Τερέζα Μέι: Με τις κομψές γόβες της κατέκτησε την Downing Street!

Τερέζα Μέι: Με τις κομψές γόβες της κατέκτησε την Downing Street!
Τερέζα Μέι: Με τις κομψές γόβες της κατέκτησε την Downing Street!
Η νέα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι ανέβηκε σκαλί σκαλί την ιεραρχία στο κόμμα της
Με τον σύζυγό της, με τον οποίο εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη
Ένα εκπληκτικό μοντάζ με το ερώτημα: Θα είναι η Τερέζα Μέι, η νέα Μάργκαρετ Θάτσερ;
Προβολή Φωτογραφιών
Τερέζα Μέι: Με τις κομψές γόβες της κατέκτησε την Downing Street!

Με γρήγορες διαδικασίες μετά το Brexit, η Τερέζα Μέι αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας και στρέφει όλα τα φλας και τους φακούς του κόσμου πάνω της.

Από τον Δημήτρη Φαλλιέρο

Ούτε η ίδια δεν πρέπει να κατάλαβε για πότε βρέθηκε να είναι η Πρώτη Κυρία της Μεγάλης Βρετανίας. Στις 13 Ιουλίου η Τερέζα Μέι έγινε η δεύτερη κατά σειρά πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας, μετά τη Μάργκαρετ Θάτσερ. Φυσικά και το ήθελε να γίνει πρωθυπουργός, απλώς τα γεγονότα «έτρεξαν» πιο γρήγορα από τις φιλοδοξίες της. Οι πολιτικοί της συνάδελφοι ξέρουν ότι η ίδια στόχευε  να πάρει την πρωθυπουργία αλλά όχι νωρίτερα από το 2018. Όμως το Brexit, η παραίτηση του Κάμερον και η αιφνίδια παραίτηση της Andrea Leadsom από την κούρσα για την πρωθυπουργία, έφεραν την Μέι στην πρώτη θέση του κόμματος των Συντηρητικών και ξαφνικά την… προσγείωσαν δίπλα στη βασίλισσα Ελισάβετ να την αναγορεύει πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι μερικές φορές να σε θέλει η τύχη.

Το μόνο οξύμωρο στην κατάσταση είναι ότι η Μέι είχε ταχθεί πρόσφατα με την καμπάνια της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τώρα πρέπει να οδηγήσει τη χώρα έξω από την Ε.Ε.

Στις δηλώσεις που έκανε στις 13 Ιουλίου – το απόγευμα αμέσως μετά την ορκωμοσία της – είπε: «Δεν το ξέρουν όλοι αυτό, αλλά ο πλήρης τίτλος του κόμματός μου είναι Συντηρητικό και Ενωτικό κόμμα. Και η λέξη “Ενωτικό” είναι πολύ σημαντική για μένα. Σημαίνει ότι πιστεύουμε στην Ένωση, τον τόσο πολύτιμο δεσμό ανάμεσα στην Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Αλλά σημαίνει και κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό. Σημαίνει ότι πιστεύουμε σε μια Ένωση όχι μόνο ανάμεσα στα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά ανάμεσα σε όλους τους πολίτες μας, όλους μας, όποιοι κι αν είμαστε και από όπου κι αν προερχόμαστε. Δεν θα περιχαρακώσουμε τα πλεονεκτήματα των λίγων προνομιούχων, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε όλους σας, όποιο κι αν είναι το background σας, να φτάσετε όσο μακριά σας πηγαίνουν τα ταλέντα σας». Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση για την Μέι: Να διατηρήσει πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας στη χώρα της, να ξαναενώσει τον λαό της, ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να μπορεί και στο μέλλον να είναι και να λέγεται… Ηνωμένο.

Σίγουρα δε θα είναι μια εύκολη δουλειά, κυρίως μετά το δημοψήφισμα για το Brexit. Αλλά η Μέι φαίνεται να έχει συνηθίσει στα δύσκολα.

Δείτε Επίσης
Καμάλα Χάρις: Η αντιπρόεδρος και η εντυπωσιακή εμφάνισή της στην ορκωμοσία

Ποια είναι η Τερέζα Μέι;

Δεν είναι η γυναίκα που τα βρήκε όλα έτοιμα. Δεν ήταν από πλούσια οικογένεια. Ο πατέρας της, ένας απλός κληρικός, πέθανε όταν εκείνη ήταν 25 χρονών. Χρειάστηκε να ανέβει σκαλί-σκαλί στην πολιτική ζωή, προκαλώντας μερικές φορές αντιπάθειες (όπως όταν είπε στους βουλευτές του ίδιου του κόμματός της ότι πολλοί τους αποκαλούν «το δυσάρεστο κόμμα»). Έχει τις φωτεινές της πλευρές, έχοντας διεκδικήσει βασικά δικαιώματα για τους πολίτες της χώρας της (όπως δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών), αλλά έχει και τα σκοτεινά της σημεία, με κυριότερο το θέμα των μεταναστών (έχει κάνει στο παρελθόν πολιτικές κινήσεις που κατηγορήθηκαν ως «ξενοφοβικές»).

Σήμερα σχεδόν στα 60 της (γεννημένη τον Οκτώβριο του 1956) είναι μια γυναίκα που προσπαθεί να μειώσει τις κοινωνικές αδικίες, που αγαπάει τη μαγειρική, πάλεψε με τον διαβήτη, γελάει εγκάρδια και είναι ερωτευμένη ακόμα με τον άντρα της. Δεν έχει παιδιά. Έχει μια χώρα να φροντίσει. Και πολλά ζευγάρια παπούτσια (που είναι το φετίχ της) να φορέσει. Αν χειριστεί σωστά τη διακυβέρνηση της χώρας, τα παπούτσια της θα περπατούν για καιρό στην πρωθυπουργική κατοικία, στον αριθμό 10 της Downing Street. Η ιστορία θα δείξει…

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.