Τα άτομα με αυτό το χρώμα ματιών είναι τα πιο ελκυστικά, λέει μια νέα μελέτη

Τα άτομα με αυτό το χρώμα ματιών είναι τα πιο ελκυστικά, λέει μια νέα μελέτη

Η πανάρχαια σοφία μας λέει ότι η ομορφιά βρίσκεται στα μάτια. Σύμφωνα με νέα έρευνα, το χρώμα των ματιών σας μπορεί επίσης να παίξει ένα ρόλο στο πόσο ελκυστικό ή ελκυστικά σας βρίσκουν οι άλλοι. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε ποιο χρώμα ματιών τείνει να είναι το πιο εντυπωσιακό και τι προτιμούν οι άντρες και οι γυναίκες.

Έρευνα διαπιστώνει ότι το πιο ελκυστικό χρώμα ματιών στους άνδρες είναι το γαλάζιο…

Μία πρόσφατη μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποίησε τη φωτογραφία  ενός άνδρα και μιας γυναίκας σε τρία  διαφορετικά προφίλ γνωριμιών. Στη συνέχεια, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν λογισμικό επεξεργασίας εικόνας για να αλλάξουν το χρώμα των ματιών τους σε γαλάζιο, καστανό, πράσινο, μελί, μαύρο και μωβ για να καθορίσουν πώς το χρώμα των ματιών θα μπορούσε να επηρεάσει πόσες πιθανά ραντεβού θα έκλειναν.

Τα αποτελέσματα διαπίστωσαν ότι το γαλάζιο  ήταν το πιο ελκυστικό χρώμα ματιών στους άνδρες, συγκεντρώνοντας το 27% των γυναικείων προτιμήσεων.

Το επόμενο πιο δημοφιλές χρώμα ήταν το καστανό, με 22%, ακολουθούμενο από το πράσινο με 17%, το μελί με 15%  και το μαύρο με 10%. Το μωβ — το οποίο δεν είναι φυσικά δυνατό χρώμα — έλαβε τη χαμηλότερη βαθμολογία με 8,%.

…Ενώ το μελί βρέθηκε να είναι το πιο ελκυστικό χρώμα ματιών στις γυναίκες

Όταν επρόκειτο για το πιο ελκυστικό χρώμα ματιών στις γυναίκες, τα αποτελέσματα ήταν πολύ διαφορετικά. Τα μελιά μάτια ήταν στην κορυφή τής λίστας ως τα πιο δημοφιλή με 20%.

Ωστόσο, τα μωβ μάτια  έλαβαν μόλις μία μονάδα λιγότερη 19%. Είναι ενδιαφέρον ότι τα χρώματα ματιών που ήταν πιο δημοφιλή στους άνδρες ήταν πιο κοντά στο τέλος της λίστας, με το μαύρο να παίρνει το 17,7%, το γαλάζιο 17%ς και το καστανό να παίρνει το 13%. Τα πράσινα μάτια έλαβαν το μικρότερο σκορ με 11,5%.

Οι ειδικοί λένε ότι οι προηγούμενες εμπειρίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις προτιμήσεις

Φυσικά, η έλξη διαφέρει από άτομο σε άτομο και ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων με κάθε διαφορετικό χρώμα ματιών θα μπορούσε επίσης να είναι ένας παράγοντας.

Σύμφωνα με στοιχεία του World Atlas, το καστανό είναι το πιο κοινό χρώμα ματιών, καλύπτοντας το 70 έως 79 % του ανθρώπινου πληθυσμού. Το γαλάζιο είναι το δεύτερο πιο κοινό στο 8-10% των ανθρώπων παγκοσμίως, και το μελί είναι το 5%. Το πράσινο είναι το λιγότερο κοινό με 2% μόλις των ανθρώπων στον κόσμο.

Αλλά όταν πρόκειται για την προτίμησή μας για το χρώμα των ματιών, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να είμαστε έτοιμοι να προτιμήσουμε τη μία απόχρωση έναντι της άλλης μέσω των πρώιμων εμπειριών της ζωής.

Δείτε Επίσης
6 ζωδιακά ζευγάρια που δεν ταιριάζουν, αλλά είναι μαζί!

Αν προτιμάτε τα μπλε μάτια, για παράδειγμα, μπορεί να έχετε απλώς καλές προηγούμενες εμπειρίες ως παιδί, όταν είχατε πιο χαρούμενα συναισθήματα και θετικές εμπειρίες λόγω της ασφάλειας που σας ενέπνεε ένα άτομο και η μνήμη σας μπορεί να ανακαλεί εκείνες τις στιγμές όταν αναζητάτε έναν  σύντροφο.

Αν και η έρευνα για αυτό είναι ακόμα περιορισμένη, μπορεί να μας αρέσουν τα χρώματα των ματιών παρόμοια με τα άτομα που μας φροντίζουν όταν ήμαστε νεότεροι, λόγω του δεσμού που συμβαίνει μέσω ορμονικών εκλύσεων όταν είμαστε μικροί, παρά μια άμεση σχέση με τη γενετική οικογένεια και τα μάτια.

Άλλοι ειδικοί λένε ότι οι προσδοκίες μας για την ομορφιά έχουν καθοριστεί από τη δημοφιλή κουλτούρα και τα μέσα ενημέρωσης.

Παρόμοια με το πώς οι πρώιμες εμπειρίες μας μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούμε τα διαφορετικά χρώματα των ματιών, οι ειδικοί λένε επίσης ότι οι προσδοκίες που καθορίζονται από τα πρότυπα ομορφιάς είναι επίσης πιθανόν να διαδραματίσουν ρόλο στο πώς βλέπουμε τα μάτια των άλλων ανθρώπων.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.