Γιατί δεν πρέπει να εμπιστεύεστε ποτέ ένα χρηματοκιβώτιο ξενοδοχείου!

Γιατί δεν πρέπει να εμπιστεύεστε ποτέ ένα χρηματοκιβώτιο ξενοδοχείου!

Οι ταξιδιώτες που γνωρίζουν από θέματα ασφάλειας, συνήθως διπλοτσεκάρουν για να βεβαιωθούν ότι το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους διαθέτει χρηματοκιβώτιο που έχει οριστεί από το ξενοδοχείο, όπου μπορούν να αποθηκεύουν με ασφάλεια τα μετρητά, τα διαβατήρια, τα τεχνολογικά gadgets, τα κοσμήματα και οποιαδήποτε άλλα προσωπικά τους αντικείμενα. Είναι, όμως, ένα χρηματοκιβώτιο ξενοδοχείου πραγματικά πολύ πιο ασφαλές από το να φυλάσσετε τιμαλφή σε μια βαλίτσα ή σε μια διαφορετική κρυψώνα;

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Ειδικοί με την ασφάλεια προειδοποιούν τους ταξιδιώτες ότι τα χρηματοκιβώτια  των ξενοδοχείων δεν είναι τόσο… αδιαπέραστα, όσο νομίζουν οι πελάτες.

Οι επισκέπτες δεν πρέπει «ποτέ να εμπιστεύονται ένα χρηματοκιβώτιο ξενοδοχείου», λένε γιατί είναι σχετικά εύκολο ένας κλέφτης ή οποιοσδήποτε άλλος, να εισβάλει σε ένα lockbox ξενοδοχείου με έναν απλό «σούπερ» κωδικό πρόσβασης.

Αυτό που λένε είναι ότι μπορεί να βάλετε τα τιμαλφή ή άλλα πράγματα αξίας να κλείσετε το πορτάκι και να προχωρήσετε στην ενεργοποίηση του συστήματος κλειδώματος πληκτρολογώντας τον προσωπικό του κωδικό.

Νομίζετε ότι κλειδώνοντας ένα χρηματοκιβώτιο και φτιάχνοντας τον δικό σας συνδυασμό ότι θα είναι ασφαλές. Έχετε την ένδειξη ότι «κλειδωμένο» κι εσείς λέτε ότι «Κανείς δεν ξέρει τον συνδυασμό μου».

Ενώ το lockbox είναι πράγματι κλειδωμένο με ασφάλεια, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να ανοίξει: Πατώντας το κουμπί “lock” δύο φορές στο πληκτρολόγιο του χρηματοκιβωτίου θα εμφανιστεί η λέξη “super” στην οθόνη ενδείξεων. Αυτό σημαίνει ότι το χρηματοκιβώτιο μπορεί πλέον να ανοίξει χρησιμοποιώντας τον κύριο κωδικό πρόσβασης.

Τώρα το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να πατήσει το «μηδέν» έξι φορές και ανοίγει. Η μέθοδος του πληκτρολογώντας “000000” στο πληκτρολόγιο, το πορτάκι ανοίγει… χωρίς δισταγμό.

Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες ενός ξενοδοχείου θα πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση και «να είναι προσεκτικοί» όταν χρησιμοποιούν τη θυρίδα ασφαλείας του δωματίου τους.

«Κανένα χρηματοκιβώτιο δεν είναι 100% ασφαλές», λένε οι γνώστες, ενώ πολλοί υπάλληλοι ξενοδοχείων επιβεβαιώνουν ότι τις περισσότερες φορές το «000000» είναι ο κωδικός για να τα ξεκλειδώσει.

Δείτε Επίσης
«1 Place Vendôme»: Το ξενοδοχείο-κόσμημα της διάσημης κοσμηματοποιίας Chopard!

Σύμφωνα με συμβούλους παγκόσμιων κινδύνων ξενοδοχείων, τα ελαττώματα ασφαλείας του lockbox είναι ένα πολύ γνωστό ζήτημα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό.

Είναι ένα κοινό γνωστό πρόβλημα στα ξενοδοχεία από την αρχή των χρηματοκιβωτίων στα δωμάτια. Είναι τυπικό στους ελέγχους ασφαλείας, λένε, και έχουν διαπιστώσει ότι πατώντας προεπιλεγμένες ρυθμίσεις κωδικού, να βρίσκουν περιστασιακά χρηματοκιβώτια με αυτήν τη ρύθμιση.

Επίσης, προειδοποιούν ότι τα πεντάστερα ξενοδοχεία είναι εξίσου επιρρεπή σε διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων με τα οικονομικά ξενοδοχεία. Οι ρυθμίσεις προεπιλεγμένου κωδικού μπορούν να βρεθούν σε ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων σε όλο τον κόσμο.

Όταν εγκαθίστανται χρηματοκιβώτια, είναι ευθύνη του ξενοδοχείου να αλλάξει αυτούς τους κωδικούς, αλλά λόγω έλλειψης γνώσης των προϊόντων από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, συχνά δεν έχουν αλλαχτεί.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.