Μήπως δεν είστε ερωτευμένη πια; Τα σημάδια που προδίδουν πως η φλόγα έχει σβήσει

Μήπως δεν είστε ερωτευμένη πια; Τα σημάδια που προδίδουν πως η φλόγα έχει σβήσει

Αυτή η γλυκιά αναστάτωση, η προσμονή, η ονειροπόληση, οι χτύποι της καρδιά που γίνονται πιο γρήγοροι και δυνατοί, όλα όσα είναι συνώνυμα του έρωτα, είναι κάτι που όλοι ξέρουμε καλά. Ο χρόνος όμως κυλά, και η πρώτη φλόγα ξεθωριάζει. Ποια είναι όμως, τα σημάδια ότι ο έρωτας δεν κατοικεί πλέον ανάμεσά σας;

Από τη Σοφία Κροκιδά

Όταν γνωρίζουμε κάποιον και δεν τον χορταίνουμε, είναι σαν όλος ο κόσμος να λάμπει με ένα γλυκό ροζ φως. Αν η σχέση αυτή κρατήσει, τα πράγματα αλλάζουν. Χαλαρώνουμε και ο φωτισμός αλλάζει.

Αλλά κάποιες φορές δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε, αν είναι κάτι το φυσιολογικό που έρχεται με το πέρασμα του χρόνου, ή αν ήρθε η ώρα να χωρίσουμε.

Ένα από τα πρώτα σημάδια ότι δεν είστε πια ερωτευμένη είναι όταν καταλαβαίνετε ότι αδιαφορείτε για το αν περνάτε χρόνο με τον σύντροφό σας.  Ίσως είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς εν μέσω πανδημίας, αφού σε όλους μας λείπει το να βγούμε με ανθρώπους εκτός από αυτούς με τους οποίους ζούμε μαζί.

Αλλά αν πραγματικά δεν θέλετε να περνάτε χρόνο με τον σύντροφό σας, μάλλον δεν είστε ερωτευμένη πια. Είναι δύσκολο να πρέπει να υποκρινόμαστε ότι περνάμε καλά με κάποιον ή να του αφιερώνουμε χρόνο ενώ δεν θέλουμε. Γιατί απλά δεν είμαστε ο εαυτός μας.

Μήπως η φλόγα έσβησε;

Φυσικά αυτό ισχύει και για…το κρεβάτι. Είναι ανθρώπινο να μην έχουμε συνεχώς όρεξη για σεξ, αλλά αν η ιδέα και μόνο του ερωτικού παιχνιδιού με τον σύντροφό σας ενοχλεί, τότε αυτό δεν είναι καλό.

Ένα ακόμα σημάδι είναι αν σκέφτεστε ότι το μέλλον με τον σύντροφό σας δεν σας φαντάζει πια διασκεδαστικό. Όταν μια σχέση πάει καλά το ζευγάρι κάνει σχέδια για το μέλλον. Όταν παύετε να μιλάτε για το μετά, τότε μάλλον έχει φτάσει το τέλος.

Δείτε Επίσης
Σαν να μην πέρασε μία μέρα: Όταν εξαφανίζεται και επανέρχεται…

Και πάλι, βέβαια, η πανδημία περιπλέκει τα πράγματα, αφού δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά σχέδια αυτή τη στιγμή. Αλλά σε μια υγιή σχέση, ακόμα και με το μέλλον αβέβαιο, θέλουμε να ονειρευόμαστε μαζί.

Μην νιώθετε άσχημα, αν δεν είστε πια ερωτευμένη. Είναι το ίδιο φυσιολογικό με το να είστε, και τις περισσότερες φορές δεν φταίει κανείς για το ότι δύο άνθρωποι δεν νιώθουν πια το ίδιο.

Αν η σχέση αυτή είναι ακόμα σημαντική για εσάς, τότε επικεντρωθείτε σε όσα εκτιμάτε στον σύντροφό σας και δίνοντας βάρος στα μεταξύ σας θέματα. Οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά και μόνο εσείς ξέρετε, αν αξίζει να προσπαθήσετε.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.