Νέα έρευνα: Μία στις δύο γυναίκες έχουν μειωμένο ενδιαφέρον για σεξ

Νέα έρευνα: Μία στις δύο γυναίκες έχουν μειωμένο ενδιαφέρον για σεξ

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο βρετανικό επιστημονικό portal BMC Public Health καταλήγει στο συμπέρασμα ότι περίπου το 50% των γυναικών έχουν χάσει την επιθυμία τους για σεξ και παρατηρείται μειωμένη λίμπιντο. Υπάρχει εξήγηση;

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο βρετανικό επιστημονικό portal BMC Public Health και στην οποία πήραν μέρος 12.132 Βρετανοί και Βρετανίδες, η διάθεση για σεξ ανάμεσα στις γυναίκες δεν διανύει και την πιο «καυτή» εποχή της.

Σύμφωνα με την έρευνα οι γυναίκες παραδέχτηκαν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να φτάσουν σε ερωτική διέγερση, να νιώσουν οργασμό αλλά και δεν αισθάνονται απόλαυση στο σεξ. Μάλιστα, περίπου το 34% των γυναικών παραδέχθηκαν ότι δεν ήθελαν να κάνουν καν σεξ.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι το 47,5% των γυναικών που πήραν μέρος στην έρευνα θεωρεί ότι έχει «κακή σεξουαλική υγεία», στην οποία περιλαμβάνονται τόσο οι συναισθηματικές εμπειρίες όσο και τα σωματικά προβλήματα ή οι ασθένειες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες ήταν μόλις 17%.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες που κατατάχθηκαν στην κατηγορία «χαμηλού ενδιαφέροντος για το σεξ» ήταν παντρεμένοι ή ζούσαν μαζί με τον/τη σύντροφό τους σε ποσοστό που αγγίζει το απίστευτο 80%!

«Η μειωμένη ερωτική επιθυμία έχει αναγνωριστεί σε πολλές μελέτες ως το πιο συχνό σεξουαλικό πρόβλημα των γυναικών και έχει συνδεθεί με παράγοντες της σχέσης, όπως η χαμηλή συναισθηματική εγγύτητα και η δυσκολία στην επικοινωνία γύρω από το σεξ», εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας Δρ. Alison Parkes.

Δείτε Επίσης
Γνωρίστε τη νέα «ερωτική γλώσσα»: Πώς επηρεάζει το είδος της επιθυμίας σας τη σεξουαλική σας ζωή

Και συνεχίζει: «Παρατηρούμε, επίσης, ότι οι ομάδες με κακή σεξουαλική υγεία έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, όπως το ότι είναι πιο πιθανό να ξεκίνησαν να κάνουν σεξ πριν τα 16 και ότι έχουν βιώσει κατάθλιψη και κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών».

Αν θέλετε ολόκληρη την έρευνα: https://bmcpublichealth.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12889-019-7959-7

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.