Στο δωμάτιο σου κι απόψε δεν έχει ίντερνετ!

Στο δωμάτιο σου κι απόψε δεν έχει ίντερνετ!

Κάποτε, οι γονείς μας μας τιμωρούσαν με το να μη μας αφήνουν να βλέπουμε τηλεόραση. Σήμερα, τη θέση της τηλεόρασης έχει πάρει το κινητό και το ίντερνετ.

Επιμέλεια: Ελένη Λογοθέτη

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα στην Αμερική, η στέρηση του κινητού και της πρόσβασης στο διαδίκτυο, είναι η νέα μορφή τιμωρίας που εφαρμόζουν οι περισσότεροι γονείς στα παιδιά τους.

Το Ινστιτούτο Pew Research Center ρώτησε 1.060 γονείς σχετικά με τον έλεγχο που ασκούν στα παιδιά τους – ηλικίας από 13 έως 17 ετών – όσον αφορά το ίντερνετ. Μάλιστα, πάνω από 8 στους 10 γονείς είπαν ότι τα παιδιά τους διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, το 67% ότι μπαίνουν στο Facebook και το 29% ότι έχουν λογαριασμό στο Twitter.

– Πάνω από τους μισούς γονείς (ποσοστό 65%) έχουν χρησιμοποιήσει τη στέρηση της πρόσβασης στο διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο, ως μέσο τιμωρίας.

– Περισσότεροι από τους μισούς έχουν ″τσεκάρει″ τα κινητά των παιδιών τους: To 59%  έχει ελέγξει τις κλήσεις ή τα μηνύματα, για να δουν με ποιους έχουν επαφές οι έφηβοί τους.

Όσο για το διαδίκτυο, οι γονείς είναι πλέον ″ψιλιασμένοι″ για τους κινδύνους του ανεξέλεγκτου σερφαρίσματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε Επίσης
Ο αντίκτυπος της σωματικής τιμωρίας στην ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός παιδιού

– Το 61% ελέγχει ποιες σελίδες επισκέπτονται τα παιδιά τους και το 60% έχει τσεκάρει  το προφίλ του γιου ή της κόρης του στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

– Μάλιστα, ένας από τους πιο δημοφιλής τρόπους γονεϊκής παρακολούθησης είναι το να είσαι ″φίλος″ στο Facebook: Από τους γονείς που είναι και οι ίδιοι χρήστες του Facebook, το 83% είναι “φίλοι” με τα παιδιά τους.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.