5 σημάδια ότι η σχέση δεν θα προχωρήσει!

5 σημάδια ότι η σχέση δεν θα προχωρήσει!

Δεν είναι όλοι έτοιμοι και διατεθειμένοι να δεσμευτούν, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, από μία μόνιμη σχέση μέχρι τον αρραβώνα ή τον γάμο.  Ευτυχώς υπάρχουν ενδεικτικά σημάδια που μαρτυρούν αν η σχέση σας έχει μέλλον ή όχι. Είναι σημαντικό να προσέχετε αυτές τις ενδείξεις, ώστε να μπορείτε να καταλάβετε εάν η σχέση στην οποία επενδύετε τόσο χρόνο και ενέργεια έχει μέλλον ή όχι.

Από τη Σοφία Κροκιδά

Μπορεί να τρέφετε ελπίδες ότι θα κάνετε το επόμενο βήμα στη σχέση σας. Τι γίνεται όμως όταν αυτό το άτομο δεν το θέλει πραγματικά; Αυτά τα σημάδια σας επιτρέπουν να σκεφθείτε τα σχέδιά σας, αντί να χάνετε τον χρόνο σας.

Τα πέντε κορυφαία σημάδια, ότι το άτομο με το οποίο βγαίνετε είναι απίθανο συμπράξει… ποτέ.

1. Αλλάζει θέμα όταν προσπαθείτε να προχωρήσετε τη σχέση

Παρατηρήστε πώς συμπεριφέρεται ο σύντροφός σας όταν θίγετε το θέμα τής δέσμευσης – για παράδειγμα, μιλώντας για τον γάμο των ονείρων σας ή ρωτώντας τον αν θέλει να συγκατοικήσετε.

Αν συνηθίζει να αλλάζει θέμα κάθε φορά που μιλάτε για το επόμενο βήμα στη σχέση σας, μάλλον νιώθει άβολα με την ιδέα της δέσμευσης. Αξίζει επίσης να προσέξετε τι λέει όταν τίθεται γενικότερα το θέμα της δέσμευσης.

Για παράδειγμα, αν μιλάει  σαρκαστικά ή απαισιόδοξα όταν οι κοινοί σας φίλοι δεσμεύονται, αυτό είναι ένα πολύ σίγουρο σημάδι ότι δεν ενδιαφέρεται για γάμο.

2. Δεν σας συστήνει αγαπημένα του πρόσωπα

Όταν αρχίζεις να ονειρεύεσαι ένα μέλλον με κάποιον, είναι φυσικό να θέλεις να γνωρίσει τους φίλους και την οικογένειά σου. Εξάλλου, αν ο σύντροφός σας πρόκειται να παίξει μεγάλο ρόλο στην υπόλοιπη ζωή σας, μάλλον θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα πάει καλά και με τους αγαπημένους του.

Έτσι, εάν βγαίνετε ραντεβού με κάποιον για ένα διάστημα και δεν δείχνει να ενδιαφέρεται να σας συστήσει στον στενό του κύκλο – ή χειρότερα, το αποφεύγει, τότε αυτό είναι άλλη μια ένδειξη ότι μπορεί να μην θέλει δέσμευση.

Φυσικά, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι δεν υπάρχει «σωστό» χρονοδιάγραμμα για να συναντήσετε τους φίλους και την οικογένεια του συντρόφου σας—μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται έτοιμοι μετά από μερικές εβδομάδες, ενώ άλλοι μπορεί να θέλουν να περιμένουν μερικούς μήνες.

Εάν δεν είστε σίγουρη για το τι σκέφτεται ο σύντροφός σας, δοκιμάστε να ρωτήσετε πότε μπορεί και θέλει να σας συστήσει στους δικούς του. Αν αντιδράσει με πανικό ή προσπαθήσει να αλλάξει  τη συζήτηση, τότε οι υποψίες σας είναι βάσιμες.

3. Απομακρύνεται όταν έρχεστε πιο κοντά

Ίσως ο σύντροφός σας να εξαφανιστεί για μερικές μέρες αφού μόλις είχατε μια βαθιά κουβέντα μαζί του. Ή, ίσως αρχίσει να συμπεριφέρεται ψυχρά και απόμακρα αφού γνωρίσει τους φίλους σας για πρώτη φορά. Και τώρα αναρωτιέστε: τι συμβαίνει;

Δείτε Επίσης
«Δεν θα σε φιλήσω εκτός αν…», με βάση το ζώδιο του!

Το να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο όταν αρχίζει να έρχεται πιο κοντά με τον σύντροφό είναι ένα σημάδι ότι φοβάσαι τη δέσμευση μαζί του. Μπορεί να νιώθετε ότι απομακρύνεται, και αυτό είναι λογικό. Κάποιος που είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική να δεσμευτεί μαζί σας θα αγκαλιάσει όλη αυτή την οικειότητα, δεν θα προσπαθήσει να ξεφύγει από αυτήν.

4. Δεν σας συμπεριλαμβάνει στα μελλοντικά του σχέδια

Δώστε προσοχή όταν ο σύντροφός σας μιλάει για το μέλλον – είτε πρόκειται για ταξίδια που θέλει να κάνει φέτος, για γάμους στους οποίους προσκλήθηκε ή για άλλες εκδηλώσεις που έχει κανονίσει.

Εάν δεν σας αναφέρει ποτέ σε αυτές τις κουβέντες, τότε, είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα δεν σας συμπεριλαμβάνει στα μελλοντικά σχέδιά του. Αυτό είναι ένα σημαντικό σημάδι ότι η σχέση σας ίσως να μην προχωρήσει ποτέ.

5. Δίνει προτεραιότητα σε άλλα πράγματα και ανθρώπους

Το πώς περνάει τον χρόνο του ο σύντροφός σας μπορεί να σας πει πολλά για τις προτεραιότητές του. Ψάχνει να βρει ευκαιρίες για να σας δει παρά το πολυάσχολο πρόγραμμά του; Ή μήπως σας στέλνει μήνυμα τελευταία στιγμή το βράδυ του Σαββάτου μόνο όταν δεν έχει άλλα σχέδια;

Το να περνάς χρόνο ως ζευγάρι είναι θεμελιώδες για την ενίσχυση του δεσμού. Αν ο σύντροφός σας φαίνεται να έχει άφθονο χρόνο για φίλους ή άλλες δραστηριότητες, αλλά όταν πρόκειται να περάσει περισσότερο χρόνο μαζί σας βρίσκει δικαιολογίες, αυτό είναι ένα σημάδι ότι αποφεύγει να δεσμευτεί.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.