Ρίξτε μία πιο προσεκτική ματιά… στις κοινές σας φωτογραφίες! Μπορεί να δείτε αν σας απατά!

Ρίξτε μία πιο προσεκτική ματιά… στις κοινές σας φωτογραφίες! Μπορεί να δείτε αν σας απατά!

Ένα άγνωστο άρωμα ή σημάδι από κραγιόν στον γιακά του πουκαμίσου, κρυφά μηνύματα ή ξαφνικές αλλαγές στη σεξουαλική διάθεση, αυτά είναι μερικά από τα πιο κοινά σημάδια που αναζητά κανείς όταν πιστεύει  ότι ο σύντροφός του τον απατά. Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ να κοιτάξετε φωτογραφίες; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η γλώσσα του σώματος και οι εκφράσεις του προσώπου του συντρόφου σας μπορούν να αποκαλύψουν πολύτιμες πληροφορίες. Δείτε τις πιο κλασικές «ενδείξεις συναγερμού» που συνιστούν οι ειδικοί να προσέχετε στις φωτογραφίες του συντρόφου σας.

Από τη Σοφία Κροκιδά

Η γλώσσα του σώματος μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την αποκρυπτογράφηση ανείπωτων συναισθημάτων και προθέσεων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ερμηνεία της γλώσσας του σώματος από φωτογραφίες είναι απλώς μια  προσπάθεια και δεν αποτελεί αδιαμφισβήτητο…οδηγό απιστίας.

Έχοντας αυτά κατά νου, δείτε τις πιο κλασικές «ενδείξεις συναγερμού» που συνιστούν οι ειδικοί να προσέχετε στις φωτογραφίες του συντρόφου σας.

1. Η στάση του φαίνεται σφιχτή, με ένταση

Εάν η γλώσσα του σώματος του συντρόφου σας στις φωτογραφίες φανερώνει ένταση ή το σώμα του μοιάζει άκαμπτο, θα μπορούσε να είναι σημάδι δυσφορίας ή ανησυχίας. Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι κάτι κρύβει και ότι δεν είναι ο αυθεντικός εαυτός του.

Η «κλειστή» γλώσσα του σώματος -όπως το να στέκεται κάποιος με διπλωμένα χέρια ή να μοιάζει σαν να θέλει να απομακρυνθεί από την κάμερα είναι σημάδι που κάτι μας δείχνει. Αν και δεν αποτελεί οριστική απόδειξη απιστίας μπορεί να υποδηλώνει ότι ο σύντροφός σας έχει κρυφά κίνητρα ή ότι κλείνεται απέναντί σας.

2. Οι εκφράσεις του προσώπου του έχουν διαφορές μεταξύ τους

Προσέξτε πώς φαίνονται οι εκφράσεις του προσώπου του συντρόφου σας από φωτογραφία σε φωτογραφία. Διαφέρουν πολύ; Ή μήπως σε όλες χαμογελάει με τον ίδιο τρόπο;

Για παράδειγμα, αν έχει ένα μεγάλο χαμόγελο σε μια φωτογραφία αλλά ένα λίγο πιο…ψυχρό σε μια άλλη, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι δεν είναι ειλικρινής και προσπαθεί να κρύψει τα αληθινά του συναισθήματα.

Μην ξεχνάτε ότι είναι φυσιολογικό για ένα άτομο να έχει κάποιες διαφορές στις εκφράσεις του προσώπου του, καθώς αυτό εξαρτάται από τη διάθεσή του και πολλούς άλλους παράγοντες τη συγκεκριμένη στιγμή. Ωστόσο, εάν βλέπετε μεγάλες διαφορές αυτό μπορεί να υποδηλώνει συναισθηματική ασυνέπεια- όπως ανάμεικτα συναισθήματα για τη σχέση σας.

3. Δεν χαμογελά με τα μάτια του

Δεν είναι όλα τα χαμόγελα ίδια – γι’ αυτό οι ειδικοί συμβουλεύουν να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο πρόσωπο του συντρόφου σας σε πρόσφατες φωτογραφίες.

Μελέτες στην ψυχολογία έχουν δείξει ότι ένα αληθινό χαμόγελο – γνωστό ως χαμόγελο Duchenne – περιλαμβάνει όχι μόνο το στόμα αλλά και τους μύες γύρω από τα μάτια.

Όταν κάποιος χαμογελάει αληθινά, τα μάτια του ζαρώνουν στις γωνίες, δημιουργώντας το λεγόμενο πόδι της χήνας. Εάν ο σύντροφός σας χαμογελά σε όλες τις φωτογραφίες με σφιχτό στόμα, αυτό μπορεί να υποδηλώνει συναισθηματική απόσταση ή κρυφά συναισθήματα.

Φυσικά, τα… καταναγκαστικά χαμόγελα δεν σημαίνουν πάντα απιστία. Ωστόσο, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι ο σύντροφός σας δεν είναι αληθινά χαρούμενος – κάτι που εξακολουθεί να είναι κάτι που αξίζει να εξερευνήσετε.

4. Αποστασιοποιείται σωματικά από εσάς

Αν ο σύντροφός σας φαίνεται απόμακρος στις φωτογραφίες ενώ παλιά δεν το έκανε, θα μπορούσε να είναι σημάδι συναισθηματικής αποσύνδεσης.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους αυτό μπορεί να φανεί στις φωτογραφίες: Ο σύντροφός σας μπορεί να στέκεται ή να κάθεται πιο μακριά από εσάς, να γέρνει προς την άλλη κατεύθυνση ή να αποφεύγει τη σωματική επαφή μαζί σας.

5. Κάνει οπτική ή σωματική επαφή με κάποιον άλλο

Τα μάτια αναφέρονται συχνά ως τα παράθυρα της ψυχής, και αυτό ισχύει και στις φωτογραφίες. Αναζητήστε το βλέμμα της απιστίας στα μάτια του συντρόφου σας, δηλαδή τις περιπτώσεις που ο σύντροφός σας φαίνεται να κοιτάζει αλλού ή να αποφεύγει την άμεση οπτική επαφή στις φωτογραφίες μαζί σας.

Δείτε Επίσης
Έχουν πιθανότητες οι σχέσεις με διαφορά ηλικίας; Οι ειδικοί ζυγίζουν

Το να αποφεύγει εσκεμμένα την οπτική επαφή μαζί σας μπορεί να σημαίνει ότι κρύβει κάτι για το οποίο αισθάνεται ένοχος. Εάν ο σύντροφός σας όχι μόνο αποφεύγει την οπτική επαφή μαζί σας, αλλά έχει οπτική επαφή με κάποιον άλλο αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ψάχνει σύνδεση με κάποιον ή κάτι άλλο.

Αν βλέπετε ότι ο σύντροφός σας είναι συνέχεια κοντά σε κάποιο άλλο πρόσωπο, με το σώμα του να γέρνει προς αυτό, μπορεί αυτό να δείχνει οικειότητα ή άνεση. Δεν σημαίνει όμως ότι πρόκειται για ατράνταχτο σημάδι απιστίας.

6. Φαίνεται αφηρημένος

Όταν βγάζετε φωτογραφίες ποια είναι η αντίδραση του συντρόφου σας; Είναι παρών; Δίνει σημασία στη διαδικασία; Ή μήπως φαίνεται να σκέφτεται κάτι άλλο;

Δώστε προσοχή στο πού εστιάζει: Τι του τραβάει το βλέμμα και προς τα πού γέρνει το σώμα και τα πόδια του. Αν ο σύντροφός σας δείχνει συνεχώς αφηρημένος αυτό μπορεί να υποδηλώνει αδιαφορία, ενοχή, ή ανησυχία.

Μπορεί όμως και να σημαίνει ότι απλά βαριέται τις φωτογραφίες. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μοιραστείτε τις όποιες σκέψεις σας με τον σύντροφό σας προκειμένου να κατανοήσετε καλύτερα την κατάσταση και να καταλάβετε πώς νιώθει.

Προσοχή: η παρατήρηση των φωτογραφιών δεν αποτελεί αλάνθαστη μέθοδο για να καταλάβετε αν ο σύντροφός σας σάς απατά.

Η γλώσσα του σώματος μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτισμικών συνηθειών και των ατομικών χαρακτηριστικών του καθενός.

Προσεγγίστε τον σύντροφό σας με ενσυναίσθηση και κατανόηση και μην βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα. Ρωτήστε τον για ό,τι σας προβληματίζει γύρω από τις κοινές σας φωτογραφίες και εκφράστε τα συναισθήματά σας με ηρεμία.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.