Ονειρευτήκατε… τον πρώην σας;

Ονειρευτήκατε… τον πρώην σας;

Ξαπλώνετε και ευτυχώς σας παίρνει ο ύπνος αμέσως, ώστε να ξυπνήσετε φρέσκια και ξεκούραστη το επόμενο πρωί! Κι εκεί που τα γλυκά όνειρα… με τροπικά νερά και υπέροχες στιγμές ότι γίνατε πλούσια σας κατακλύζουν, να που κάνει την παρουσία του… ο πρώην σας! Ωχ! Τι ήταν αυτό τώρα; Και γιατί ήρθε να στοιχειώσει τα όνειρά μας;

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αχρείαστο από ένα όνειρο που μας ταράζει τον ήσυχο ύπνο μας, και σίγουρα όταν ο πρώην μάς «επισκέπτεται» στα όνειρά μας μοιάζει τουλάχιστον ανησυχητικό.

Ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να προκαλέσει πολλά και περίπλοκα συναισθήματα. Πόση σημασία όμως πρέπει να δώσετε; Μήπως το γεγονός ότι ονειρευόμαστε κάποιον από το παρελθόν, μας υποδεικνύει ανεπίλυτα συναισθήματα γι’ αυτόν; Σημαίνει ότι εξακολουθούμε να είμαστε ερωτευμένες μαζί του;

Το να ονειρεύεστε κάποιον πρώην σύντροφο μπορεί να σημαίνει ότι εξακολουθείτε να τρέφετε κάποια συναισθήματα για αυτόν, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία ή ότι πρέπει να επιστρέψετε, ειδικά αν δεν σας έχει συμπεριφερθεί καλά.

«Γενικά, η ύπαρξη σεξουαλικών συναισθημάτων ή ονείρων για άλλους ανθρώπους είναι φυσιολογική», εξηγούν οι ψυχοθεραπευτές.

Ένα όνειρο για τον πρώην σας θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι χρειάζεστε ένα κλείσιμο του κύκλου μαζί του, ή ότι έχετε κάποια συναισθήματα ενοχής για το πώς τα πράγματα έληξαν ή πάλι απλά θέλει να σας προτρέψει να προχωρήσετε τη ζωή σας.

Εάν έχετε ήδη περάσει σε μια νέα σχέση, ένα όνειρο για τον πρώην σας μπορεί να υποδηλώνει ότι η τρέχουσα κατάσταση δεν ικανοποιεί τις ανάγκες σας.

Δείτε Επίσης
Τι σημαίνει στ’ αλήθεια, όταν ονειρεύεστε ότι παντρεύεστε;

Σε περίπτωση που ένα όνειρο με κάποιον πρώην σας, σας προκαλεί συναισθήματα ενοχής, ξεχάστε το! Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλετε να απατήσετε τον σύντροφό σας. Σημαίνει απλώς ότι αισθάνεστε άνετα να έχετε συναισθήματα για άλλους ανθρώπους.

Αν και μπορεί ένα τέτοιο όνειρο να σας κάνει να κοιτάξετε λίγο βαθύτερα τα συναισθήματά σας, μην περιπλέκετε τα πράγματα. Αν είστε ικανοποιημένες  με τον σημερινό σας σύντροφο, μην το εκλάβετε ως κάποιο είδος… δυσοίωνης προειδοποίησης για τη σχέση σας ή ένα σημάδι ότι πρέπει να τη διαλύσετε.

«Αν βρίσκεστε σε μια εκπληκτική σχέση, ακόμη και τα συχνά όνειρα με πρώην σας, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση απειλή», λένε οι ειδικοί.

Τα όνειρα είναι παροδικά. Ενώ μερικές φορές μπορούν να μας καθοδηγήσουν σε συναισθήματα που κρύβονται στο υποσυνείδητό μας, μερικές φορές είναι απλά…όνειρα!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.