Τι είναι μια «Σχέση χαμηλής προτεραιότητας»; Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι μια «Σχέση χαμηλής προτεραιότητας»; Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πιθανότατα είστε εξοικειωμένοι με την έννοια του να βάζετε κάτι στο κάτω μέρος της λίστας προτεραιοτήτων ή υποχρεώσεων σας, όπως μια εργασία που πρέπει να γίνει. Παρομοίως, μια σχέση «χαμηλής προτεραιότητας» είναι να κρατάς κάποιον κοντά αλλά να μην είσαι πλήρως αφοσιωμένος σε αυτό το άτομο. Λοιπόν, πώς θα καταλάβετε εάν είστε σε μια σχέση χαμηλής προτεραιότητας; Υπάρχουν ορισμένα σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε και δείχνουν ότι δεν είστε το νούμερο ένα κάποιου.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Σε μια εποχή διαδικτυακών γνωριμιών, οι σχέσεις δεν είναι τόσο απλές. Πέρασαν οι εποχές που καταβάλλονταν προσπάθειες για τη σταθερότητα. Όταν τα πράγματα είναι περιστασιακά και απροσδιόριστα, μπορεί οι άνθρωποι να μην «μπλέκουν» πολύ, γι’ αυτό έχουν επινοηθεί ο όρος «σχέση χαμηλής προτεραιότητας».

Μπορεί επίσης να είστε σε μια πιο σοβαρή κατάσταση με κάποιον ή ακόμα και σε μια πλήρη σχέση, ενώ κρατάτε και τις αντένες σας ανοιχτές για μια νέα ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Σύμφωνα με μια μελέτη του… μακρινού 2014 που δημοσιεύτηκε στο Computers in Human Behavior, οι «σχέσεις χαμηλής προτεραιότητας» έγιναν ακόμη πιο διαδεδομένες με την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της τεχνολογίας.

Πλατφόρμες όπως το Facebook και το Instagram διευκόλυναν την απλή επικοινωνία με τους ανθρώπους, και είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι οι άνδρες φέρεται να ζούσαν περισσότερες τέτοιου είδους σχέσεις, παρά οι γυναίκες.

Πώς να καταλάβετε εάν είστε σε μια σχέση χαμηλής προτεραιότητας;

Ο κύριος τρόπος για να πείτε ότι είστε σε μία τέτοια σχέση είναι η έλλειψη δέσμευσης. Βγαίνετε εδώ και λίγο καιρό αλλά δεν υπάρχει σαφής ορισμός τής σχέσης;

Εάν δεν είναι έτοιμοι να δεσμευτούν μαζί σας, μπορεί να σημαίνει ότι έχουν άλλες σκέψεις και δεν είστε η προτεραιότητά τους. Σκεφτείτε πόσο συχνά συναντιέστε εσείς οι δυο σας — αν είναι κάτι εντελώς περιστασιακό ή γιατί δεν είχατε κάτι καλύτερο, και πάντα με τους όρους τού άλλου. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείτε να θεωρήσετε ότι δεν είστε το σημαντικό πρόσωπο.

Επιπλέον, αν περιμένετε πάντα τα μηνύματα ή τις κλήσεις του και συχνά απογοητεύεστε, είναι πιθανώς ασφαλές να υποθέσετε ότι είστε χαμηλά στη λίστα του.

Το «Psychology Today» διεξήγαγε μια μελέτη σχετικά με τις σχέσεις χαμηλής προτεραιότητας και διαπίστωσε ότι είναι τυπικό για άντρες και γυναίκες να έχουν περισσότερους από έναν υποψήφιους, επομένως καθένας σας μπορεί να ρίξει τα δίχτυα του πιο μακριά.

Επίσης, εάν πρόκειται για τους άνδρες, σας προειδοποιούμε ότι η μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες είχαν κατά μέσο όρο 8,3 «σχέσεις καβάτζας» ενώ οι γυναίκες είχαν περίπου στο 3,8.

Επιπλέον, εάν είναι σε μια σταθερή σχέση, το 32% των συμμετεχόντων παραδέχτηκε ότι οι σύντροφοί τους δεν γνώριζαν για τις «σχέσεις καβάτζας». Εάν έχετε μια υποψία ότι ο ερωτικός σας σύντροφος έχει μία λίστα γεμάτη με αριθμούς άλλων ανθρώπων, ακόμη και αν είστε στην αρχή μίας σχέσης, το πρώτο βήμα είναι απλώς να κάνετε μια ανοιχτή συζήτηση μαζί του.

Τρόποι για να αντιμετωπίσετε μια σχέση «χαμηλής προτεραιότητας»

Η επικοινωνία είναι πάντα το κλειδί, είτε βρίσκεστε σε περιστασιακή είτε σε αφοσιωμένη σχέση, αλλά αν νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να μιλήσετε με τον έρωτά σας για τα συναισθήματά σας με ήρεμο τρόπο.

Πείτε του γιατί νιώθετε ότι δεν είστε η νούμερο 1 προτεραιότητά του με συγκεκριμένα παραδείγματα, ώστε να μην έχει τρόπο να πει ψέματα ή να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

Δείτε Επίσης
6 ζωδιακά ζευγάρια που δεν ταιριάζουν, αλλά είναι μαζί!

Διατηρήστε τις προσδοκίες σας λογικές και μην ελπίζετε ότι θα λάβετε πρόταση γάμου από την κουβέντα σας, ειδικά αν έχουν ήδη μια σχέση με κάποιον άλλο.

Μπορεί να συμπεριφέρονται επιπόλαια ή να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επανεξετάσετε την επιδίωξη μιας σχέσης μαζί τους.

Εναλλακτικά, αν έχετε ήδη πάρει αυτή τη δέσμευση από εκείνον και νιώθετε ότι κρατά ακόμα και την καβάτζα του ή είναι ένοχος για ήπια απάτη, πρέπει και πάλι να μιλήσετε σοβαρά.

Αν θέλετε αποκλειστικότητα, ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσετε το πεδίο. Απομακρυνθείτε από τους ιστότοπους γνωριμιών και αποφασίστε να είστε με το άτομο που έχετε επιλέξει.

Αν πρέπει να τους ζητήσετε να σταματήσουν την αναζήτηση, απλά δεν είναι έτοιμοι. Κάντε μια αμοιβαία ανοιχτή, μη επικριτική συζήτηση για το ποιον άλλον έχετε και οι δύο σας στο πίσω μέρος του μυαλού σας και τι θέλετε να κάνετε με τους ανθρώπους που περιμένουν στο περιθώριο.

Και, αν η σχέση απλά δεν είναι σωστή, θυμηθείτε ότι είναι καλύτερο να είστε ελεύθεροι παρά δυσαρεστημένοι με κάποιον που δεν θα αφοσιωθεί πλήρως μαζί σας με τον τρόπο που δεσμεύεστε για εκείνον.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.