Έτσι είναι ο ερωτευμένος… εγκέφαλος!

Έτσι είναι ο ερωτευμένος... εγκέφαλος!

Η φράση «υπάρχει χημεία» μάλλον βρίσκει την απόδειξή της. Η πρόσφατη έρευνα σε Πανεπιστήμιο της Κίνας δείχνει οπτικά τι συντελείται στον εγκέφαλό μας, όταν μας χτυπήσουν τα βέλη του θεού Έρωτα!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Όλοι το γνωρίζουμε, όταν είμαστε ερωτευμένοι αισθανόμαστε σαν να μας χτύπησε ένας ανεμοστρόβιλος αλλαγών, νιώθουμε σαν να έχουμε πάθει εξάρτηση και όλο μας το σώμα βρίσκεται σε διαρκή αναταραχή. Φαίνεται όμως, πως όλα αυτά δεν είναι απλώς το εξίσου γνωστό σφίξιμο στο στομάχι αλλά κάτι πολύ παραπάνω!
Οι ερευνητές σε Πανεπιστήμιο της Κίνας αποφάσισαν να κάνουν μία βαθιά διείσδυση στις χημικές αλλαγές που συντελούνται στον εγκέφαλό μας όταν είμαστε ερωτευμένοι. Και τι ανακάλυψαν; Ότι όταν μας χτυπήσουν τα βέλη του έρωτα, τότε ενεργοποιούνται και συμμετέχουν 12 διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου!

Η μελέτη διενεργήθηκε σε 100 φοιτητές, με το ένα τρίτο εξ αυτών να βρίσκονται σε ερωτική σχέση, το ένα τρίτο μόλις είχε χωρίσει και το υπόλοιπο τρίτο δεν είχε ερωτευθεί ποτέ στο παρελθόν. Σκανάροντας τον εγκέφαλο αυτών που ήταν ερωτευμένοι φάνηκε μία ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα και ροή αίματος στις 12 εμπλεκόμενες περιοχές του εγκεφάλου (δείτε τη φωτογραφία).

Δείτε Επίσης
Άλλο αγάπη… άλλο σεξουαλικός πόθος!

Για χρόνια υπάρχει μία επιστημονική συζήτηση σε σχέση με το τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του ανθρώπου όταν ερωτεύεται. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι ο «ερωτευμένος» εγκέφαλος δραστηριοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως αντιδρά όταν ένα άτομο που έχει εξάρτηση ή αισθάνεται απόλαυση. Αυτή η τελευταία κινεζική μελέτη κάνει αυτές τις αποκαλύψεις εμφανείς και έτσι οι επιστήμονες είδαν με τα μάτια τους τις αλλαγές που συντελούνται στον ανθρώπινο εγκέφαλο όταν μιλάει… η καρδιά.

Σίγουρα, η συνειδητοποίηση ότι ο έρωτας είναι χημικές αντιδράσεις μπορεί σε μερικούς να μην φαίνεται και τόσο ρομαντική, αλλά τώρα σοβαρά, δεν είναι συναρπαστικό ότι ο έρωτας πράγματι αλλάζει το μυαλό μας;

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.