Μην πετάτε τις ώριμες μπανάνες!

Μην πετάτε τις ώριμες μπανάνες!

Αγοράσατε κάποια στιγμή περισσότερες και δεν προλάβατε να τις καταναλώσετε ή, ήταν ήδη αρκετά ώριμες και μαύρισαν. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι για τον κάλαθο των αχρήστων!

Η πιο απλή και ταυτόχρονα τέλεια ιδέα, είναι να χρησιμοποιήσετε τις πολύ ώριμες και μαυρισμένες μπανάνες σας για να φτιάξετε ένα smoothie. Εκείνο μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι ότι, επειδή είναι πολύ ώριμες είναι και πιο γλυκές και άρα θα πρέπει να μειώσετε την προσθήκη οποιουδήποτε γλυκαντικού.

Η φυσική γλυκύτητα της μπανάνας την κάνει το ιδανικό συστατικό για τα smoothies, αλλά υπάρχουν και δύο ακόμη πλεονεκτήματα: δημιουργούν μία σούπερ κρεμώδη υφή -κι έτσι μπορείτε μέχρι και να μην προσθέσετε καθόλου κάποιο γαλακτομικό προϊόν- ενώ, επιπλέον, οι πολύ ώριμες μπανάνες αναμειγνύονται εξαιρετικά με όποιο άλλο συστατικό. Όταν λοιπόν τις χτυπήσετε με τα υπόλοιπα συστατικά θα έχετε ένα πολύ ωραίο, ομοιογενές και απαλό μείγμα.

Σημειώστε ότι οι μπανάνες δεν είναι το μόνο φρούτο κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί σε smoothie όταν είναι πολύ ώριμο. Εξαιρετικά είναι επίσης τα ροδάκινα, τα δαμάσκηνα και οι φράουλες. Καταλαβαίνετε ότι δεν μιλάμε για σάπια, αλλά για παραωριμασμένα φρούτα ή λίγο χτυπημένα.

Smoothie με φρούτα του δάσους και μπανάνα

Υλικά - Συνταγή
Υλικά
  • 1 μπανάνα
  • ½ φλ. του τσαγιού φραγκοστάφυλα
  • ½ φλ. του τσαγιού βατόμουρα
  • ½ φλ. του τσαγιού γιαούρτι
  • 3 παγάκια
  • 1 κ.σ. μέλι
Τρόπος Παρασκευής - Συνταγή
Τρόπος παρασκευής

Βάζετε τα φρούτα, το γιαούρτι, τα παγάκια και το μέλι στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα περνάτε από σίτα για να απομακρύνετε τα πολλά σποράκια από τα βατόμουρα.

Δείτε Επίσης

Ανακαλύψτε τα απίστευτα οφέλη του σαπουνιού με μέλι

Σημείωση 1: Δοκιμάστε το κι αν αισθάνεστε ότι το θέλετε πιο γλυκό, προσθέστε λίγο ακόμη μέλι και ξαναχτυπήστε.

Σημείωση 2: Αν χρησιμοποιήσετε καταψυγμένα βατόμουρα και φραγκοστάφυλα, αφαιρέστε τα παγάκια.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.