Για πιο δροσερό ύπνο τις ζεστές νύχτες!

Σετ σεντόνια Garland από 100% βαμβάκι και 144 κλωστές, NEF NEF Homeware

Η νυχτερινή εφίδρωση είναι σίγουρα μία από τις χειρότερες συνθήκες για να απολαύσετε τον ύπνο σας. Αν λοιπόν, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αισθάνεστε συχνά να ιδρώνετε, ίσως φταίει η επιλογή των σεντονιών σας.

Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Η καταπολέμηση του χρόνιου νυχτερινού ιδρώτα, ίσως βρίσκει τη λύση με αλλαγή του είδους και του υλικού των σεντονιών σας. Κι αυτό απλά μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που κοιμάστε. Χρησιμοποιώντας σεντόνια από φυσικά υλικά, όπως ελαφρύ λινό, βαμβάκι ή κλωστές από μπαμπού μπορούν να σας βοηθήσουν  πραγματικά να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας καθώς κοιμάστε.

Παρόλο που τα σεντόνια με περισσότερες κλωστές είναι πιο πολυτελή, δεν είναι καθόλου κατάλληλα για το ελληνικό καλοκαίρι, γιατί δεν αφήνουν το σώμα να αναπνέει και δεν επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα.

Σετ σεντόνια Korina από 100% βαμβάκι περκάλι και 180 κλωστές, NEF NEF Homeware
Σετ σεντόνια Korina από 100% βαμβάκι περκάλι και 180 κλωστές, NEF NEF Homeware

Προτείνουμε λοιπόν, να επιλέξετε πιο ελαφριά σεντόνια με αριθμό κλωστών από 150- 300 για να παραμείνετε δροσεροί. Αυτά τα πιο ελαφριά σεντόνια από φυσικές ίνες κατεβάζουν τη θερμοκρασία και επιτρέπουν έναν καλύτερο ύπνο. Και φυσικά, αποφύγετε οτιδήποτε έχει συνθετικά υλικά ή νάιλον.

Μερικές καλές επιλογές είναι:

– Από καθαρό λινό, με πολυτελή εμφάνιση αλλά και πολύ δροσερά.

– Από 100% βαμβακοσατέν, τα οποία είναι απαλά στην αφή και αφήνουν τον αέρα να κυκλοφορεί.

Συλλογή Satiny από 100% βαμβακοσατέν και 210 κλωστές σε έξι χρώματα (γαλάζιο, ανοιχτό πράσινο, ροδακινί, ανοιχτό μοβ, ανοιχτό γκρι και μόκα), NEF NEF Homeware
Συλλογή Satiny από 100% βαμβακοσατέν και 210 κλωστές σε έξι χρώματα (γαλάζιο, ανοιχτό πράσινο, ροδακινί, ανοιχτό μοβ, ανοιχτό γκρι και μόκα), NEF NEF Homeware

– Από μπαμπού, το οποίο είναι ένα απορροφητικό ύφασμα που «αναπνέει».

Δείτε Επίσης
Τάση: Ποντάροντας στο… πράσινο! Γιατί το σπίτι σας χρειάζεται περισσότερο;

– Από μείξη λινού και βαμβακερού που είναι μία εξίσου δροσερή επιλογή.

– Από ειδικά νήματα σαν αυτά που χρησιμοποιούνται στα ρούχα γυμναστικής και απορροφούν τον ιδρώτα με τον ίδιο τρόπο.

– Aπό βαμβάκι-περκάλι: Τα σεντόνια από βαμβάκι – περκάλι αποτελούν μία υψηλής ποιότητας κατηγορία βαμβακερών σεντονιών, ανθεκτικά, απαλά στην υφή, με ματ όψη και δροσερά.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.