Γιατί οι περισσότερες σχέσεις αποτυγχάνουν μετά τα πρώτα ραντεβού;

Γιατί οι περισσότερες σχέσεις αποτυγχάνουν μετά τα πρώτα ραντεβού;

Η τέχνη του ραντεβού μπορεί να είναι τρομακτική, και ακόμη περισσότερο τώρα, με τις διαδικτυακές γνωριμίες και τις μυριάδες εφαρμογές γνωριμιών. Ακόμα κι αν έχετε καταφέρει να εξασφαλίσετε ένα πρώτο ραντεβού και εσείς και το άλλο άτομο φαίνεται να ταιριάζετε, υπάρχει αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα της διατήρησης της σύνδεσης. Ποιος όμως, είναι ο βαθύτερος λόγος που δεν επικοινωνεί ξανά μαζί σας; Η ψυχοθεραπεύτρια σχέσεων Hilary Silver εξηγεί.

Είναι μια δραστηριότητα που σίγουρα έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία 100 χρόνια! Αλλά αυτή η διαδικασία των ραντεβού έχει και τα μυστικά της. Το να εκθέτετε τον εαυτό σας «εκεί έξω», ειδικά αν προηγούμενες σχέσεις σας, σας έχουν αφήσει πληγωμένο και κουρασμένο, μπορεί να σας τρομάζει. Κι αν σας απορρίψουν;

Η χημεία σε ένα πρώτο ραντεβού μπορεί να είναι είτε σωματική, είτε συναισθηματική ή και τα δύο. Έχετε πάει ποτέ σε ένα πρώτο ραντεβού με κάποιον που φαινόταν ότι συμπαθούσατε και είχατε μεγάλη χημεία μαζί του και μετά δεν τον ξανακούσατε ποτέ;

Μια τέτοια κατάσταση όχι μόνο θα μπορούσε να σας κάνει να αισθάνεστε σύγχυση, αλλά θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει αμφιβολίες στο μυαλό σας για το αν κάνατε ή είπατε κάτι που έκανε το άλλο άτομο να μην θέλει να επικοινωνήσει μετά το πρώτο σας ραντεβού, σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια σχέσεων Hilary Silver.

Το σενάριο που περιγράφεται παραπάνω είναι κάτι που η Silver έχει δει συχνά στο πρόγραμμά της «Ready For Love» και είναι κάτι που της αρέσει να αποκαλεί “Το ένα θαύμα ραντεβού”. Η ίδια έχει βοηθήσει χιλιάδες γυναίκες να καλλιεργήσουν το σημαντικό συστατικό της αγάπης για τον εαυτό τους μέσα σε ένα πλαίσιο σχέσης και φαίνεται να έχει την απάντηση σε αυτό το φαινόμενο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιθανότατα δεν επικοινώνησε ξανά μετά το πρώτο ραντεβού

Μερικές φορές, ο λόγος είναι αρκετά προφανής – δεν υπήρχε χημεία και απλώς δεν ταιριάζει ο ένας με τον άλλο. Αλλά η Hilary Silver σημειώνει ότι μερικές φορές ο λόγος είναι πολύ βαθύτερος από αυτό.

Το φαινόμενο “Το ένα θαύμα ραντεβού” θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι υπήρχε έλλειψη προσέγγισης ή της εκδοχής του εαυτού που παρουσιάστηκε, λέει η Silver. Αν και τα πράγματα φαίνονταν εντάξει στο επιφανειακό επίπεδο των πρώτων ραντεβού, κάτι δεν πήγαινε καλά σε βαθύτερο επίπεδο.

«Ίσως υπήρχε αυτό το κενό υπόβαθρο που προήλθε από την ανάγκη να σας αρέσει το άτομο, να σας εγκρίνει, να σας αποδεχτεί και να θέλει να είναι μαζί σας», εξηγεί.

Η αγάπη για τον εαυτό και η αποδοχή δεν είναι ξένες έννοιες για πολλούς, αλλά εξακολουθεί να είναι κάτι με το οποίο παλεύουμε καθημερινά. Προκύπτει από μια συνειδητή επιλογή ενεργειών που βοηθούν τη «σωματική, ψυχολογική και πνευματική μας ανάπτυξη», σύμφωνα με το Brain and Behavior Research Foundation.

Ένας βαθύς και υποσυνείδητος φόβος να μην είσαι αρκετά καλή είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τις πιο επιτυχημένες και όμορφες γυναίκες, σύμφωνα με την Silver, και αυτό μπορεί να έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο σε ένα ραντεβού.

Δείτε Επίσης
10 σημεία στα πρώτα ραντεβού που είναι κακά… μαντάτα!

Πώς να κάνετε τη βαθύτερη εργασία για καλύτερη σύνδεση

Το να δίνετε προσοχή στο πώς και τι σκέφτεστε για τον εαυτό σας είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσετε, σύμφωνα με το Brain and Behavior Research Foundation (Ίδρυμα Έρευνας Εγκεφάλου και Συμπεριφοράς).

Άλλα πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε περιλαμβάνουν την αποφυγή της αυτοκριτικής, το να είστε πιστές σε αυτό που είστε, να είστε ευγενικές και επιεικείς με τον εαυτό σας.

Η αίσθηση ότι δεν είστε αρκετά καλή είναι ο λόγος που πολλά από αυτά που κάνει η Hilary Silver για τους πελάτες της βασίζονται σε βαθύ αυτοστοχασμό. «Επηρεάζει την ενέργεια και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουμε τον εαυτό μας… κάτι που στη συνέχεια επηρεάζει απόλυτα τα μοτίβα γνωριμιών μας και την προσπάθειά μας να βρούμε την αληθινή σχέση αγάπης», εξηγεί.

Ο δρόμος για να κάνεις την εσωτερική δουλειά δεν είναι εύκολος, είναι ένας δρόμος διάσπαρτος με σκοτεινές μέρες και δύσκολες στιγμές. Περιλαμβάνει «επαναδιαμόρφωση» του μυαλού μας, και αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που πολλοί από εμάς τα παρατάμε.

Είμαστε, ωστόσο, τόσο καλοί όσο η δουλειά που κάναμε, και η δουλειά που κάνουμε είναι αυτή που παρουσιάζεται σε κάποιον στο πρώτο ραντεβού. Αν και υπάρχουν κάποια πράγματα που σίγουρα δεν πρέπει να κάνετε στο πρώτο ραντεβού, αυτή δεν είναι ολόκληρη η εικόνα.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.