Ένα με τη φύση!

Το σπίτι «Mirrorcube» με εξωτερικό από καθρέπτη που αντικατοπτρίζει τα δέντρα και γίνεται κυριολεκτικά ένα με το δάσος
Το σπίτι «Mirrorcube» με εξωτερικό από καθρέπτη που αντικατοπτρίζει τα δέντρα και γίνεται κυριολεκτικά ένα με το δάσος
Το «Bird?s Nest», μια πραγματική «φωλιά» από κλαδιά που ενσωματώνεται πλήρως μέσα στα δέντρα
Το εσωτερικό του «Bird?s Nest», όπου κυριαρχεί το λευκό ξύλο
Tο καθιστικό του «Blue Cone» με την υπέροχη θέα από ψηλά! +3
Προβολή Φωτογραφιών
Το σπίτι «Mirrorcube» με εξωτερικό από καθρέπτη που αντικατοπτρίζει τα δέντρα και γίνεται κυριολεκτικά ένα με το δάσος

Κρυμμένο μέσα στα πλούσια δάση της Σουηδίας, ένα ξενοδοχείο βρίσκεται σε απόλυτη όσμωση με το περιβάλλον. Το όνομά του; Treehotel.

Από τη Βάνα Αντωνοπούλου

Φωτογραφίες: Peter Lundstrom WDO – www.treehotel.se 

Όλοι λίγο-πολύ έχουμε κάποια στιγμή φλερτάρει με την ιδέα να περάσουμε ένα διάστημα μέσα στη φύση, σε μια απόλυτη σχέση μαζί της. Οι περισσότεροι δεν το κάναμε γιατί είμαστε αρκετά προσκολλημένοι στις ανέσεις μας και δυσκολευόμαστε να αφήσουμε πίσω –έστω και για λίγο– τον «σύγχρονο» κόσμο μας προκειμένουμε να εξερευνήσουμε το φυσικό περιβάλλον στην πιο αυθεντική του μορφή.

Ένα boutique ξενοδοχείο όμως στο Harads της Σουηδίας καταφέρνει να συνδυάσει το καλύτερο από τους δύο αυτούς κόσμους και να προσφέρει μοντέρνες ανέσεις σε ένα design περιβάλλον μαζί με τη χαρά της απόλυτης φυσικής επαφής. Η ιδέα πίσω από το Treehotel βασίζεται στην ανάγκη της επιστροφής στη μαγεία της φύσης χωρίς όμως τις δυσκολίες και τις στερήσεις που θα είχε μια τέτοια απόφαση. Έτσι, μερικοί από τους πιο διάσημους Σκανδιναβούς αρχιτέκτονες δημιούργησαν πέντε μοναδικές καμπίνες-σουίτες που «κουρνιάζουν» κυριολεκτικά μέσα στα κλαδιά των αιωνόβιων δέντρων της περιοχής και αιωρούνται 4 με 6 μέτρα πάνω από το έδαφος!

Τα πέντε δεντρόσπιτα έχουν το καθένα δικό του στιλ, ενώ τα ονόματά τους είναι και αυτά ιδιαίτερα: «Mirrorcube» με εξωτερικό από καθρέπτη που αντικατοπτρίζει τα δέντρα και γίνεται κυριολεκτικά ένα με το δάσος, «Cabin», μια φουτουριστική μικρή καμπίνα που μοιάζει να αιωρείται στο κενό, «UFO» που θυμίζει εξωγήινο σκάφος, «Blue Cone» μια κατακόκκινη λιτή καλύβα και «Bird’s Nest», μια πραγματική «φωλιά» από κλαδιά που ενσωματώνεται πλήρως μέσα στα δέντρα. Βασισμένο σε οικολογικές αρχές, το Treehotel έχει αφιερώσει σημαντικούς πόρους προκειμένου να δώσει φιλικές με το περιβάλλον λύσεις τόσο στην κατασκευή όσο και στην κατανάλωση ενέργειας, σε μια προσπάθεια να μην επιβαρύνει με την παρουσία του τη γύρω περιοχή.

Δείτε Επίσης
Τα καλά… μαντάτα στο μέτωπο της οικολογίας από τον ολόκληρο τον κόσμο

Μινιμαλιστικοί και απόλυτα κομψοί, οι εσωτερικοί χώροι των δεντρόσπιτων αλλά και της ξύλινης σάουνας που βρίσκεται και αυτή πάνω από το έδαφος, διαθέτουν design επίπλωση χωρίς περιττές λεπτομέρειες αλλά με μια ιδιαίτερη αίσθηση πολυτέλειας που απορρέει από την απλότητα και τη λειτουργικότητα. Ούτε περίτεχνες κατασκευές ούτε εντυπωσιακά prints, ούτε υπερβολικά κομμάτια –εδώ, τον πρώτο λόγο έχουν το δάσος, το ποτάμι, η ησυχία, η αναζωογόνηση και η χαλάρωση που χαρίζουν η θέα και η πανταχού παρούσα παρουσία του μεγαλείου της φύσης. Μόνο αυτά –ίσως και ένα καλό βιβλίο– νομίζω αρκούν…

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: www.treehotel.se

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.