Έξι λάθη που κάνετε στο πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο

Έξι λάθη που κάνετε στο πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο

Σύμφωνα με τη διάσημη μετρ του είδους,  Martha Stewart, υπάρχουν έξι λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε τα ρούχα στο πλυντήριο και συχνά ούτε καν μας περνούν από το μυαλό. Δείτε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε και πώς να τα διορθώσετε.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Μπορεί να σας φαίνεται το πιο απλό πράγμα στον κόσμο να βάλετε ένα πλυντήριο αλλά υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε για καλύτερα αποτελέσματα – και ρούχα που θα ζήσουν περισσότερο. Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη κατά τη Martha Stewart;

Ο διαχωρισμός των ρούχων

Διαχωρίζετε μόνο τα ανοιχτόχρωμα από τα σκουρόχρωμα. Η Martha Stewart υποστηρίζει ότι αυτή είναι μία βασική… λογική. Αντίθετα, όσο πιο πολύ διαχωρίζετε τα ρούχα σας χρωματικά, τόσο περισσότερο θα διατηρηθούν τα χρώματά τους.

Πέρα από τα χρώματα μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με τις υφές. Για παράδειγμα πλύντε τα τζιν μόνα τους και κάντε το ίδιο και με τα ρούχα που είναι πολύ βρώμικα. Συγκεκριμένα για τα τζιν, γυρίστε τα από την ανάποδη μεριά και πλύντε τα με κρύο νερό και σε ελαφρύ πρόγραμμα.

Βάλτε τις κάλτσες πρώτες μέσα στο πλυντήριο

Αν έχετε παρατηρήσει πως οι κάλτσες χάνονται ως δια μαγείας μέσα από το πλυντήριο, τότε αυτό σημαίνει πως δεν τις τοποθετείτε όπως πρέπει. Βάλτε τις κάλτσες πρώτες μέσα στο πλυντήριο και από πάνω όλα τα υπόλοιπα άπλυτα.

Μην αφήνετε φερμουάρ ανοιχτά

Τα ανοιχτά φερμουάρ μπορούν να δημιουργήσουν ζημιά σε ευαίσθητα ρούχα, γι’ αυτό φροντίστε να τα κλείνετε πάντα όταν  βάζετε τα ρούχα στο πλυντήριο.

Δείτε Επίσης
Πώς να στεγνώνουν πιο εύκολα τα ρούχα τον χειμώνα

Αποφύγετε το πλύσιμο ολοκαίνουριων ρούχων μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα

Κάποια ρούχα ξεβάφουν [ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ περισσότερα ] γι’ αυτό καλό είναι να τα δοκιμάζετε πρώτα σε μία λεκάνη με ένα λευκό ύφασμα που δεν σας ενδιαφέρει να χαλάσει.

Μην κακομεταχειρίζεστε το στεγνωτήριο

Αν έχετε την επιλογή να στεγνώσουν τα ρούχα σας φυσικά στον αέρα και τον ήλιο, τότε είναι προτιμότερο. Αλλά αν βιάζεστε, χρησιμοποιήστε το στεγνωτήριο, φροντίζοντας να μην το υπερφορτώνετε και να απλώνετε τα ρούχα αμέσως μετά για να αποφύγετε το πολύ τσαλάκωμα.

Καθαρίστε το φίλτρο μια φορά τον χρόνο

Καλό είναι να πλένετε το πλυντήριό σας μία φορά τον χρόνο. Πλύντε το εσωτερικό με μία βούρτσα και στη συνέχεια βάλτε ένα άδειο πλυντήριο για να απολυμανθεί καλά. Επίσης καθαρίστε το φίλτρο ειδικά αν παρατηρείτε το πλυντήριο αργεί παραπάνω από ό,τι συνήθως.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.