Βήματα για ένα καθαρό μυαλό

Βήματα για ένα καθαρό μυαλό

Καθαρό μυαλό αστραπές δεν φοβάται! Διαβάστε τους τρόπους με τους οποίους τιθασεύοντας το μυαλό σας θα βελτιώσετε τη ρουτίνα σας!

από τη Μαρία Αγγελακοπούλου

Παλεύετε να ισορροπήσετε τη δουλειά, τον γάμο, τα παιδιά, τα οικονομικά σας και ό,τι άλλο σας απασχολεί, αφήνοντας τον εαυτό σας στο περιθώριο; Νιώθετε ότι η καθημερινότητα «μπουκώνει» το μυαλό σας; Μόλις κατέφθασε βοήθεια! Ακολουθήστε τα βήματα που σας προτείνουμε και αποκτήστε την πνευματική διαύγεια που θα σας βοηθήσει να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας.

1.    Το χαρούμενο πνεύμα είναι επίσης καθαρό. Η χαρά είναι συναίσθημα και τα συναισθήματα δημιουργούνται με τις σκέψεις. Μπορείτε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο του πώς νιώθετε απλά και μόνο διαλέγοντας τις «σωστές» σκέψεις. Ψάξτε την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων και βρείτε τα στοιχεία που ενισχύουν και αποδεικνύουν μια θετική οπτική. Οι σκέψεις σας είναι το κλειδί στη χαρά.

2.    Φερθείτε στον εαυτό σας όπως φέρεστε σε όσους αγαπάτε. Στην προσπάθεια να δημιουργήσετε ένα λαμπερό μυαλό, η προσωπική φροντίδα είναι πάρα πολύ σημαντική. Όταν αγαπάτε κάποιον, του φέρεστε με φροντίδα και σεβασμό. Κάνετε όμως το ίδιο και με τον εαυτό σας; Όταν σέβεστε τον εαυτό σας, είναι ευκολότερο να δημιουργήσετε όμορφα, θετικά συναισθήματα που ταυτόχρονα ενισχύουν το καθαρό μυαλό σας.

3.    Πάρτε μέρος σε δραστηριότητες που τρέφουν την ψυχή σας. Είτε πρόκειται για μια καταπληκτική ταινία, ένα ζεστό μπάνιο, όμορφα κεριά ή ένα καλό βιβλίο, σας χρωστάτε την ευκαιρία να τα ενσωματώσετε στη ζωή σας. Κάνοντας πράγματα που αγαπάτε, δηλώνετε έμπρακτα στον εαυτό σας ότι τον φροντίζετε. Προγραμματίστε το, οργανωθείτε και κάντε το. Εμπιστευτείτε με, θα σας ευχαριστείτε αργότερα.

Δείτε Επίσης
Βγάλτε τη βασίλισσα από μέσα σας!

4.    Εξασκείστε το μυαλό και το σώμα σας. Η άσκηση βοηθά το πνεύμα καθώς οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκειά της, μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα. Όσον αφορά τη μορφή της άσκησης, επιλέξτε κάτι που σας αρέσει πολύ να κάνετε. Δεν έχει νόημα να τρέχετε στον διάδρομο εάν το μισείτε, διότι απλά κάποια στιγμή θα σταματήσετε. Δοκιμάστε λοιπόν καινούρια πράγματα καθώς υπάρχουν πλέον άπειρες μορφές γύμνασης, από τη zumba, τη yoga, το crossfit, έως το παραδοσιακό τένις ή το ποδήλατο.

5.    Σταματήστε να κρίνετε τόσο τον εαυτό σας. Το να μιλάτε για σας ή σε εσάς με αρνητικό τρόπο, αποτελεί κακία. Όλοι μαθαίνουμε μεγαλώνοντας και κανένας δεν πετυχαίνει τα πάντα με την πρώτη, ούτε και έχει κανείς την «τέλεια ζωή». Όταν σταματήσετε να κριτικάρετε κάθε κίνησή σας, τότε μόνο μπορείτε να αγαπήσετε πραγματικά τον εαυτό σας και να εξαγνίσετε το πνεύμα σας. Σκεφτείτε ένα μωρό που μαθαίνει να περπατά. Πέφτει κατ’επανάληψη και απλά ξανασηκώνεται με ένα χαμόγελο στα χείλη και ξαναπροσπαθεί. Δεν επιτιμά τον εαυτό του. Με λίγα λόγια, με το να «κατσαδιάζετε» τον εαυτό σας, χάνετε το πραγματικό μάθημα.

6.    Μάθετε να λέτε όχι. Το να αρνηθείτε κάτι δεν σας κάνει αντιπαθή ή κακό. Αντίθετα πολλές φορές σας κάνει έξυπνο. Εάν θέλετε πραγματικά να αγαπήσετε τον εαυτό σας, πρέπει να τον φροντίζετε και όχι να προσπαθείτε συνέχεια να ευχαριστείτε τους άλλους. Το λαμπρό μυαλό είναι και ισχυρό. Δεν «πρέπει» να κάνετε τίποτα διότι τα πάντα είναι επιλογές. Σεβόμενοι λοιπόν τον εαυτό μας, αρκετές φορές χρειάζεται να λέμε και όχι.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.