Σχέση μετά από διαζύγιο: Πώς θα κάνετε μία νέα αρχή

Σχέση μετά από διαζύγιο: Πώς θα κάνετε μία νέα αρχή

Υπογράψατε τα απαραίτητα χαρτιά και είστε πλέον… ελεύθερο πουλί! Μήπως όμως κάτι σας κρατάει πίσω από το να κάνετε μια νέα αρχή; Αλλά πριν ξεκινήσετε, χρειάζεται να σταματήσετε να κάνετε κριτική στον εαυτό σας, να έχετε υπομονή, να επιλέξετε την κατάλληλη στιγμή και συνθήκη πριν μπείτε στη φάση του πρώτου ραντεβού…

Από τη Σοφία Κροκιδά

Μπορεί να αναρωτιέστε ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε μια νέα σχέση. Σταματήστε να κρίνετε τον εαυτό σας και αρχίστε να κουβεντιάζετε αυτό ακριβώς που σας απασχολεί, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να δείτε κάποιον ψυχολόγο. Αυτή η διαδικασία θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα συναισθήματά σας για τον γάμο σας που τελείωσε και θα σας δώσει τη δύναμη να προχωρήσετε σε κάτι νέο και καλύτερο.

Το να συμβουλευθείτε έναν ψυχολόγο δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να σας κάνει να ντρέπεστε. Το αντίθετο μάλιστα, αφού δείχνει έτσι θα κατανοήσετε καλύτερα τι πήγε στραβά στον γάμο σας και θα σας δώσει νέα βάση για το τι θέλετε και τι δεν θέλετε από τη ζωή σας και από τον επόμενο σύντροφό σας.

Μην προσπαθείτε να αποφύγετε τα λάθη

Μόλις έκλεισε ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής σας. Και ένα νέο αρχίζει. Κανείς όμως δεν σας υπόσχεται ότι θα είναι όλα ρόδινα. Μην ξεχνάτε να είστε ρεαλίστρια. Μπορεί να θέλετε όσο τίποτα μια νέα μόνιμη σχέση, αλλά ίσως αυτό να μην είναι αυτό που χρειάζεστε.

Οι ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι ίσως σε αυτή τη φάση να πρέπει να μην βιαστείτε και κυρίως μην προσπαθείτε να μπείτε ξανά σε μία μακροχρόνια σχέση. Δώστε χρόνο στον νέο σας εαυτό και μάθετε να απολαμβάνετε την καινούρια κατάσταση της ζωής σας χωρίς πιέσεις.

Η κατάλληλη στιγμή για την επόμενη κίνηση σας αλλά και η υπομονή σε αυτή τη φάση της ζωής σας είναι ιδιαίτερα σημαντικές, είτε για ένα απλό ραντεβού είτε για κάτι πιο σοβαρό.

Η Αμερικανίδα κλινική κοινωνιολόγος Christina Jones με μεγάλη εμπειρία στο θέμα λέει: «Το λάθος που έχε δει να κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι σε μία σχέση μετά το διαζύγιο είναι ότι πιστεύουν πως θα δεν έχει τις δικές της προκλήσεις». Και συνεχίζει εξηγώντας ότι πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να κάνουν συγκρίσεις του νέου συντρόφου με τον παλιό και όχι μόνο αυτό. Αλλά επιπλέον προσπαθούν να αποφύγουν πράγματα που ενοχλούσαν τον πρώην με τη σκέψη ότι θα ικανοποιήσουν τον νυν.

Αυτό όμως, δεν ισχύει. Ο νέος άνθρωπος είναι ακριβώς αυτό, νέος! Οι συγκρίσεις μπορεί να τον αδικούν αλλά και οι κινήσεις μπορεί να μην ανταποκρίνονται στην τωρινή μας σχέση.

Μπορεί όμως και να πετύχει! Αν έχετε μάθει αρκετά πράγματα για τον εαυτό σας μετά το διαζύγιο και έχετε καταλάβει τι πήγε λάθος και τι δεν θέλετε να ξαναζήσετε, τότε μπορείτε να φτιάξετε μια νέα σχέση με γερές βάσεις που θα κρατήσει.

Δείτε Επίσης
Οι 9 πιο επικίνδυνες φράσεις σε μία σχέση!

Υπομονή: ο καλύτερος σύμμαχος

Η υπομονή σε αυτή τη φάση της ζωής σας είναι ιδιαίτερα σημαντική, είτε για ένα απλό ραντεβού είτε για κάτι πιο σοβαρό. Άλλωστε, η δημιουργία μιας υγιούς σχέσης με κάποιον που συνδέεστε και εγκεφαλικά και συναισθηματικά θέλει χρόνο.

Δείχνοντας σε κάποιον ότι χρειάζεστε χρόνο έχετε την ευκαιρία να καταλάβετε πολλά πράγματα για εκείνον και να διαπιστώσετε, αν τελικά ταιριάζετε προτού προχωρήσετε σε κάτι πιο σοβαρό.

Το να διαλέγετε την κατάλληλη στιγμή για την επόμενη κίνησή σας είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αν έχετε γνωρίσει κάποιον που πιστεύετε ότι θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος σύντροφός σας. Είναι πιθανόν οι συγγενείς και οι φίλοι σας να θεωρούν ότι δεν είστε έτοιμη για μια νέα σχέση.

Και προσοχή! Αν έχετε παιδιά, αφήστε μερικούς μήνες (τουλάχιστον έξι) να περάσουν προτού τον γνωρίσετε στα παιδιά σας. Διαφορετικά μπορεί να τα μπερδέψετε ή να τα αγχώσετε. Αξίζει να περιμένετε μέχρι να είστε σίγουρη ότι το καινούριο πρόσωπο στη ζωή σας ήρθε για να μείνει.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.