Η επιθυμία για σεξ μεγαλώνει το καλοκαίρι

Η επιθυμία για σεξ μεγαλώνει το καλοκαίρι

Αυτό αποδεικνύουν οι παγκόσμιες έρευνες και εμείς δεν θα το αρνηθούμε. Φαίνεται μάλιστα ότι οι γυναίκες πρωταγωνιστούν δείχνοντας ακόμη μεγαλύτερη επιθυμία από ό,τι οι άνδρες. Πάντως υπάρχουν και εξηγήσεις και σας τις εξομολογούμαστε.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η γυναικεία λίμπιντο εκτοξεύεται… Αυτό ισχυρίζονται πολλές έρευνες από πανεπιστήμια. Η εξήγηση των επιστημόνων είναι ότι το καλοκαίρι οι αισθήσεις οξύνονται, ενώ και τα ερεθίσματα πολλαπλασιάζονται.

Αυτή την εποχή η ζέστη χαλαρώνει τους μύες του σώματος, κι έτσι ένα χάδι στο δέρμα γίνεται πιο αισθησιακό και άρα πιο απολαυστικό. Ταυτόχρονα το νερό της θάλασσας τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, ανεβάζοντας τα επίπεδα των οιστρογόνων. Ενώ έχει παρατηρηθεί μία σαφής αλλαγή των ορμονών αλλά και της ποιότητας του σπέρματος στους άνδρες που σχετίζονται άμεσα με τη σεξουαλική συμπεριφορά μας και τη διάθεσή μας για σεξ. Την ίδια στιγμή, η όσφρηση γίνεται πιο δυνατή και έχει αποδειχτεί ότι οι γυναίκες διεγείρονται περισσότερο από τις έντονες ευωδιές. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι τα πρωτεύοντα ζώα (βλέπε και άνθρωπος) επιλέγουν τον σύντροφο από την οσμή!

Δείτε Επίσης
Γιατί το καλοκαίρι είναι… αφροδισιακό;

Μία ακόμη εξήγηση σύμφωνα με τις ανθρωπολογικές μελέτες είναι ότι το καλοκαίρι ταυτίζεται με το γυμνό και εκτεθειμένο σώμα, οι ηθικές αναστολές παραμερίζονται, δίνοντας τόπο στις σωματικές ηδονές. Απαλλαγμένοι λοιπόν από τα πολλά ρούχα, ερχόμαστε πιο κοντά στην προσωπική μας φύση, λειτουργώντας περισσότερο με το ένστικτό μας, ενώ και τα απαλά και ανάλαφρα υφάσματα παίζουν αφροδισιακό ρόλο για πολλές γυναίκες.

Ένα ακόμη παράγοντας εξίσου σημαντικός είναι ότι αυτή την περίοδο έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο και μεγαλύτερη ανεμελιά. Απαλλαγμένες από τις καθημερινές υποχρεώσεις το σεξ γίνεται ευχαρίστηση, ενώ και η απομάκρυνση από τον οικείο χώρο του σπιτιού, μας δίνει ένα λόγο παραπάνω για περιπέτειες. Η ανανέωση του ντεκόρ… έχει επίσης αποδειχτεί ότι ανεβάζει την όρεξη για ερωτικά παιχνίδια. Το ίδιο είναι στους τέσσερις τοίχους της κρεβατοκάμαρας και το ίδιο μία βόλτα το ηλιοβασίλεμα;

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.