Τρία βήματα για πιο νεανικό δέρμα

Τρία βήματα για πιο νεανικό δέρμα

Ακόμα και από την ηλικία των 20 ετών θέλουμε το δέρμα μας να δείχνει όσο γίνεται πιο φρέσκο και νεανικό. Εκτός από τα γονίδια μας και τις περιβαλλοντικές επιθέσεις που επηρεάζουν την εμφάνιση της επιδερμίδας μας, μπορούμε να εστιάσουμε σε 3 βασικά σημεία και να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα αντιγήρανσης από σήμερα, κιόλας!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Ήλιος: Πρόληψη και αναδόμηση

Ο ήλιος προκαλεί απώλεια του κολλαγόνου και επηρεάζει τα επίπεδα ελαστίνης, με αποτέλεσμα να δημιουργεί χαλάρωση του δέρματος και εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Σε μερικές περιπτώσεις επίσης, επηρεάζει την απόχρωση του δέρματος και ευθύνεται για την «άγρια» υφή της επιδερμίδας μας. Οι ηλιακές ακτίνες UV είναι και η κύρια αιτία για την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Μια σοβαρή ασθένεια που δυστυχώς, αυξάνεται αλματωδώς.

Τι κάνουμε;
  • Επιλέγουμε ένα αντηλιακό προϊόν ευρέως φάσματος, ώστε να παρέχει πλήρη προστασία από την ακτινοβολία UV και με δείκτη προστασίας, τουλάχιστον SPF30.
  • Χρησιμοποιούμε καθημερινά το αντηλιακό μας, μετά την κρέμα ημέρας, ευλαβικά και για 365 ημέρες τον χρόνο! Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, απλά, επαναλαμβάνουμε τη χρήση του, δυο-τρεις φορές την ημέρα. Μπορούμε να βρούμε μια σύνθεση με χρώμα, ώστε να αποφύγουμε και την παράλληλη χρήση μέικαπ ή ακόμα και κάποιο αντηλιακό με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, το οποίο και προφυλάσσει το δέρμα μας από την πρόωρη γήρανση.

Αντιοξειδωτικά: Σύμμαχοι της νεανικής επιδερμίδας

Η δημιουργία των ελευθέρων ριζών από την έκθεση στον ήλιο και τις περιβαλλοντικές επιθέσεις είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα ένας ακόμα παράγοντας που ενισχύει την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Η επιδερμίδα μας, ανίκανη να αντισταθεί σε αυτήν την επίθεση εκ των έσω παρουσιάζει πολύ συχνά αποχρωματισμό και επιβράδυνση στις φυσικές λειτουργίες αναδόμησης του δέρματος, με ατυχή κατάληξη τη δημιουργία ρυτίδων.

Δείτε Επίσης
Βιταμίνη C: Βελτιώνει πραγματικά το δέρμα μας!

Τι κάνουμε;
  • Επενδύουμε σε ισχυρές αντιοξειδωτικές φόρμουλες. Η βιταμίνη Ε, το L-ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C), το πράσινο τσάι, η καφεΐνη, το φερουλικό οξύ, η βιταμίνη Α, το λυκοπένιο, οι φαινόλες, ο ψευδάργυρος και το συνένζυμο Q10  είναι μερικά από τα πιο γνωστά αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα καλλυντικά προϊόντα.
  • Χρησιμοποιούμε το αντιοξειδωτικό μας προϊόν, πρωί και βράδυ, σε απόλυτα καθαρή επιδερμίδα. Ακόμα και εάν το αντιηλιακό μας προσφέρει και αντιοξειδωτική δράση, για να διατηρήσουμε τη νεανικότητα της επιδερμίδας μας σε βάθος χρόνου είναι σκόπιμο να χρησιμοποιούμε ξεχωριστά και το αντιοξειδωτικό προϊόν.
  • Φροντίζουμε να προσθέσουμε καθημερινά στη διατροφή μας τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά στοιχεία. Ο κατάλογος είναι αρκετά μεγάλος και μπορούμε να φτιάξουμε την προσωπική μας λίστα, ακολουθώντας τις διατροφικές μας προτιμήσεις ή την περιεκτικότητα σε δραστικά στοιχεία. Όπως και να έχει, το δέρμα και ο οργανισμός μας θα αναζωογονηθεί!

Ρετινοειδή: Οι μαχητές στη διαδικασία της γήρανσης

Η αντιγηραντική τους δράση είναι επιστημονικά γνωστή, ήδη από τη δεκαετία του 1930! Αν και χρησιμοποιήθηκαν γύρω στο 1970 στη βιομηχανία των καλλυντικών, σήμερα αποτελούν μία από τις πιο δραστικές προτάσεις για τη νεανικότητα του δέρματος. Η βιταμίνη Α και τα παράγωγά της συναντώνται συνήθως ως παλμιτικός εστέρας, τρετινοΐνη, ισοτρετινοΐνη, ρετινόλη, ρετινοϊκό οξύ, ρετιναλδεΰδη, ανταπαλένη και ταζαροτένη. Στόχος τους είναι η ανανέωση των κυττάρων, επαναπρογραμματίζοντας τη λειτουργία τους. Δημιουργούν απολέπιση στην επιφάνεια της επιδερμίδας, τονώνουν τη λειτουργία των ινοβλαστών και την παραγωγή κολλαγόνου, υποστηρίζουν τις ίνες ελαστίνης, ρυθμίζουν την έκκριση μελανίνης και σταδιακά, σβήνουν τις ρυτίδες!

Τι κάνουμε;
  • Η βιταμίνη Α, καθώς και τα παράγωγά της είναι φωτοευαίσθητα. Για να αποφύγουμε ανεπιθύμητες αντιδράσεις, αλλά και για να ενισχύσουμε τη δράση τους, χρησιμοποιούμε σε συνδυασμό και το κατάλληλο αντιηλιακό προϊόν.
  • Είναι πολύ πιθανόν η επιδερμίδα μας να παρουσιάσει ελαφρά ερυθρότητα ή ένα ήπιο ξεφλούδισμα, τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του προϊόντος, στοιχεία τα οποία και εξασθενούν σε 2-3 εβδομάδες. Εάν τα φαινόμενα επιμένουν, μια επίσκεψη σε δερματολόγο θα μας λύσει τις απορίες και θα μας οδηγήσει σε μια απόλυτα ασφαλή χρήση, ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο του δέρματός μας.
  • Η χρήση ρετινοειδών προτείνεται για όλους τους τύπους δέρματος. Τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται συνήθως, έπειτα από χρήση 3-4 εβδομάδων. Η συστηματική χρήση του προϊόντος, όμως, μας ανταμείβει πλουσιοπάροχα, απομακρύνοντας λεπτές γραμμές και ρυτίδες, μετά από διάστημα έξι μηνών!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.