SOS! Δεν αντέχω τους φίλους του συντρόφου μου. Τι πρέπει να κάνω;

SOS! Δεν αντέχω τους φίλους του συντρόφου μου. Τι πρέπει να κάνω;

Σίγουρα, δεν είστε οι μόνες γυναίκες που έχουν βρεθεί ποτέ σε αυτή τη δύσκολη θέση. Από τη μια πλευρά, πολύ θα θέλατε να αποκόψετε αυτούς τους ανθρώπους από τη ζωή του συντρόφου σας επειδή δεν τους αντέχετε. Αλλά από την άλλη, δεν θέλετε να μπείτε ανάμεσά τους γιατί κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να μπει ανάμεσα σε εσάς και τις φίλες σας. Πώς να αντιμετωπίσετε τους φίλους του συντρόφου σας που δεν σας αρέσουν; Μερικές συμβουλές πιθανόν να σας βοηθήσουν αποτελεσματικά σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση για να προστατέψετε τη σχέση και την ειρήνη σας.

Πώς να χειριστείτε τους φίλους του, όταν δεν τους αντέχετε

1. Αναλύστε σε βάθος τι είναι αυτό που σας απωθεί ή σιχαίνεστε

Μερικοί άνθρωποι απλώς δεν μας ταιριάζουν. Συμβαίνει σε όλους, αλλά είναι σημαντικό να καταλάβετε γιατί νιώθετε έτσι. Σκεφτείτε τι σας ενοχλεί στους φίλους του συντρόφου σας. Γράψτε μια λίστα, αν χρειάζεται.

Ίσως διαφωνείτε με τον τρόπο ζωής τους ή μπορεί να σας θυμίζουν κάποιον από το παρελθόν σας ή, ίσως η συμπεριφορά τους είναι δυσάρεστη και αυτό σας κάνει να νιώθετε άβολα.

Ομοίως, αυτοί οι φίλοι μπορεί να αναδείξουν μια πλευρά του συντρόφου σας που συνήθως δεν βλέπετε. Ίσως ο σύντροφός σας να ενεργεί διαφορετικά με αυτούς γύρω του ή να ανησυχείτε ότι είναι κακές επιρροές.

Αυτά είναι τρομακτικά και άβολα συναισθήματα, αλλά μπορεί να τα κατευθύνετε λανθασμένα ενάντια στους φίλους του, ενώ πρέπει να σας προβληματίσουν για τον σύντροφό σας.

2. Μιλήστε του για τα συναισθήματά σας

Αφού προσδιορίσετε τι ακριβώς σας ενοχλεί, κάντε μια ειλικρινή συζήτηση με τον σύντροφό σας. Προσπαθήστε να το κάνετε αυτό όταν είστε και οι δύο σε καλό επίπεδο και είστε σε θέση να ακούσετε τον άλλον (όχι μετά από μια αγχωτική εργάσιμη ημέρα.).

Η συζήτηση μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε γιατί ο σύντροφός σας έχει αυτούς τους φίλους στη ζωή του και θα τον βοηθήσει να καταλάβει καλύτερα από πού προέρχεστε επίσης.

Όταν έρθει η ώρα να μιλήσετε, να είστε ευγενικές και να εκφράσετε τις ανησυχίες σας με λεπτότητα. Χρησιμοποιώντας φράσεις όπως «αισθάνομαι…» ή ξεκινώντας τις προτάσεις σας με «εγώ» θα ρίξετε το φταίξιμο πάνω σας και θα βοηθήσει να μειώσετε την άμυνα του συντρόφου σας. Ομοίως, φροντίστε να του υπενθυμίσετε ότι θέλετε το καλύτερο για εκείνον και το συζητάτε από ενδιαφέρον.

3. Προσπαθήστε να τους γνωρίσετε καλύτερα

Αν και λένε ότι οι τρεις είναι πλήθος, προγραμματίστε κάποιες φορές για να κάνετε παρέα με τον αγαπημένο σας και έναν από τους φίλους τους. Θα μπορούσατε να τους προσκαλέσετε στο σπίτι σας αν μένετε μαζί, να τους συναντήσετε για καφέ ή ποτό κ.λπ.

Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να τους γνωρίσετε καλύτερα και μπορεί να σας εκπλήξουν ευχάριστα. Επιπλέον, ο σύντροφός σας θα λειτουργήσει ως φυσικός ρυθμιστής, που θα σας βοηθήσει να απαλύνετε κάποιες από τις ανησυχίες σας.

Επιπλέον, φροντίστε να ρωτήσετε τον σύντροφό σας εκ των προτέρων εάν έχετε κάτι κοινό με τον φίλο του. Η εύρεση κοινού εδάφους θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη, επειδή θα μπορείτε να κατευθύνετε τη συζήτηση προς ένα θέμα που σας ενδιαφέρει και μπορείτε να συζητήσετε και να δεθείτε.

4. Αποδεχτείτε τους και κρατήστε ανοιχτό μυαλό

Τελικά, πρέπει να εμπιστεύεστε τις αποφάσεις του; Έτσι, όταν οι φίλοι του τον προσκαλούν έξω, ενθαρρύνετέ τον να βγουν παρέα μαζί τους χωρίς εσάς. Μπορείτε πάντα να κάνετε παρέα με τις φίλες σας στο μεταξύ ή να επιδοθείτε σε κάποια φροντίδα του εαυτού σας. Εξάλλου, είναι καλό να υπάρχει χώρος, είναι υγιές και οι φιλίες είναι σημαντικές ανεξάρτητα από την κατάσταση της σχέσης σας.

Πώς να προστατέψετε τη σχέση σας όταν μισείτε τους φίλους του

Δείτε Επίσης
«Εγκέφαλος ποπ κορν»: Η αλλαγή που προκαλείται από την τεχνολογία στην προσοχή μας

1. Θέστε υγιή όρια, όχι τελεσίγραφα

Ο σύντροφός σας δεν θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε εσάς και τους φίλους του, και αν του δώσετε το τελεσίγραφο «είμαι εγώ ή αυτοί» θα μπει σφήνα στη σχέση σας.

Ακόμα κι αν λάβετε την απάντηση που ψάχνετε, ο σύντροφός σας πιθανότατα θα αγανακτήσει που τον αναγκάσατε να επιλέξει. Αντίθετα, βάλτε υγιή όρια με τους φίλους του συντρόφου σας.

Συμφωνήστε για το πότε νιώθετε άνετα να είστε και οι δύο μαζί τους, πότε πρέπει να είστε μόνο οι δυο σας και πότε ο σύντροφός σας πρέπει να το κάνει μόνος. Θα βάλετε μια υγιή απόσταση μεταξύ των ανθρώπων που δεν σας αρέσουν και ο σύντροφός σας δεν θα χρειαστεί να θυσιάσει κανέναν, έτσι όλοι κερδίζουν.

2. Ενθαρρύνετέ τον να δει τους φίλους του χωρίς εσάς

Εάν ο σύντροφός σας νοιάζεται για εσάς και θέλει να σας κάνει ευτυχισμένη, μπορεί υποσυνείδητα να απομακρυνθεί από τους φίλους του. Και ενώ αυτό είναι υπέροχο για εσάς τώρα, μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να καταλήξει να δυσανασχετεί έως και κα να γίνεται εριστικός. Έτσι, ενθαρρύνετέ τον να βγει παρέα μαζί τους χωρίς εσάς.

3. Μην τους δίνετε χώρο στη σχέση σας

Είναι εύκολο να αφήσετε τους φίλους του συντρόφου σας να ζουν στη σχέση σας, αλλά προσπαθήστε να μην το αφήσετε να συμβεί. Φυσικά, θα πρέπει να μιλάτε οπωσδήποτε με τον σύντροφό σας όταν κάτι σας ενοχλεί.

Μάθετε πώς να ζείτε και να είστε εντάξει με το να βλέπετε περιστασιακά αυτούς τους φίλους και πηγαίνετε σε αυτές τις συναντήσεις με ανοιχτό μυαλό. Αυτό θα σας βοηθήσει να περάσετε καλύτερα και να προστατέψετε την ειρήνη και τη σχέση σας, επειδή η παρουσία τους δεν θα σας αναστατώσει.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.