Τι σημαίνουν τα ερωτικά όνειρά μας;

Common Sex Dreams! Τι σημαίνουν τα ερωτικά όνειρά μας;

Είναι τα όνειρα που μας φτιάχνουν τις νύχτες αλλά μας αναστατώνουν τις ημέρες. Τι σημαίνει το σεξ με έναν άγνωστο; Γιατί είδαμε ξανά τον πρώην μας; Η ερμηνεία των ονείρων έχει πια περισσότερα στοιχεία ψυχανάλυσης και μας βοηθάει να ανακαλύψουμε τις βαθύτερες επιθυμίες μας. 

Από την Δέσποινα Σάμψων

Είναι η πιο άχαρη ώρα. Ξυπνάμε από το καλύτερο -μάλλον – όνειρο… Εκείνο που χωρίς να το είχαμε προγραμματίσει, περιλάμβανε σκηνές σεξ… Τώρα είναι η στιγμή να ετοιμαστούμε για τις υποχρεώσεις μας αλλά σίγουρα είμαστε μπερδεμένες. Γιατί το είδαμε αυτό; Τι σημαίνει;

Η Αμερικανίδα Λόρι Λόενμπεργκ, ειδικός σε αναλύσεις ονείρων και συγγραφέας πολλών σχετικών με το θέμα μπεστ σέλερ παρουσιάζει πέντε διαφορετικά σενάρια και εξηγεί ποιοι είναι οι λόγοι που κρύβονται πίσω από την ακατάλληλη… προβολή που μόλις απολαύσαμε…

1. Πάμε με τον συνεργάτη μας

Το κακό είναι ότι μόλις ξυπνήσαμε και σε ελάχιστη ώρα θα είμαστε σε διπλανά γραφεία. Τι σημαίνει όμως αυτό; Αν ο συνάδερφος αξίζει… τότε μπορούμε να πούμε απλά ότι εξερευνούσαμε λίγο την κατάσταση για να δούμε τι παίζει.

Αν όμως ο συγκεκριμένος δεν μας ελκύει σε καμία περίπτωση, τότε το αφήγημα είναι διαφορετικό. Είτε, λοιπόν, έχουμε συνδεθεί μαζί του σε μία κοινή ανάθεση που μας απασχολεί είτε εκείνος διαθέτει χαρακτηριστικά που θα θέλαμε να έχουμε οι ίδιες.

Μπορεί να είναι εξαιρετικά ψύχραιμος, να φτιάχνει φοβερά business reports, να είναι ευέλικτος, να ξέρει να κλείνει συμφωνίες, να είναι συμπαθής στον διευθυντή μας…. Το υποσυνείδητό μας, μας ενώνει μαζί του για να μας δείξει ότι διαθέτει κάτι που θα θέλαμε να είναι δικό μας, λέει η ειδικός. Εντυπωσιακό;

2. Περνάμε τη νύχτα με τον πρώην μας

Εδώ υπάρχουν πολλά ζητήματα ξεκαθαρίζει η Λόενμπεργκ. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή με εκείνον. Ούτε φυσικά να πανικοβληθούμε! Αν ο πρώην ήταν και ο πρώτος σημαντικός έρωτας, το όνειρο μας λέει μια απλή ιστορία: δεν θέλουμε πίσω τον ίδιο.

Θέλουμε πίσω τη νεανική ορμή μας, το πάθος, τη ροζ οπτική που αναστάτωνε την ύπαρξή μας και δεν υπάρχει τώρα πια στη συμβατική σχέση που έχουμε. Ειδικά, αν είμαστε μέσα σε ένα γάμο που εξαντλείται σε διαχείριση της καθημερινότητας και εξυπηρέτηση στεγαστικών δανείων, η ρουτίνα έρχεται σε μορφή ονείρου για να μας υπενθυμίσει ότι είμαστε πολύ περισσότερα από την τυπική σύντροφο που προσπαθεί να είναι συνεπής και κρύβουμε ακόμα αυτό το πάθος της 20άχρονης μέσα μας.

Αν, όμως, ο πρώην που είδαμε είναι εκείνος που μας απογοήτευσε περισσότερο και μας ράγισε την καρδιά, τότε ίσως είμαστε εγκλωβισμένες συναισθηματικά. Τα τραύματά μας είναι ακόμα ανοιχτά αν και είναι στο χέρι μας να αφήσουμε το παρελθόν μακριά. Σε μια τόσο δυναμική εποχή δεν μας αξίζει να κοιτάμε πίσω.

3. Κάνουμε σεξ με τον εργοδότη μας

Τι δείχνει αυτή η ένωση; Είμαστε κι εμείς θύματα της σεξουαλικής καταπίεσης στους χώρους εργασίας; Σύμφωνα με την αναλύτρια αυτών των ονείρων, η ένωση αυτή κρύβει την επιθυμία μας για δύναμη, εξουσία, διοικητικές ικανότητες και δυνατότητα λήψης αποφάσεων. Μάλλον είμαστε σε μια κρίσιμη φάση στη ζωή μας που θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλα αυτά τα εργαλεία.

Μπορεί να θέλουμε να διαχειριστούμε πιο αποτελεσματικά τα έφηβα παιδιά μας στο σπίτι. Να πάρουμε μια δύσκολη απόφαση απολύοντας ή διώχνοντας για πάντα από τη ζωή μας κάποιον ή και μια συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Πιθανόν, επίσης, αυτή η επαφή με τον εργοδότη να δείχνει την ανάγκη μας να φέρουμε σε πέρας ένα project που μας έχει ανατεθεί ή μια υπόθεση ενός δύσκολου πελάτη. Το αφεντικό έρχεται στον ύπνο μας για να μας πει να αναλάβουμε δράση! Να πάρουμε αποφάσεις και να τις εκτελέσουμε χωρίς δισταγμό.

Δείτε Επίσης
Ο τρόπος που κοιμάστε αποκαλύπτει τη σεξουαλική σας ζωή!

4. Πέφτουμε στο κρεβάτι με έναν εντελώς μας άγνωστο

Θεωρείται το πιο συνηθισμένο «άτακτο» όνειρο που έχουμε όλες απολαύσει. Μήπως ο εραστής- μυστήριο είναι κάπου εκεί έξω; Αυτό αναρωτιόμαστε οι περισσότερες. Ε, λοιπόν, όχι. Δεν είναι αυτή η περίπτωση. Ωστόσο, το άγνωστο πρόσωπο δεν μας είναι εντελώς ξένο.

Η ειδικός ισχυρίζεται ότι εδώ ο άγνωστος είναι η προσωποποίηση των χαρακτηριστικών που έχει η αντρική πλευρά της προσωπικότητάς μας. Μπορεί στο όνειρο να νιώθουμε έλξη γι’ αυτό το άτομο αλλά το υποσυνείδητό μας αποζητά την έλξη και την επιβράβευση αυτών των πλευρών που ήδη διαθέτουμε και αντιπροσωπεύει ο εραστής-μυστήριο.

Εμείς οι ίδιες ή τουλάχιστον μια καταπιεσμένη πλευρά μας είμαστε ο γοητευτικός άγνωστος. Αν καταφέρουμε να εντοπίσουμε αυτά τα σημεία του χαρακτήρα μας – τις αντρικές πλευρές μας πιθανώς – και τις ενσωματώσουμε στη συμπεριφορά μας αφήνοντάς τες να βγουν δυναμικά προς τα έξω, θα έχουμε καταφέρει να εκπληρώσουμε το μήνυμα του ονείρου μας.

Το οποίο δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας κουλ τρόπος να μας δείξει τον ίδιο μας τον εαυτό με ένα άλλο προσωπείο έτσι ώστε να κατανοήσουμε τις βαθύτερες ανάγκες μας…

5. Ο σύντροφός μας κάνει σεξ με άλλη

Το πρώτο που πρέπει να σκεφτούμε είναι ότι απλώς το είδαμε στον ύπνο μας και δεν συνέβη στην πραγματικότητα. Ωστόσο, επειδή δεν είναι ο πιο ωραίος τρόπος για να ξυπνάμε το πρωί, η Λόρι Λόενμπεργκ καθησυχάζει ότι το συγκεκριμένο όνειρο ποτέ δεν σημαίνει ότι εκείνος μας απατάει.

Απλώς μας υποδεικνύει κάτι που σκεφτόμαστε και οι ίδιες. Ο καλός μας αφοσιώνεται σε κάποια δραστηριότητα που τον γεμίζει και προφανώς αφαιρεί χρόνο από τον κοινό που περνάμε μαζί. Μπορεί να είναι η δουλειά που τον κάνει να ακυρώνει ραντεβού ή απλώς μια νέα αθλητική δραστηριότητα στην οποία αφιερώνει τα ελεύθερα απογεύματά του. Δεν είναι γυναίκα, είναι όμως κάτι ενδιαφέρον που μας τον… κλέβει.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.