μυρωδιά που χαρακτηρίζουμε ως «οσμή σώματος».

Σε αυτό ακριβώς το σημείο έρχεται η φροντίδα της μασχάλης! Από τον απλό καθαρισμό της περιοχής ως και τη χρήση αποσμητικού προϊόντος μπορούμε να διατηρήσουμε τις οσμές υπό έλεγχο, προάγοντας και τη συνολική ευεξία του σώματός μας! Οι προτάσεις που ακολουθούν μας δίνουν τον τρόπο  για να το πετύχουμε, με τα καλύτερα αποτελέσματα…

1. Προσοχή στην καθαριότητα

Οι μασχάλες αφορούν μια ιδιόρρυθμη ζώνη του σώματός μας, λόγω της αναδίπλωσης του δέρματος, οι οποίες είναι επιρρεπείς στην υγρασία εξαιτίας της έλλειψης της ροής του αέρα. Μάλιστα, συχνά στην περιοχή φιλοξενούνται συγκεκριμένα βακτήρια και οργανισμοί όπως μύκητες.

Η σωστή φροντίδα και ο καλός καθαρισμός είναι σημαντικά βήματα για τη μείωση της ανεπιθύμητης υγρασίας και τη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας του μικροβιώματος. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικές.

Συνιστάται να πλένουμε τις μασχάλες μας μία φορά την ημέρα και όχι περισσότερο, εκτός εάν ακολουθούμε μια αθλητική ή σωματικά απαιτητική δουλειά ή χόμπι. Επίσης, είναι καλό να εναλλάσσουμε τα προϊόντα καθαρισμού, με πιο ελαφριές ή δραστικές συνθέσεις με ισορροπημένο pH.

2. Η σημασία της απολέπισης

Όπως το πρόσωπο, έτσι και οι μασχάλες μπορεί να επηρεαστούν από την κατάσταση της επιδερμίδας μας. Η έντονη λιπαρότητα, οι φραγμένοι πόροι, η παρουσία σπυριών και η συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος κάνουν τη διαδικασία της απολέπισης απολύτως αναγκαία.

Για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα υπάρχουν απολεπιστικά προϊόντα σε ρευστή μορφή ή και μάσκες. Ο σκοπός τους είναι να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και τις εκκρίσεις του δέρματος. Για να αποφύγουμε τους ερεθισμούς μπορούμε να επιλέξουμε μια φόρμουλα με τη δύναμη των AHA, BHA και PHA με αντιοξειδωτικά στοιχεία ή τη χρήση ενός προϊόντος με γλυκολικό οξύ, για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και τη βελτίωση της συνολικής χροιάς της περιοχής.

3. Απαλότητα στο ξύρισμα

Εάν έχουμε επιλέξει το ξύρισμα για την αποτρίχωση στις μασχάλες, θα πρέπει να φροντίσουμε η περιοχή να είναι απολύτως λεία, διαφορετικά θα υπάρξουν τραυματισμοί. Για ένα απαλό και ομαλό ξύρισμα θα χρειαστούμε ένα ζελ/αφρό ξυρίσματος, ζεστό νερό και καλό ξυραφάκι.

Εάν είμαστε επιρρεπείς σε ερεθισμούς, όμως, μπορούμε να προετοιμάσουμε το δέρμα μας από το προηγούμενο βράδυ. Τι κάνουμε; Φροντίζουμε να κάνουμε μια πολύ ελαφριά απολέπιση στην περιοχή, κατά τη διάρκεια του ντους και απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα ενυδατικής κρέμας πριν πέσουμε για ύπνο.

Όσο για το ξυραφάκι; Το ξεπλένουμε επιμελώς απομακρύνοντας ακαθαρσίες και τρίχες, ενώ το αλλάζουμε μόλις αντιληφθούμε φθορές ή 1-2 φορές τον μήνα.

Δείτε Επίσης
Σετ σεντόνια Garland από 100% βαμβάκι και 144 κλωστές, NEF NEF Homeware

4. Επιλεγμένη ενυδάτωση

Όπως το πρόσωπο και το σώμα μας έχουν ανάγκη για υγρασία, ακριβώς το ίδιο χρειάζονται και οι μασχάλες μας, ώστε να αισθανόμαστε άνετα. Η διαφορά είναι πως δεν αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Η χρήση μιας ενυδατικής λοσιόν σώματος με ισορροπημένο pH 1-2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετή.

Σε περιπτώσεις έντονης ξηρότητας μπορούμε να επαναλάβουμε, φυσικά. Για να διατηρήσουμε τις μασχάλες μας απαλές, όμως, εάν παρατηρήσουμε οποιοδήποτε ερεθισμό είναι σκόπιμο να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα τόσο στο ξύρισμα όσο και στη χρήση του αποσμητικού.

5. Η επιλογή του αποσμητικού

Η αγορά των αποσμητικών είναι αρκετά μεγάλη, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα επιλογής. Αν το αποσμητικό μας προκαλεί ερεθισμό ή αφήνει πολλά υπολείμματα στο δέρμα μας είναι καλό να επιλέξουμε κάποιο άλλο.

Αναζητώντας ένα προϊόν με όσο το δυνατό λιγότερες χημικές ουσίες, δηλαδή κάποιο χωρίς άρωμα, αποφεύγοντας τις φθαλικές ενώσεις, τα parabens, τα θειικά άλατα ή τις χρωματικές ουσίες έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα.

Επίσης, εάν χρειάζεται να μπλοκάρουμε την υγρασία επειδή παρατηρείται υπερβολική εφίδρωση (γνωστή και ως υπεριδρωσία), θα μπορούσαμε να αποφύγουμε και το αλουμίνιο στο αποσμητικό μας. Είναι αλήθεια πως τα αντιιδρωτικά που περιέχουν αλουμίνιο είναι ιδανικά για κάποιες από εμάς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι ανάγκη να προσθέσουμε απαραίτητα το αλουμίνιο στην καθημερινή μας ρουτίνα ομορφιάς.

Στόχος μας είναι να απομακρυνθεί η δυσάρεστη οσμή, χωρίς να μπλοκάρουμε τον ιδρώτα. Ο ιδρώτας αποτελεί μια φυσιολογική διαδικασία, όπως αναφέραμε, άλλωστε. Η μυρωδιά είναι αυτή που μπορεί να αναχαιτιστεί!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.