4+1 λύσεις για νέες δραστηριότητες με το παιδί σας

Ελεύθερες εξερευνήσεις στη φύση
Ελεύθερες εξερευνήσεις στη φύση
Koλύμβηση για γονείς και παιδιά!
Ανακαλύψτε τις δραστηριότητες στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με τα παιδιά σας
Baby yoga, για παιδιά από 3 μηνών έως 3 ετών
Προβολή Φωτογραφιών
Ελεύθερες εξερευνήσεις στη φύση

Θέλετε να περάσετε εποικοδομητικό χρόνο με το παιδί σας αλλά η δουλειά και οι υποχρεώσεις δεν σας αφήνουν; Εμείς σας βρήκαμε τη λύση! Διαβάστε παρακάτω έξυπνους και ευχάριστους τρόπους να περνάτε χρόνο με το μικρό σας σε εβδομαδιαία βάση!

Από τη Μαρία Αγγελακοπούλου

Πόσες φορές γυρνώντας από τη δουλειά έχετε αναγκαστεί να πείτε στο παιδί σας ότι δεν προλαβαίνετε ή ότι είστε πολύ κουρασμένες για να κάνετε κάτι μαζί του; Οι περισσότερες Ελληνίδες εργαζόμενες μητέρες, πιεσμένες από τη δουλειά και τις υποχρεώσεις εντός και εκτός σπιτιού, περιορίζουν τον χρόνο που περνούν με τα παιδιά τους, διαβάζοντάς τους παραμύθια ελάχιστες φορές την εβδομάδα ή παίζοντας σύντομα παιχνίδια όπως είναι π.χ. η λύση ενός παζλ. 

Στην παιδική ηλικία (κυρίως από 2 έως 12 ετών), το παιδί χτίζει το βασικό αίσθημα της ασφάλειας. Σιγουρεύοντας τη σχέση του με τη μητέρα του, νιώθει ικανό και πρόθυμο να κάνει μεγαλύτερα βήματα προς την κοινωνικοποίησή του. Δημιουργεί όμως ο χρόνος που του αφιερώνετε αυτήν τη σιγουριά;

Δείτε παρακάτω τρόπους για να περνάτε πραγματικά εποικοδομητικό χρόνο μαζί του σε εβδομαδιαία βάση οδηγώντας το σε μια υγιή ενήλικη ζωή.

Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο! Μέσα από τον μύθο του Αισώπου «Το λιοντάρι και ο ποντικός» αλλά και παιχνίδια έκφρασης και ρόλων, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και οι γονείς τους αναζητούν τη διαφορετικότητα και ανακαλύπτουν τη «δύναμή» τους. Τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών εξερευνούν την ελληνική μυθολογία ανακαλύπτοντας θεούς πέρα από τους πασίγνωστους. Ταυτόχρονα λειτουργεί ο «Θόλος», με προβολές των ψηφιακών συλλογών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Εξοικειωθείτε με το νερό μαζί! Απευθύνεται σε γονείς με παιδιά από 5 μηνών έως 12 ετών  ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους, τις νοητικές τους δεξιότητες, το θάρρος, την ευφυΐα, αλλά και την κοινωνικότητά τους. Επιπλέον, βελτιώνεται η αίσθηση της ισορροπίας τους, οι μύες γυμνάζονται και ταυτόχρονα χαλαρώνουν, δυναμώνει το ανοσοποιητικό, το καρδιοαγγειακό και οστεομυϊκό τους σύστημα, καθώς και οι πνεύμονές τους. Επίσης, η κολύμβηση μαζί σας το βοηθάει να αναπτύξει θετικά στοιχεία για την προσωπικότητά τους, όπως την υπομονή, την επιμονή, αλλά και την πειθαρχία. Αναζητήστε στην πόλη σας τα κέντρα που επιτρέπουν την κολύμβηση γονιών και παιδιών και…καλές βουτιές!

Επισκεφθείτε το Κέντρο της Γης! Είναι βασικό το παιδί να μάθει από πολύ νωρίς τη σχέση ανθρώπου-φύσης και να μάθει να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον. Τι καλύτερο λοιπόν από μια κυριακάτικη βόλτα με το παιδί σας για ελεύθερη εξερεύνηση στη φύση; Το Κέντρο προσφέρει ακόμη βιωματικά προγράμματα για παιδιά από 3 ετών έως και μαθητές Γυμνασίου!

Δείτε Επίσης
Πέντε ψυχολογικά οφέλη από την κολύμβηση που εντυπωσιάζουν

Κάντε Baby Yoga μια φορά την εβδομάδα! Απευθύνεται σε γονείς με παιδιά από 3 μηνών έως 3 ετών και οι πρακτικές που διδάσκονται οδηγούν αθόρυβα και σταδιακά σε έναν πιο υγιή τρόπο ζωής προσθέτοντας ευκολία, άνεση, δημιουργικότητα και χαρά στην καθημερινή συνεύρεση μαμάς και παιδιού.  Ένα τέτοιο εβδομαδιαίο ραντεβού με το παιδί σας είναι πολύ σημαντική δέσμευση ιδιαίτερα για εσάς που δουλεύετε πολλές ώρες.

Εξερευνήστε τον κόσμο της μουσικής! Βοηθήστε το παιδί σας να αποκτήσει μουσική παιδεία αλλά και να γνωρίσει και να πειραματιστεί με ήχους από πολύ μικρό και σε όλη του την παιδική ηλικία. Στα πρώτα του βήματα από 2,5 έως και 4 ετών μπορεί να σας βοηθήσει και το Εργαστήρι Ψυχοκινητικής με το πρόγραμμα BabyMusic στο οποίο συμμετέχετε μαζί με τα παιδιά σας και εξερευνάτε τον μαγικό κόσμο τής μουσικής μέσα από μουσικές και χορευτικές δραστηριότητες, παιχνίδια ρυθμού, τραγούδια, αφηγήσεις παραμυθιών και επαφή με τα μουσικά όργανα.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.