5 τρόποι για να κάνετε τους λεκέδες χειρότερους, ενώ προσπαθείτε να τους αφαιρέσετε!

5 τρόποι για να κάνετε τους λεκέδες χειρότερους, ενώ προσπαθείτε να τους αφαιρέσετε!

Όλοι γνωρίζουμε την ξαφνική «φρίκη» ενός λεκέ που σχηματίζεται γρήγορα. Δυστυχώς, ορισμένες φορές δεν τους αποφεύγουμε. Πριν μπείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε οποιαδήποτε μέθοδο αφαίρεσης λεκέδων σκεφθείτε εκείνη τη στιγμή, διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε πέντε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσατε να κάνετε τους λεκέδες χειρότερους, όταν προσπαθείτε να τους αφαιρέσετε!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Μία κακή απόφαση θα μπορούσε να σας αφήσει με πολύ χειρότερα αποτελέσματα. Για να σας βοηθήσουμε να το αποφύγετε, απευθυνθήκαμε στους ειδικούς για να συγκεντρώσουμε πληροφορίες σχετικά με τα λάθη καθαρισμού που πρέπει να αποφύγετε.

1. Τρίβετε πολύ έντονα: Στην πραγματικότητα, μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα

Όταν αντιμετωπίζετε έναν επίμονο λεκέ, το φυσικό ένστικτο είναι να τον τρίψετε επιθετικά! Ωστόσο, αυτό μπορεί να κάνει τον λεκέ να εξαπλωθεί και να διεισδύσει βαθύτερα στις ίνες.

Έτσι, αντί να προσπαθείτε σθεναρά να καθαρίσετε τον λεκέ, οι ειδικοί συνιστούν να τον σκουπίζετε με ένα καθαρό πανί ή χαρτοπετσέτα — και μάλιστα απαλά. Η εφαρμογή υπερβολικής πίεσης μπορεί να ωθήσει τον λεκέ περισσότερο μέσα στο ύφασμα, καθιστώντας τον ακόμα πιο δύσκολο να εξαλειφθεί.

2. Χρησιμοποιείτε ζεστό νερό

Το ζεστό νερό μπορεί να αντιμετωπίσει με μαεστρία πολλά πράγματα, όπως μικρόβια και βακτήρια. Αλλά δεν είναι για όλα! Μπορεί να φαίνεται μέχρι και περίεργο, αλλά η χρήση ζεστού νερού μπορεί μερικές φορές να κάνει πολύ πιο δύσκολη την αφαίρεση από ορισμένους τύπους λεκέδων.

Το ζεστό νερό είναι ιδιαίτερα κακό για λεκέδες με βάση τις πρωτεΐνες, όπως το αίμα ή ο ιδρώτας. Αντ’ αυτού, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κρύο νερό και ένα κατάλληλο καθαριστικό λεκέδων. Αν έχετε ήδη χρησιμοποιήσει ζεστό νερό, δοκιμάστε να πλύνετε ξανά το αντικείμενο με κρύο νερό και προϊόν για αφαίρεση λεκέδων.

3. Χρησιμοποιείτε χλωρίνη σε λεκέδες με βάση το χρώμα

Όπως το ζεστό νερό, η χλωρίνη είναι μια άλλη κοινή λύση που δεν είναι κατάλληλη για όλους τους λεκέδες. Παρά το γεγονός ότι είναι ισχυρό αφαιρετικό, αυτό το χημικό προϊόν πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή.

Όταν αντιμετωπίζουμε λεκέδες με βάση το χρώμα, όπως μελάνι ή κρασί, η χρήση λευκαντικού μπορεί πραγματικά να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Οι σκληρές χημικές ουσίες της χλωρίνης θα αφαιρέσουν επίσης το χρώμα από το ύφασμα σε αυτές τις περιπτώσεις – αφήνοντάς σας ένα ξεθωριασμένο ή αποχρωματισμένο σημείο στη θέση του.

Επιλέξτε λοιπόν ασφαλή για το χρώμα καθαριστικά λεκέδων ειδικά σχεδιασμένα για χρωματιστά υφάσματα.

4. Δεν προεπεξεργάζεστε τους λεκέδες

Δείτε Επίσης
Ο άψογος τρόπος για καθαρές ξύλινες πόρτες!

Μπορεί να χρειαστεί να είστε προσεκτικοί με πράγματα όπως το ζεστό νερό και η χλωρίνη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραλείψετε εντελώς τη χρήση οποιουδήποτε προϊόντος.

Μερικοί άνθρωποι πετούν τα λεκιασμένα ρούχα τους κατευθείαν στο πλυντήριο, ελπίζοντας ότι ο κύκλος πλύσης θα το φροντίσει. Κάνοντας αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει τον λεκέ να πήξει ακόμη περισσότερο.

Οι ειδικοί συνιστούν πάντα να προεπεξεργάζεστε τους λεκέδες πριν από το πλύσιμο, εφαρμόζοντας λίγο απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων, σαπούνι πιάτων ή εξειδικευμένο καθαριστικό λεκέδων απευθείας στον λεκέ. Αν έχετε ήδη πλύνει και στεγνώσει έναν λεκέ, δοκιμάστε να κάνετε προεπεξεργασία και να πλύνετε ξανά.

5. Τους αφήνετε να κάθονται για πολλή ώρα

Η προεπεξεργασία δεν είναι το ίδιο με το να μουλιάζετε το λεκιασμένο αντικείμενο σε νερό και να το αφήνετε να μείνει για λίγο. Θα πρέπει να ξεπλένετε τον λεκέ, χρησιμοποιώντας ένα προϊόν αφαίρεσης λεκέδων και στη συνέχεια να το πλένετε αμέσως.

Τις περισσότερες φορές όταν το μουλιάζουμε και το αφήνουμε, το ξεχνάμε και το ρούχο στεγνώνει όπως και ο λεκές. Αυτό θα κάνει πιο δύσκολο να αφαιρεθεί αργότερα, γι’ αυτό προσπαθήστε να το καθαρίσετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

Το να αφήνετε τους λεκέδες να μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να τους κάνει πιο επίμονους και δύσκολο να εξαλειφθούν. Αντιμετωπίστε τους αμέσως!

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.