Να τον παντρευτώ ή να μην τον παντρευτώ; Ιδού το ερώτημα!

Να τον παντρευτώ ή να μην τον παντρευτώ; Ιδού το ερώτημα!

Είστε έτοιμες να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας; Βιώνετε πρωτόγνωρα συναισθήματα και είναι μία από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής σας; Ή μήπως μαζί με όλα αυτά, δεύτερες σκέψεις τριβελίζουν το μυαλό σας; Είναι απολύτως φυσιολογικό κάποιες στιγμές να μπαίνετε σε αμφιβολίες, τις οποίες φοβάστε να εκφράσετε ή να τις συζητήσετε με τον οποιονδήποτε… Κι όμως! Υπάρχουν σημάδια που το υποσυνείδητό σας αντιλαμβάνεται. Λάβετε τα υπόψη σας!

Επιμέλεια: Δέσποινα Αρκουλάκη

Μην αισθάνεστε τύψεις όταν σας μπαίνουν οι ιδέες να επανεξετάσετε καλύτερα κάποια πράγματα πριν πάρετε τη μεγάλη απόφαση. Συνήθως αυτές οι έντονες σκέψεις, είναι τα ένστικτά μας, τα οποία μερικές φορές προσπαθούν να μας προστατέψουν υποσυνείδητα αλλά ίσως και συνειδητά… Τα ένστικτα αυτά  είναι οι γνωστές φωνούλες στο κεφάλι (όχι μην αισθάνεστε τρελές, όλες οι γυναίκες τις έχουμε κατά καιρούς) που μας ρωτάνε: «Είσαι σίγουρη ότι ο γάμος με αυτό το άτομο, θα σου δώσει όλα αυτά που ζητάς στη ζωή σου; Είναι η καλύτερη σχέση που θα μπορούσες να έχεις;»

Επειδή κάποιος σας πρόσφερε ένα δαχτυλίδι και σας είπε ότι θα σας πραγματοποιήσει όλα τα όνειρα, δεν σημαίνει και απαραίτητα ότι αυτό το άτομο είναι και το καταλληλότερο για να περάσετε μια ζωή μαζί. Να εμπιστεύεστε το υποσυνείδητό σας, όταν σας ψιθυρίζει ότι κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί να σας υποδεικνύει κάποια σημάδια, τα οποία είναι «φως-φανάρι» ότι η σχέση σας δεν έχει και τις καλύτερες προοπτικές. Μην ξεχνάτε, ένας χωρισμός πριν από μια τέτοια απόφαση είναι πολύ πιο εύκολος από ένα διαζύγιο, το οποίο μπορεί να σας πάρει ακόμη και χρόνια.

1. Οικογενειακοί  Μπελάδες 

Υπάρχει ήδη ένα ενδοοικογενιακό δράμα, το οποίο με μεγάλη άνεση εμπλέκεται στην καθημερινότητα της σχέσης σας; Μήπως από τώρα η μαμά ή ο μπαμπάς του, σας κάνει λίγο τη ζωή πατίνι; Βρίσκετε τον σύντροφό σας συνεχώς μπλεγμένο σε οτιδήποτε προκύψει στην οικογένειά του, αφήνοντάς σας σύξυλη αμέτρητες φορές; Εάν στα περισσότερα η απάντηση είναι «ναι», τότε μια μεγάλη κόκκινη προειδοποιητική σημαία ατενίζει πανηγυρικά μπροστά στα μάτια σας. Αυτές οι οικογενειακές υποθέσεις να είστε βέβαιες ότι θα σας ακολουθήσουν και στον έγγαμο βίο σας. Για αυτό ρωτήσετε τον εαυτό σας: «Είμαι έτοιμη να παντρευτώ αυτήν την οικογένεια;». Εμείς θα σας βοηθούσαμε να το σκεφτείτε πιο καλά και με ένα παιδί στη μέση. Πού θα πρωτοδώσει βάρος ο σύντροφός σας; Ποια θα είναι η προτεραιότητά; Νομίζουμε γνωρίζετε ήδη την απάντηση!

2. Θέματα εξουσίας

Μήπως θέλει να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεστε; Θέλει να ενημερώνεται για κάθε σας κίνηση, κάθε σας συζήτηση, κάθε κλήση, κάθε αγορά και ούτω καθεξής; Έχετε πιάσει τον εαυτό σας να κάνει λιγότερα πράγματα από αυτά που αγαπάτε; Να βλέπετε λιγότερο αγαπημένους σας ανθρώπους, έως και καθόλου; Οι φίλοι σας επισημάνουν συνεχώς πόσο έχετε αλλάξει συμπεριφορά και συνήθειες από τότε που τον γνωρίσατε; Μήπως συνεχώς σας κάνει να αισθάνεστε σαν να το είστε και υπόχρεη για κάτι;

Προσέξτε! Μάλλον ο σύντροφός σας έχει θέματα ελέγχου και δεν πρέπει να το επιτρέπετε αυτό στη ζωή σας από κανέναν ως ενήλικη και ώριμη γυναίκα. Το θέλετε πραγματικά αυτό; Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν θα βρεθείτε χειραγωγημένη και εγκλωβισμένη σε μια τέτοια σχέση; Πάρτε την ελευθερία στα χέρια σας!

3. Σε όλα χώρια

Τα κάνετε όλα χωριστά; Είναι πολύ όμορφο αίσθημα η αυτονομία μέσα στη σχέση, αλλά μην το παρατραβάτε κιόλας. Άλλωστε, ποιο το νόημα μιας σχέσης, αν δεν μοιράζεστε πράγματα και χαρές;

Δείτε Επίσης
Είστε, πραγματικά, έτοιμες να φορέσετε το νυφικό;

4. Επεισοδιακοί καυγάδες

Απομυθοποιήστε την άποψη ότι όσο πιο επεισοδιακοί οι καυγάδες, τόσο πιο πολλή αγάπη έχει αυτή η σχέση. Μια πραγματικά υγιής σχέση βασίζεται στον διάλογο, στα επιχειρήματα και στον αλληλοσεβασμό. Αν ο σύντροφός σας έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι έχει τον καυγά στο «τσεπάκι» του ή ακόμα χειρότερα έχει ενδείξεις βίας, μάλλον πρέπει να ετοιμάσετε βαλίτσες το γρηγορότερο και να αποχαιρετήσετε με θάρρος και αυτοσεβασμό μια τέτοια σχέση.

5. Τι γνώμη έχει για τα παιδιά

Αν οι απόψεις διίστανται σχετικά με την απόκτηση ενός παιδιού, τότε τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά. Μην κάνετε το λάθος να πιστέψετε ότι αργότερα το έτερον ήμισυ θα αλλάξει γνώμη, γιατί σπάνια συμβαίνει. Αλλά κι αν το κάνει δεν θα το θέλει απόλυτα και πάντα εσείς θα είστε υπαίτια για αυτό. Δώστε το δαχτυλίδι πίσω πριν να είναι πλέον αργά.

6. Τα αντίθετα ΔΕΝ έλκονται

Άλλος ένας μύθος που πρέπει να καταρριφθεί. Αλήθεια τώρα, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν είναι καλό να έχετε ίδιες απόψεις και ενδιαφέροντα με το άλλο σας μισό; Δεν είπαμε ότι θα πρέπει να είστε και δίδυμα σε όλα αλλά κάποια στοιχειώδη πράγματα τουλάχιστον επιβάλλονται. Πρέπει έστω να έχετε τις ίδιες αξίες όπως:

  • Την ίδια οπτική για το πώς βλέπετε τον κόσμο και τη ζωή
  • Οι στόχοι σας να είναι παραπλήσιοι, ακόμη και αν έχετε διαφορετικά επαγγέλματα
  • Κοινός κώδικας επικοινωνίας (πάρα πολύ βασικό!)
  • Σεβασμός για την ύπαρξη και την ατομικότητα του άλλου σε κάθε έκφανση της σχέσης σας
  • Κατανόηση για τη δουλειά του άλλου και τη στάση του σε αυτόν τον κόσμο

Δεν πειράζει εάν ο ένας είναι ο εξωστρεφής και ο άλλος ο εσωστρεφής, αρκεί να  μοιράζεστε και να ασπάζεστε τις ίδιες αξίες. Διαφορετικά η σχέση σας όσο ιδανική και να δείχνει στα μάτια σας, κάποια στιγμή θα καταρρεύσει διότι τα θεμέλια βρίσκονται ανάμεσα σε αυτά τα έξι σημάδια που τονίσαμε.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.