Τι σημαίνει στ’ αλήθεια, όταν ονειρεύεστε ότι παντρεύεστε;

Τι σημαίνει στ’ αλήθεια, όταν ονειρεύεστε ότι παντρεύεστε;

Εάν είστε μία υποψήφια νύφη στην περίοδο που σχεδιάζετε τον γάμο σας, τα σχετικά όνειρα, δεν είναι περίεργο να έρχονται συχνά στον ύπνο σας, αφού συνδέονται είτε με τη χαρά είτε με το άγχος για αυτό το γεγονός. Αλλά τι γίνεται με όλες τις υπόλοιπες; Τι μπορεί να σημαίνει όταν ονειρεύεστε έναν γάμο;

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Εάν ονειρευτήκατε ότι παντρεύεστε, το βασικό νόημα του ονείρου συχνά σχετίζεται με αυτόν που συναντάτε στο τέλος του διαδρόμου… Εάν το άτομο που παντρευτήκατε στο όνειρό σας δεν είναι ο τωρινός σύντροφός σας, μπορεί να ανησυχείτε ότι σημαίνει ότι είστε δυσαρεστημένες στη σχέση σας.  Ή ότι έχετε ερωτευθεί ή θέλετε να ερωτευθείτε κάποιον άλλο.

Ένα τέτοιο όνειρο, στην απλοϊκή του εξήγηση, πράγματι μπορεί να μεταφράζεται έτσι, αλλά υπάρχει συνήθως κάτι πολύ περισσότερα σε αυτό, και συχνά δεν έχει σχέση με τον ρομαντισμό και τις ερωτικές μας σχέσεις.

Έχει να κάνει περισσότερο με τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τις ιδιότητες που θέλουμε να υιοθετήσουμε στην προσωπικότητά μας και στη ζωή μας.

Οι ειδικοί που αναλύουν τα όνειρα ισχυρίζονται ότι ένα όνειρο γάμου, έρχεται στον ύπνο μας, όταν βρισκόμαστε σε μία σημαντική αναπτυξιακή φάση στη ζωή μας και αυτό γιατί ο ίδιος ο γάμος σαν έννοια σημαίνει δέσμευση, αρμονία ή μετάβαση και αλλαγή σε άλλο στάδιο.

Ας δούμε λοιπόν τη σημασία του ονείρου

Σε ένα όνειρο γάμου, το άτομο που παντρευόμαστε εκπροσωπεί τις ιδιότητες που επιθυμούμε και όχι αυτό καθαυτό το πρόσωπο. Όταν είμαστε σε μία φάση αλλαγής ή προσωπικής ανάπτυξης, συχνά σκεφτόμαστε πώς θέλουμε να είμαστε και τις πτυχές του εαυτού μας που θέλουμε να οικοδομήσουμε.

Ως εκ τούτου, παρατηρούμε επίσης ιδιότητες σε άλλους που θαυμάζουμε και θα θέλαμε να υιοθετήσουμε. Ο αναλυτής ονείρων Lauri Loewenberg λέει ότι όταν ονειρεύεστε πως παντρεύεστε κάποιον, θα πρέπει να αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει και τι σημασία έχει αυτό για εσάς.

Δείτε Επίσης
Common Sex Dreams! Τι σημαίνουν τα ερωτικά όνειρά μας;

Μπορεί για παράδειγμα να είναι ένας εθελοντής και προσφέρει φιλανθρωπική εργασία. Οπότε το υποσυνείδητό σας σάς προτρέπει… να είστε πιο φιλικοί και δοτικοί στη ζωή σας.

«Με λίγα λόγια», λέει ο αναλυτής, «όταν πρόκειται για τις ιδιότητες της νύφης ή του γαμπρού που συναντάτε στο όνειρό σας, διαθέτει τουλάχιστον μία ιδιότητα ή χαρακτηριστικό με το οποίο θέλετε να… δεσμευτείτε».

Εάν, ωστόσο, ονειρεύεστε έναν γάμο, αλλά ποτέ δεν βλέπετε το άτομο που παντρεύεστε, το όνειρο θα μπορούσε να αφορά περισσότερο τις δεσμεύσεις  που αναλαμβάνετε στην καθημερινή ζωή σας.

Ο Loewenberg λέει: «Όποια κι αν είναι αυτή η δέσμευση ή υποχρέωση, το υποσυνείδητό σας την παρουσιάζει σε εσάς με τη μορφή γάμου, ώστε να καταλάβετε καλύτερα τον ρόλο σας. Αλλά και να αναρωτηθείτε αν είστε διατεθειμένοι να δεσμευθείτε με κάτι ή κάποιον για μεγάλο χρονικό διάστημα».

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.