Προσοχή με τον ηλεκτρομαγνητισμό

Προσοχή με τον ηλεκτρομαγνητισμό

Κινητά τηλέφωνα, οθόνες υπολογιστών και πολλές ακόμη καθημερινές συσκευές έχουν επιπτώσεις στην υγεία όλων μας αλλά κυρίως των παιδιών, αφού ο οργανισμός είναι πιο ευάλωτος.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η Διεθνής Επιτροπή Έρευνας του Καρκίνου (IARC) κατέταξε το κινητό τηλέφωνο ως καρκινογόνο παράγοντα στην κατηγορία 2Β, δηλαδή στην ίδια κατηγορία που βρίσκεται και η νικοτίνη. Μεταξύ 0 και 2 ετών, ο εγκέφαλος του βρέφους τριπλασιάζεται σε μέγεθος, και συνεχίζει την κατάσταση ταχείας ανάπτυξης έως και τα 21 έτη. Είναι αλήθεια πως το αναπτυσσόμενο νευρικό σύστημα των παιδιών δέχεται αρνητικές επιδράσεις από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών και την αύξηση της θερμοκρασίας, με αρνητικά συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, κούραση, προσωρινή απώλεια μνήμης και έλλειψη συγκέντρωσης. Η υπερβολική χρήση ενισχύει επίσης, την πιθανή εμφάνιση καλοήθων όγκων ή και κακοήθων.

Συμβουλέψτε το παιδί σας

Η χρήση του κινητού πρέπει να γίνεται μόνο για άκρως απαραίτητες κλήσεις, να χρησιμοποιεί σύστημα hands free ή ανοιχτή συνομιλία, η συσκευή να βρίσκεται όσο πιο μακριά από το σώμα του και να αποφεύγεται ρητά σε κλειστούς χώρους (ασανσέρ, αυτοκίνητα κ.λπ.).

Τελευταίες έρευνες υπογραμμίζουν τις συνέπειες στην υγεία των παιδιών όχι μόνο από τη χρήση των κινητών αλλά όλων των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, όπως οι πυλώνες υψηλής τάσης, οι πομποί ραντάρ, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι ηλεκτρικές κουβέρτες, το σεσουάρ για τα μαλλιά, οι φούρνοι μικροκυμάτων, οι εκτυπωτές, οι τηλεοράσεις, τα ασύρματα τηλέφωνα και πολλές ακόμα συσκευές που δημιουργούν ένα αόρατο φάσμα ηλεκτρομαγνητικών πεδίων γύρω μας.

Οι αρνητικές επιπτώσεις από την υπερβολική έκθεση είναι πολλές Δημιουργούν καρκίνο στον εγκέφαλο, στο στήθος και λευχαιμία (ιδίως στα παιδιά), γενετικές ανωμαλίες, δυσλειτουργίες του αναπαραγωγικού συστήματος, διαταραχές όπως μελαγχολία, κατάθλιψη, κόπωση, ζαλάδες, ναυτία, μειωμένη γενετήσια ορμή, διαταραχές του ανοσοποιητικού, καρδιακές παθήσεις, προβλήματα μνήμης, διαταραχές στον ύπνο, απώλεια ακοής και αρκετά άλλα.

Δείτε Επίσης
Τι αποκαλύπτει η αποκριάτικη στολή;

Κρατηθείτε λοιπόν, σε απόσταση από τις συσκευές που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όπως ο φούρνος μικροκυμάτων, η οθόνη του υπολογιστή, το ηλεκτρικό ξυπνητήρι, και χρησιμοποιήστε προστατευτικές ασπίδες στον υπολογιστή, ιδίως εάν τον χρησιμοποιούν παιδιά. Επίσης, ελαχιστοποιήστε όσο είναι δυνατόν τη χρήση κινητών και ασύρματων τηλεφώνων.

Μάλιστα, μια πρόσφατη έρευνα στη Βρετανία προειδοποιεί ότι η χρήση των κινητών τηλεφώνων μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην υγεία και το εκεί Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως σύντομα οι νέες συσκευές θα κυκλοφορούν με την ένδειξη «τα κινητά ενδεχομένως βλάπτουν σοβαρά την υγεία».

Σύμφωνα με την έρευνα, προβλήματα μπορεί να παρουσιαστούν στον μεταβολισμό και στην όραση, προκαλούνται ορμονικές μεταβολές, διαταραχές ύπνου και μεταβολές στη συγκέντρωση ασβεστίου.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.