Τι είναι το «χτύπημα των οστών» και τι μπορεί να κάνει για το δέρμα σας;

Τι είναι το «χτύπημα των οστών» και τι μπορεί να κάνει για το δέρμα σας;

Ο καλλυντικός βελονισμός ή το μασάζ gua sha προσώπου είναι όλες δημοφιλείς πρακτικές της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, τις οποίες οι αισθητικοί έχουν προσαρμόσει για να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα ομορφιάς, όπως η ακμή, οι ρυτίδες και η θαμπάδα της επιδερμίδας. Μια άλλη συναρπαστική πρακτική ευεξίας για να γνωρίσετε είναι το χτύπημα των οστών. Τι είναι, πώς λειτουργεί και πώς μπορείτε να το εφαρμόσετε!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Οι πρακτικές της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, όπως ο βελονισμός και η βεντούζα, έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ορισμένων παθήσεων υγείας και τη διατήρηση της συνολικής ευεξίας. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι ακολουθούν αυτές τις εναλλακτικές τεχνικές θεραπείας για να διατηρήσουν καθαρό και νεανικό δέρμα.

Το χτύπημα των οστών είναι μια τεχνική όπου τα άκρα των δακτύλων χρησιμοποιούνται για να χτυπούν απαλά κατά μήκος της οστικής δομής τού προσώπου με ελαφριά έως μέτρια πίεση σε μια προσπάθεια να μειωθεί η εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, να αυξηθεί η λεία υφή και η λάμψη.

Το χτύπημα των οστών είναι ένα από τα σπάνια μυστικά ομορφιάς που έχει μηδενικό χρόνο διακοπής και δεν κοστίζει τίποτα, επομένως δεν είναι κακό να προσθέσετε αυτήν την αρχαία μέθοδο ομορφιάς στην καθημερινότητά σας.

Αυτή η πρακτική έχει εισχωρήσει στη σύγχρονη αισθητική στα διαφορετικά είδη μασάζ προσώπου που χρησιμοποιούνται από τους αισθητικούς, που συνήθως αναφέρεται ως tapotement». Το μασάζ στα κόκκαλα του προσώπου όχι μόνο σας βοηθά να χαλαρώσετε αλλά και προάγετε το υγιές και λαμπερό δέρμα.

Πώς λειτουργεί;

Το χτύπημα των οστών ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον βελονισμό. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον βελονισμό – ο οποίος περιλαμβάνει βελόνες – ο βελονισμός και το χτύπημα των οστών βασίζονται στη  θεραπεία μασάζ  με τα χέρια και τα σημεία πίεσης για “καθαρά ενεργειακά μπλοκαρίσματα στο σώμα”.

Το χτύπημα του δέρματος θα αυξήσει τη ροή του αίματος, βοηθώντας στην παροχή επιπλέον οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών που βοηθούν όχι μόνο στην αποκατάσταση του δέρματος αλλά και στην παροχή επιπλέον λάμψης στην επιδερμίδα.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη σύσφιξη του δέρματος και στην εξάλειψη των τοξινών. Αυτό ευθυγραμμίζεται με τα βασικά της λεμφικής παροχέτευσης. Η εφαρμογή ήπιας πίεσης γύρω από τα μάτια και το μέτωπό σας ενθαρρύνει την κίνηση του στάσιμου λεμφικού υγρού για να μειώσει το πρήξιμο λόγω της συσσώρευσης υγρών.

Επιπλέον, το χτύπημα έχει αποδειχθεί ότι βοηθά να αισθάνεται το άτομο αυξημένη αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης, κάτι που είναι πάντα ωφέλιμο στην υπερβολικά πολυάσχολη ζωή μας.

Δείτε Επίσης
Λοιπόν, όλοι θέλουμε να μυρίζουμε «χόρτο» τώρα; Η κάνναβη κατακτά τον κόσμο των εκλεκτών αρωμάτων!

Με άλλα λόγια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένα σημεία πίεσης για να βελτιώσετε την ευεξία σας συνδυάζοντας το χτύπημα των οστών με τον βελονισμό.

Για παράδειγμα, η στόχευση σημείων πίεσης κατά μήκος του μετώπου, των κροτάφων και των αυτιών μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος, την ένταση των μυών και τις ημικρανίες.

Συμβουλές για την πραγματοποίηση της μεθόδου στο σπίτι

Υπάρχουν τρεις βασικές περιοχές του προσώπου για να χρησιμοποιήσετε ελαφριά έως μέτρια πίεση με τα δάχτυλά σας, δηλαδή τα χτυπηματάκια θα πρέπει να είναι κατά μήκος του μετώπου, των ζυγωματικών και της γνάθου.

Καλό είναι πριν ξεκινήσετε να πλύνετε τα χέρια σας για να αποτρέψετε την εξάπλωση βρωμιάς και βακτηρίων στο πρόσωπό σας. Ομοίως, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια καθαρή βάση, οπότε κάντε το αφού έχετε κάνει έναν καλό, απαλό καθαρισμό στο δέρμα σας.

Οι ειδικοί προτείνουν επίσης τη χρήση ενός λαδιού για τη μείωση της τριβής ή ενός ορού προσώπου, οπότε το χτύπημα θα βοηθήσει στην αύξηση της διείσδυσης του προϊόντος.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.