Αποφασίσατε να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά νιώθετε ακόμη πληγωμένη;

Αποφασίσατε να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά νιώθετε ακόμη πληγωμένη;

Γεγονότα που κλονίζουν την εμπιστοσύνη μεταξύ δύο συντρόφων, όπως η απιστία και το ψέμα, μπορούν να αφήσουν αληθινά σημάδια στην ψυχή σας. Ωστόσο, αν έχετε αποφασίσει να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση σας υπάρχουν 7 βήματα που θα σας βοηθήσουν να γιατρέψετε τον πόνο που προκλήθηκε και να γιατρέψετε τα ψυχικά σας τραύματα και να προχωρήσετε μαζί.

Από τη Σοφία Κροκιδά

Ακόμα κι αν πληγωθήκατε από τον σύντροφό σας υπάρχουν τρόποι για να το ξεπεράσετε και να συνεχίσετε τη σχέση:

1. Απαιτείστε μια ειλικρινή συγνώμη και ανάληψη ευθυνών

Σίγουρα ο σύντροφός σας θα έχει απολογηθεί και θα έχει παραδεχτεί τα λάθη του κοιτώντας σας στα μάτια. Ακόμα κι έτσι, μπορεί να αισθάνεστε ότι δυσκολεύεστε να τον εμπιστευτείτε και ότι σας είναι αδύνατο να τον συγχωρέσετε.

Ο πόνος και ο θυμός σάς κρατάνε στο παρελθόν και ανατρέπουν το μέλλον σας με κάθε σκέψη. Πρέπει λοιπόν να μαλακώσετε ή να αλλάξετε αυτά που νιώθετε, αν θέλετε να επιστρέψετε στην προηγούμενη πραγματικότητα της σχέσης σας.

2. Συμφωνείστε σε κάτι που θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα

Αν θέλετε να γιατρέψετε τις πληγές σας δεν πρέπει να ξεχνάτε τη σημασία των συζητήσεων που μπορούν να οδηγήσουν σε μια ιερή συμφωνία. Οι συζητήσεις αυτές είναι η επιθυμία σας για ειδική υποστήριξη από τον σύντροφό σας.

Μπορεί να είναι το να ζητήσετε μια αγκαλιά, να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, να σας φέρει λουλούδια ή να βγαίνετε κάθε τόσο ένα ραντεβού.

Όταν έχουμε νιώσει αδικία και οι άσχημες μνήμες επιμένουν είναι καλό να ξέρουμε τι χρειαζόμαστε και να το ζητάμε από τον σύντροφό μας.

3. Δώστε προσοχή σε οτιδήποτε είστε ευαίσθητη

Με το να καταλαβαίνετε τα λόγια, τις καταστάσεις ή τους ανθρώπους που σας κάνουν να νιώθετε άσχημα θα μπορέσετε να ελαττώσετε τις απότομες αντιδράσεις και τα απρόβλεπτα συναισθήματα.

Φυσικά πρόκειται για μια διαδικασία που χρειάζεται βοήθεια και από τον σύντροφό σας, ο οποίος θα σας λέει πότε υπερβάλλετε, ή πότε αλλάζει η διάθεσή σας απροειδοποίητα.

Δώστε προσοχή και κρατήστε σημειώσεις. Αν η καλή σας διάθεση δίνει συνεχώς τη θέση της στον θυμό για τα λάθη του συντρόφου σας, τότε κάτι προκαλεί τη μνήμη σας.

4. Δουλέψτε την κατανόηση και την αποδοχή

Το να καταλάβετε τα λάθη του συντρόφου σας δε σημαίνει ότι τα συγχωρείτε. Μπορεί όμως να σας βοηθήσει να τα συγχωρέσετε. Μην ξεχνάτε ότι όλοι κάνουν λάθη, ακόμα και εσείς.

Για να φτάσετε στην αποδοχή θα πρέπει να αποφασίσετε συνειδητά να αποδεχτείτε την παρούσα κατάσταση ως έχει. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που έρχεται στο μυαλό σας μια εικόνα του πώς θα έπρεπε να είναι τα πράγματα εσείς θα την αφήνετε πίσω σας, επιλέγοντας την αλήθεια.

Δηλαδή το ότι προσπαθείτε να επουλώσετε τις πληγές σας και να έρθετε και πάλι κοντά με τον σύντροφό σας. Ο εχθρός της αποδοχής είναι οι ουτοπικές σκέψεις. Οι ενήλικες σχέσεις θέλουν χρόνο, γι’ αυτό εκτιμήστε το ότι εξελίσσεστε μαζί.

Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει το να παραδεχτείτε ότι έχετε κι εσείς ευθύνη σε ότι συνέβη. Είναι δύσκολο να αναρωτηθεί κανείς πώς συνέβαλε στο να φτάσουν τα πράγματα ως εδώ, αλλά η στάση αυτή θα σας βγάλει από τη θέση του θύματος και θα μειώσει το ψυχολογικό βάρος, φέρνοντας μια νέα γαλήνη μέσα σας.

5. Πειθαρχήστε στις σκέψεις σας

Η αγάπη μαραίνεται όταν κυριαρχούν οι αρνητικές σκέψεις. Και αφού οι σκέψεις πυροδοτούν αισθήματα και πράξεις, είναι δεδομένο ότι οι σκέψεις σας σάς επηρεάζουν. Μπορεί να έχετε ένα σωρό θετικές εμπειρίες με τον σύντροφό σας, αλλά όταν θυμάστε ένα συγκεκριμένο γεγονός ξεχνάτε τα πάντα και επικεντρώνεστε στον πόνο.

Δείτε Επίσης
6 ζωδιακά ζευγάρια που δεν ταιριάζουν, αλλά είναι μαζί!

Ακριβώς επειδή ήταν ένα συναισθηματικά έντονο γεγονός για εσάς, ενεργοποιούνται περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου. Και μια συγκεκριμένη περιοχή, η λεγόμενη αμυγδαλή, λειτουργεί σαν συναγερμός. Αν δεν θυμίζετε στον εαυτό σας ότι το γεγονός που σας πλήγωσε ανήκει στο παρελθόν τότε ο πόνος δεν θα περάσει.

Για να διαχειριστείτε μια τέτοια επείγουσα κατάσταση μπορείτε να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι όλα είναι καλά τώρα και ότι ο σύντροφός σας σάς αγαπάει. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και θα νιώσετε καλύτερα.

6. Αντικαταστήστε τη δυσάρεστη ανάμνηση με μια ευχάριστη

Δημιουργήστε τη νοητή εικόνα μιας χαρούμενης ανάμνησης και φέρτε τη στο μυαλό σας όσο συχνά χρειάζεστε, ώστε να αντικαθιστά κάθε φορά την άσχημη ανάμνηση.

Χαμογελάστε, χαλαρώστε το σώμα σας και σημειώστε τις θετικές σας σκέψεις. Στόχος είναι να δημιουργήσετε νέες μνήμες που θα διώξουν τις παλιές.

7. Φροντίστε και δεσμευτείτε

Μπορεί να λένε ότι ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα αλλά η αλήθεια είναι ότι τη γιατρειά δεν την φέρνει ο χρόνος αλλά αυτά που κάνετε στο διάστημα αυτό.

Φτιάξτε μια νέα σχέση, ανοιχτή και ειλικρινή, όπου οι διαφωνίες και οι εκνευρισμοί λύνονται άμεσα. Μια σχέση όπου το γέλιο, οι αγκαλιές και τα χάδια είναι άπλετα και ικανά να επουλώσουν τις πληγές.

Για να το καταφέρετε θα πρέπει να μιλάτε συχνά με τον σύντροφό σας και να μοιράζεστε την πρόοδο και τα συναισθήματά σας. Η εξέλιξή σας θα είναι η καθημερινή απόδειξη ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.