5 προτάσεις για να κάνουμε την τραπεζαρία μας να φαίνεται ακριβή!

5 προτάσεις για να αναβαθμίσουμε την τραπεζαρία μας, κάνοντάς την να φαίνεται ακριβή!

Εάν η τραπεζαρία μας δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες μας, τώρα θα μπορέσουμε να της χαρίσουμε το άγγιγμα της πολυτέλειας! Από τους επαγγελματίες διακοσμητές και μέσα από τις πέντε προτάσεις που ακολουθούν, είναι βέβαιο πως θα βρούμε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο στιλ και στην προσωπικότητά μας…

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Το «κόσμημα» του δωματίου ή αλλιώς ένα ωραίο φωτιστικό

Απομακρύνοντας τα απρόσωπα φωτιστικά από τον χώρο, θα καταφέρουμε με έναν σχετικά απλό τρόπο να αλλάξουμε την εικόνα της τραπεζαρίας μας! Επιλέγοντας ένα και μοναδικό φωτιστικό πάνω από το τραπέζι μας, σε σχήμα γλυπτού είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δώσουμε χαρακτήρα στον χώρο.

Δεν είναι τυχαίο, που συχνά αποκαλείται «κόσμημα» του δωματίου! Χάρη στην υφή, το χρώμα, τον σχεδιασμό και τη λάμψη του θα προσθέσει την ξεχωριστή πινελιά του μαγνητίζοντας τα βλέμματα!

Μια και το φωτιστικό πάνω από το τραπέζι θα λειτουργήσει ως κεντρικό σημείο, θα μπορούσαμε να επενδύσουμε κάποια χρήματα σε αυτό. Επίσης, εκτός από το σχήμα του πολύ σημαντικό είναι και το μέγεθός του, το οποίο θα πρέπει να έχει το 1/3 του μήκους της τραπεζαρίας μας.

Για παράδειγμα, εάν το τραπέζι μας έχει μήκος 2,00μ., τότε η διάμετρος του πολυελαίου μας θα πρέπει να είναι γύρω στα 67εκ. Προσοχή! Είναι λάθος να επιλέξουμε ένα μικρό και φθηνό φωτιστικό. Με αυτόν τον τρόπο ο χώρος θα φαίνεται κατώτερος των περιστάσεων.

2. Επένδυση με ταπετσαρία

Η ταπετσαρία προσθέτει χρώμα και  ζωντάνια στην τραπεζαρία μας με έναν εξαιρετικό τρόπο! Πραγματικά, ανάλογα με το μοτίβο και τις αποχρώσεις της δημιουργεί αίσθηση στον χώρο, ενώ αποτελεί μια σιωπηλή πρόσκληση προς τους παρευρισκόμενους για πολύωρες συζητήσεις.

Στην αγορά διατίθενται πολλά σχέδια σε μεγάλη ποικιλία και σε διάφορες τιμές. Ακόμα και εάν το διαμέρισμα δεν είναι δικό μας, η τοποθέτηση ταπετσαρίας δεν θα αποτελέσει πρόβλημα στους ιδιοκτήτες καθώς τοποθετούνται με απλή κόλλα και αφαιρούνται εύκολα με ξεφλούδισμα.

Μπορούμε να πούμε πως η τοποθέτηση ταπετσαρίας στον έναν τοίχο είναι ιδανική πρόταση, αφού θα τονίσει τον χαρακτήρα του χώρου χωρίς να κουράσει.

Εάν είμαστε αρκετά τολμηρές μπορούμε να περάσουμε μια μεταλλική ταπετσαρία στην οροφή της τραπεζαρίας μας, ώστε καθώς το φως από τον πολυέλαιο θα αντανακλάται, θα δημιουργηθεί ένα αστραφτερό εφέ!

3. Επιλέγοντας vintage κομμάτια

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εντυπωσιακό και όμορφο από την ποιότητα που χαρακτηρίζει τα vintage κομμάτια, τις αντίκες ή τα κειμήλια της οικογενείας μας!

Δίνοντάς τους τη θέση που τους αξίζει θα αναβαθμίσουμε άμεσα τον χώρο τής τραπεζαρίας μας, προσδίδοντας έναν τόνο πολυτέλειας και αξεπέραστο στιλ. Ο συνδυασμός του παλιού με το νέο και του μοντέρνου με το παραδοσιακό χαρίζει στο χώρο αίγλη και μοναδικότητα.

Ακόμα και εάν τα αντικείμενα δεν μας εμπνέουν ή δεν ταιριάζουν στο στιλ μας, μπορούμε να σκεφθούμε τη βαφή με κιμωλία ή την αντικατάσταση του υφάσματος με ένα νέο, στοιχεία που θα χαρίσουν νέα ζωή στα παλιά κομμάτια και ελκυστική εμφάνιση!

Και εάν αναζητάμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην τραπεζαρία μας διαφορετικές καρέκλες, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην κορυφή του τραπεζιού. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσουμε μια πολυεπίπεδη και άκρως ενδιαφέρουσα εμφάνιση, δεν συμφωνείτε;

4. Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της τέχνης

Κανένας χώρος δεν είναι πλήρης χωρίς έργα τέχνης. Προσδίδουν την τελική πινελιά και χαρίζουν ομορφιά, προσωπικότητα και αρμονία στον χώρο. Παράλληλα, δίνουν πληροφορίες και για την προσωπικότητά μας!

Δείτε Επίσης
Τραπεζαρία αρ ντεκό στα χρώματα της μόδας και με επίκεντρο τα λουλούδια!

Έργα κλασικά ή μοντέρνα, επιδραστικά ή αδιαπραγμάτευτα καθοριστικά δημιουργούν ένα μοναδικό συναίσθημα καθώς η ομορφιά τους είναι τέτοια, ώστε όλοι μας θα αισθανθούμε μικροί και ασήμαντοι μπροστά τους, αλλά ταυτόχρονα θα πλημμυρίσουμε με μια αίσθηση ομορφιάς, ευεξίας και έμπνευσης!

Για μια καθηλωτική εικόνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο έργο τέχνης, ως τη μόνη διακόσμηση τοίχου. Διαφορετικά, επιλέγοντας δύο ή τρία έργα τέχνης παρόμοιας τεχνοτροπίας που θα τοποθετήσουμε παράλληλα σε έναν τοίχο θα δημιουργήσουν την εικόνα μιας γκαλερί εξελίσσοντας τα συναισθήματά μας μέσα από την τέχνη!

5. Εστιάζοντας σε ένα κεντρικό κομμάτι

Τι πιο όμορφο από το να τοποθετήσουμε ένα μεγάλο, κεντρικό κομμάτι πάνω στο τραπέζι της τραπεζαρίας μας; Θα  μπορούσε να είναι ένα γλυπτό! Γλυπτά με έντονο συμβολικό χαρακτήρα, σε διάφορες φόρμες, υλικά κατασκευής και ύφους.

Από μάρμαρο, κεραμικό, γυαλί ή μέταλλο προσδίδουν στο χώρο την τρισδιάστατη αίσθηση που αλληλεπιδρά μαζί μας. Μπορούμε να επιλέξουμε από τα διάσημα έργα γλυπτικής ή μέσα από άγνωστους, σύγχρονους δημιουργούς. Το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει!

Για να δημιουργήσουμε μια φιλόξενη, ζεστή ατμόσφαιρα στον χώρο της τραπεζαρίας μας μπορούμε να επιλέξουμε και ένα μεγάλο, κεντρικό βάζο.

Γεμίζοντάς το με φρέσκα, πανέμορφα λουλούδια θα δώσουμε μια ιδιαίτερη πινελιά που θα λειτουργήσει σαν μια αχτίδα φωτός και θα μας φτιάξει τη διάθεση με τον πιο υπέροχο τρόπο, αναδύοντας και τη χαρακτηριστική μυρωδιά των πολύτιμων ανθών!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.