Πέντε σημάδια ότι είστε… σε «περίπου σχέση»!

Πέντε σημάδια ότι είστε... σε «περίπου σχέση»!

Καθώς μεγαλώνουμε, μαζί με εμάς ωριμάζουν και οι σχέσεις που δημιουργούμε. Εκτός κι αν πέσουμε στην περίπτωση του «σχεδόν μαζί», μια περίπτωση που μας μπερδεύει και συχνά μας πληγώνει. Είστε τελικά ζευγάρι; Διευκρινίστε το!

από τη Σοφία Κροκιδά

Σίγουρα μια σχέση θέλει χρόνο για να περάσει σε ένα επόμενο επίπεδο, αλλά το να είστε «σχεδόν» σε σχέση δεν θα σας βγάλει πουθενά. Και μπορεί κάθε σχέση να είναι διαφορετική, αλλά υπάρχουν 5 αδιάψευστα σημάδια που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε, αν η σχέση σας είναι σε αυτό το άβολο σημείο του «περίπου» και τι πρέπει να κάνετε γι΄ αυτό.

1. Σκέφτεστε υπερβολικά τι μήνυμα θα του στείλετε

Να βάλω θαυμαστικό ή να μη βάλω; Μήπως η φατσούλα είναι υπερβολική; Αυτές είναι απορίες που δεν θα έπρεπε να έχετε μέσα σε μία σχέση! Σήμερα όμως που η επικοινωνία μέσα από μια οθόνη μπορεί να μας αγχώσει περισσότερο από την κατά πρόσωπο επικοινωνία, είναι λογικό να κολλάτε με το τι μήνυμα θα στείλετε στον σύντροφό σας.

Παρ’ όλα αυτά, αν το μόνο που κάνετε είναι να ζητάτε από τις φίλες σας βοήθεια για το πώς να του απαντήσετε, τότε ίσως πρέπει να προβληματιστείτε.

Ίσως νιώθετε ότι πρέπει να του δείχνετε συνεχώς πόσο πνευματώδης είστε ή φοβάστε ότι αν εκφραστείτε παραπάνω μπορεί να τον τρομάξετε. Πριν πανικοβληθείτε θυμηθείτε ότι σχέση σημαίνει να προχωράτε μαζί μπροστά και να νιώθετε άνετα να εκφράζεστε, όπως εσείς θέλετε.

2. Ξεσπάτε πάνω του. Και μετά απολογείστε.

Είτε είναι μια έντονη διαφωνία που είχατε με τους φίλους σας είτε μια επαγγελματική απόρριψη, η πρώτη σας αντίδραση είναι να το πείτε στον σύντροφό σας. Και μετά το μετανιώνετε!

Μπορεί να νομίζετε ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν θέλετε να φανείτε υπερβολική ή ευάλωτη, αλλά ο λόγος είναι πιο σοβαρός απ’ ό,τι πιστεύετε.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώσετε την ανάγκη να ανοιχτείτε στον σύντροφό σας, παραδεχτείτε στον εαυτό σας τους λόγους για τους οποίους δεν νιώθετε άνετα με κάτι τέτοιο και τι σας ενοχλεί σε αυτό. Όποια κι αν είναι η απάντηση, θα πρέπει να είστε ξεκάθαρη με τον εαυτό σας και να αποφασίσετε πώς θα συνεχίσετε.

3. Δεν ξέρετε τα όρια

Πίσω από κάθε σχέση υπάρχει μια μορφή δέσμευσης. Και το πιο σημαντικό πρόβλημα με μια «σχεδόν» σχέση είναι ότι δεν ξέρετε, αν υπάρχει μια τέτοια δέσμευση και σε τι βαθμό.

Είναι απόλυτα λογικό λοιπόν να νιώθετε μπερδεμένη σχετικά με το πώς να διαχειριστείτε την κατάσταση. Μπορείτε να φλερτάρετε με κάποιον άλλο; Είναι κακό να κοιτάτε άλλους άντρες;

Μπορεί οι ερωτήσεις αυτές να φαίνονται απλές, αλλά όταν δεν έχετε καθορίσει το είδος της σχέσης σας με τον σύντροφό σας, τότε τα πράγματα γίνονται περίπλοκα.

Τι να κάνετε; Ρωτήστε τον. Ίσως σας φαίνεται τρομαχτικό, αλλά το ίδιο τρομαχτική δεν είναι και μια σχέση στην οποία δεν ξέρετε τα όριά σας;

Δείτε Επίσης
Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν χωρίζετε; Δεν επηρεάζεται μόνο η καρδιά!

4. Ξέρετε μόνο βασικές πληροφορίες για τη ζωή του

Μπορεί να ξέρετε τι ζώδιο είναι και ποια ομάδα υποστηρίζει, αλλά δεν έχετε ιδέα για πιο προσωπικά πράγματα. Φυσικά δεν πρέπει να περιμένετε από τον σύντροφό σας να μοιραστεί μαζί σας όλα τα προσωπικά του σε μερικά ραντεβού.

Αλλά ένα σημάδι του «σχεδόν» μαζί είναι όταν συνειδητοποιείτε ότι ξέρετε περισσότερα πράγματα για την καθημερινότητά του παρά για τον ίδιο και το ποιος πραγματικά είναι.

Αν έχετε προσπαθήσει δίχως επιτυχία να κάνετε κάποια πιο ουσιαστική κουβέντα μαζί του, ίσως πρέπει να προβληματιστείτε. Θυμηθείτε, όλες οι επιτυχημένες σχέσεις βασίζονται στο ίδιο πράγμα. Την επικοινωνία.

5. Φοβάστε να μιλήσετε για τη σχέση

Η αλήθεια είναι ότι το ένστικτό μας σπάνια κάνει λάθος. Γι’ αυτό μην το υποτιμάτε. Και μπορεί η κουβέντα του «τι είμαστε τελικά» να είναι κάτι που φοβάστε να κάνετε, αλλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να μην θέλετε να το συζητήσετε γιατί θεωρείτε πως είναι νωρίς και ανάμεσα στο να μην θέλετε να το συζητήσετε γιατί είναι πλέον πολύ αργά. Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό.

Μια τέτοια σχέση σίγουρα δεν έχει μέλλον και ένας τέτοιος σύντροφος είναι λογικό να μην θέλει να κουβεντιάσετε κάτι ανάλογο. Χρωστάτε όμως στον εαυτό σας μια σχέση που δεν θα φοβάστε να ορίσετε.

Γι’ αυτό κάντε τις ερωτήσεις που σας απασχολούν και διαπιστώστε τι θέλει αυτός ο άνθρωπος από εσάς. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι απλά να προχωρήσετε στον επόμενο και πιο κατάλληλο για εσάς.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.