Δέκα σημάδια ότι δεν είστε ερωτευμένη, αλλά βολεμένη!

Δέκα σημάδια ότι δεν είστε ερωτευμένη, αλλά βολεμένη!

Εάν είστε σε σταθερή σχέση αλλά συνεχώς νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε ίσως δεν είστε πραγματικά ερωτευμένη με τον σύντροφό σας. Απλώς έχετε «βολευτεί» σε μία σχέση, έτσι για να… υπάρχει. Πώς θα το καταλάβετε; Διαβάστε παρακάτω τα 10 αδιάψευστα σημάδια!

Από τη Σοφία Κροκιδά

Μας έχουν πιπιλίσει το κεφάλι από τα παιδικά μας χρόνια, ότι μεγαλώνοντας θα βρούμε την αγάπη, θα παντρευτούμε, θα κάνουμε παιδιά… Αλλά αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα στην πραγματική ζωή, αφήστε που στην μέσα μας μπορεί ούτε καν να το θέλουμε για εμάς.

Κι όμως, αρκετές φορές, παρά την προσωπική μας επιλογή, υποκύπτουμε στις πεποιθήσεις των γονιών ή του κοινωνικού περίγυρου και αισθανόμαστε ότι ντε και καλά ήρθε ο καιρός μας… Και τότε, τι γίνεται; Βρίσκουμε κάποιον για να λέμε ότι έχουμε σύντροφο ή τον παντρευόμαστε, ανεξάρτητα αν είναι αληθινή αγάπη κι αν αισθανόμαστε ευτυχισμένες μαζί του. Ας δούμε ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να μας χτυπήσουν το καμπανάκι, ότι δεν είμαστε ερωτευμένες αλλά απλώς βολευόμαστε για να ικανοποιήσουμε τους γύρω μας.

1. Αναρωτιέστε συχνά τι άλλο υπάρχει εκεί έξω

Βασικά, απλά σκέφτεστε ότι θα πρέπει να υπάρχουν και άλλα πράγματα που θα μπορούσαν να σας κάνουν χαρούμενη μέσα σε μια σχέση. Και ναι, υπάρχουν. Αν συνέχεια έχετε στο μυαλό σας ότι κάτι χάνετε όσο μένετε με τον τωρινό σύντροφό σας, τότε μάλλον δεν είστε ικανοποιημένη. Όταν είμαστε με κάποιον που πραγματικά νοιαζόμαστε, δεν αναρωτιόμαστε τι άλλο θα μπορούσαμε να έχουμε, γιατί νιώθουμε ότι έχουμε ήδη όλα όσα θέλουμε.

2. Νιώθετε ότι πρέπει να δικαιολογείτε συνεχώς την επιλογή σας

Αυτό είναι ένα από τα πιο τρανταχτά σημάδια ότι απλώς συμβιβάζεστε. Όταν οι φίλοι σας δεν σας ρωτάνε γιατί είστε με τον τωρινό σας σύντροφο αλλά εσείς νιώθετε υποχρεωμένη να λέτε πράγματα όπως «μαγειρεύει τέλεια» ή «θα γίνει καλός πατέρας», τότε υπάρχει πρόβλημα. Γιατί κατά βάθος προσπαθείτε να πείσετε τον εαυτό σας ότι υπάρχουν λόγοι να είστε μαζί του και αυτό σημαίνει ότι δεν είστε πραγματικά χαρούμενη.

3. Τον συγκρίνετε συνέχεια με τους πρώην σας

Εντάξει, όλοι το κάνουμε καμιά φορά. Αλλά σπάνια και μόνο στην αρχή της σχέσης. Όταν είσαι πραγματικά ερωτευμένη με κάποιον, οι συγκρίσεις σταματάνε. Ο μόνος λόγος για να συγκρίνετε ακόμα τον νυν με τον πρώην σας είναι επειδή δεν είστε χαρούμενη και ψάχνετε τρόπους να δικαιολογήσετε τα συναισθήματά σας. Αν το μόνο που σκέφτεστε είναι ότι ο προηγούμενος σύντροφός σας ήταν πιο αστείος ή πιο περιπετειώδης, τότε μάλλον απλά συμβιβάζεστε.

4. Τον συγκρίνετε με τους καινούριους άντρες που γνωρίζετε

Μήπως κάθε φορά που βγαίνετε με τους φίλους σας γνωρίζετε γοητευτικούς άντρες που αμέσως συγκρίνετε με τον σύντροφό σας; Εάν ναι, τότε μάλλον δεν είστε αληθινά ερωτευμένη. Δεν είναι κακό να αναγνωρίζετε ότι κάποιος άλλος μπορεί να είναι πιο ελκυστικός από τον σύντροφό σας αλλά αν αυτή είναι μία μόνιμη… διεργασία, τότε κάτι δεν πάει καλά.

5. Προσπαθείτε συνεχώς να τον αλλάξετε

Αν ήσαστε πραγματικά ερωτευμένη μαζί του, δεν θα θέλατε να αλλάξετε τίποτα πάνω του. Μπορεί να έχει κάποια ενοχλητική συνήθεια που θα θέλατε να σταματήσει να κάνει, αλλά ποτέ δεν θα θέλατε να αλλάξει την προσωπικότητά του. Το πιο πιθανό είναι ότι θέλετε να τον αλλάξετε, ώστε να τον μετατρέψετε στον άντρα που πραγματικά ψάχνετε. Σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα πρέπει να ψάξετε για άλλο σύντροφο.

6. Φοβάστε πώς θα είναι η ζωή σας, αν τον χωρίσετε

Που σημαίνει ότι απλά φοβάστε να μείνετε μόνη. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο εάν μεγαλώσατε ακούγοντας συνέχεια ότι πρέπει να παντρευτείτε και να κάνετε οικογένεια. Αν τον χωρίζατε λοιπόν, τι θα κάνατε; Η σκέψη του να μείνετε μόνη σας είναι τόσο τρομαχτική που προτιμάτε να είστε ανικανοποίητη παρά single. Μήπως όμως να σκεφτόσασταν σοβαρά γιατί νιώθετε ότι πρέπει να είστε πάντα δεσμευμένη;

Δείτε Επίσης
6 λόγοι που οι νάρκισσοι άνδρες προτιμούν τις δυναμικές γυναίκες

7. Αισθάνεστε συνεχώς ανικανοποίητη

Δεν ξέρετε τον λόγο, αλλά νιώθετε ότι συνεχώς κάτι δεν σας πάει καλά, σαν να μην είστε ενθουσιασμένη με τον σύντροφό σας και τα πράγματα που κάνετε. Κι ακόμα και στις όμορφες στιγμές που περνάτε μαζί, ακόμα και τότε δεν νιώθετε αληθινά χαρούμενη. Είναι σαν να σας λείπει συνεχώς κάτι και είναι λογικό. Η αγάπη θα πρέπει να σας ικανοποιεί και να σας ολοκληρώνει.

8. Ζηλεύετε τις σχέσεις των φίλων σας

Αν είστε πραγματικά χαρούμενη, τότε γιατί να ζηλεύετε; Πρέπει να χαίρεστε που οι αγαπημένοι σας βρήκαν κάποιον να τους αγαπάει και να τους φροντίζει. Δεν πρέπει να βλέπετε τις σχέσεις τους και να εύχεστε να ήσαστε στη θέση τους. Αν το κάνετε αυτό, τότε σίγουρα δεν είστε ερωτευμένη.

9. Ανυπομονείτε να περάσετε χρόνο μακριά του

Ναι, όλα τα ζευγάρια πρέπει να περνάνε λίγο χρόνο χώρια ώστε να διατηρούν και τις ζωές τους. Παρ’ όλα αυτά, αν δεν βλέπετε την ώρα να μείνετε μόνη σας χωρίς τον σύντροφό σας, τότε αυτό είναι πρόβλημα. Είναι φυσιολογικό να είστε ενθουσιασμένη κάνοντας πράγματα για τον εαυτό σας, αλλά όχι για να βρείτε την αφορμή για να είστε μακριά του.

10. Δεν θέλετε να σκέφτεστε το μέλλον

Όταν είμαστε με κάποιον που αγαπάμε, λατρεύουμε να κάνουμε κοινά σχέδια για το μέλλον. Διαφορετικά, το αποφεύγουμε γιατί δεν μας αρέσει το μέλλον όπως το φανταζόμαστε μαζί του. Κανονικά θα έπρεπε να θέλετε συνέχεια να σκέφτεστε πώς θα είναι η ζωή σας ως ζευγάρι και αργότερα. Δεν είστε υποχρεωμένη να ζείτε μια ζωή που σας διαμορφώνουν οι άλλοι, γι΄αυτό δώστε χρόνο στον εαυτό σας μέχρι να βρείτε κάποιον που θα σας κάνει να νιώθετε ζωντανή και έτοιμη για μια κοινή ζωή.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.