Σούπερ ιδέες για οικονομία, χωρίς κόπο!

Σούπερ ιδέες για οικονομία, χωρίς κόπο!

Όσο θετικά και να σκέφτεστε, τα εισοδήματά σας δεν πρόκειται να αυξηθούν με μαγικό τρόπο. Ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής και μερικά βασικά βήματα οικονομίας, θα έχετε την ευκαιρία να νιώσετε καλύτερα και να αποκτήσετε επιτέλους και εκείνη την τσάντα που φλερτάρετε εδώ και καιρό.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Το να έχετε μετρητά και πιστωτικές κάρτες πάνω σας είναι ένας τρόπος να αισθάνεστε ασφαλής, αλλά και μια πολύ καλή ευκαιρία για να ξεφύγετε από τον έλεγχο. Σκεφθείτε ότι την επόμενη φορά που θα αγοράσετε βιαστικά μια μπλούζα που δεν σας πολυαρέσει, η διαδικασία της αλλαγής και πιθανότατα η απογοήτευση, καθώς είναι πολύ πιθανόν να μην βρίσκετε κάτι άλλο που να σας ικανοποιεί, το μόνο που εξασφαλίζει είναι σπατάλη χρημάτων…

Δείτε Επίσης
Χρήματα: Ο πιο στρεσογόνος παράγοντας για τις γυναίκες

  • Ξεκινήστε από σήμερα κιόλας να σημειώνετε οποιαδήποτε αγορά σας σε ένα ξεχωριστό τετράδιο με ημερομηνία. Θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε γρήγορα, πως πολλά από τα έξοδα που κάνετε θα μπορούσαν με ευκολία να αποφευχθούν.
  • Το ποσό που καταναλώνετε καθημερινά στoν χώρο εργασίας σας για ένα καφέ, σνακ ή γεύμα κυμαίνεται, ανάλογα, από 3,00-10,00 ευρώ. Αγοράζοντας με τους συναδέλφους σας μια καφετιέρα θα κάνετε απόσβεση σε μια μόλις εβδομάδα, ενώ παίρνοντας φαγητό από το σπίτι -που είναι σαφέστατα και πιο υγιεινό- θα έχετε οικονομία 15,00- 30,00 ευρώ για το ίδιο διάστημα χωρίς να πάρετε είδηση!
  • Τσεκάροντας για ένα διάστημα τις τιμές των οπωρολαχανικών στα γειτονικά σας καταστήματα θα διαπιστώσετε μια διόλου ευκαταφρόνητη διαφορά, στα ίδια ακριβώς πράγματα. Επίσης, φροντίστε να ελέγχετε πάντα και τις τιμές που χρεώνουν το κιλό στην ταμειακή τους μηχανή, καθώς και τις αποδείξεις. Από κεκτημένη ταχύτητα ή δόλο, γίνονται πολύ συχνά λάθη, πιστέψτε με!
  • Το να ψωνίζετε στις εκπτώσεις επώνυμα είδη είναι μια τακτική που προφανώς ακολουθείτε εδώ και καιρό. Έχετε σκεφθεί, όμως, ότι μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να εξοικονομείτε πολύ περισσότερα χρήματα από ό,τι φαντάζεστε, εάν αγοράζετε τουλάχιστον τα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας των παιδιών σας για την επόμενη σεζόν ή – γιατί όχι; – και τα δικά σας;
  • Μπορείτε να μειώσετε το ποσό που οφείλετε στην πιστωτική σας κάρτα, εάν μεταφέρετε το υπόλοιπο σε μια άλλη Τράπεζα, με μικρότερο ποσοστό επιτοκίου. Εάν ο νόμος το επιτρέπει μπορείτε να κάνετε το ίδιο και για το στεγαστικό ή καταναλωτικό σας δάνειο, κερδίζοντας παράλληλα και το δώρο bonus που συνήθως, προσφέρουν οι Τράπεζες για να σας κάνουν πελάτη τους. Επίσης, εξαιτίας της γενικής κρίσης, συζητήστε το ενδεχόμενο να πληρώσετε το υπόλοιπο των καρτών σας μονομιάς, εάν σας μειώσουν το συνολικό ποσόν κατά το ήμισυ (το γνωστό και δημοφιλές κούρεμα!).
  • Με το να ελέγχετε τα έσοδα και τα έξοδά σας δεν μειώνετε το κοινωνικό σας status. Αντίθετα, θα σας βοηθήσει να έχετε την άνεση να αγοράζετε γρηγορότερα κάποια πράγματα που διευκολύνουν την οικογενειακή σας ζωή ή να φθάσετε ευκολότερα σε ένα συγκεκριμένο στόχο.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.