Η σχάρα του φούρνου σας είναι μπελάς; Ποτέ πια!

Η σχάρα του φούρνου σας είναι μπελάς; Ποτέ πια!

Πώς θα απαλλαγούμε από τα καμένα υπολείμματα στη σχάρα του φούρνου μας; Ξεχάστε το τρίψιμο με το συρματάκι ή ό,τι άλλο έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα και ακολουθήστε τις παρακάτω έξυπνες κινήσεις. Θα διαπιστώσετε ότι θα γίνει η πιο εύκολη υπόθεση!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Αφού βρήκαμε τους έξυπνους τρόπους για να καθαρίσουμε τον φούρνο μας [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] αλλά και την πόρτα του, τώρα ήρθε η ώρα της σχάρας.

Δεν μπορείτε να φαντασθείτε τι θα χρειαστείτε! Μία «ταπεινή» σακούλα απορριμμάτων είναι ο βασικός σας σύμμαχος μαζί με κάποιο καθαριστικό προϊόν.

Είναι γνωστό ότι η σχάρα του φούρνου μαζεύει πολύ βρομιά λόγω της συχνής χρήσης της. Αλλά τώρα, μπορείτε να φτιάξετε μία από τις παρακάτω συνταγές μα απλά υλικά που όλες έχουμε σπίτι μας.

Μαγειρική σόδα και νερό

Αναμειγνύουμε 1/2 φλ. του τσαγιού μαγειρική σόδα με λίγες σταγόνες νερού, ώστε να δημιουργηθεί μία παχύρρευστη πάστα.

Την απλώνουμε προσεχτικά πάνω στη σχάρα και την βάζουμε μέσα σε μία σακούλα απορριμμάτων, κλείνοντάς την. Την αφήνουμε  για ένα ολόκληρο  βράδυ.

Την επόμενη ημέρα, την ξεπλένετε και… αστράφτει από καθαριότητα! Ούτε τρίψιμο, ούτε καμία άλλη προσπάθεια!

Είναι γνωστό ότι η σχάρα του φούρνου μαζεύει πολύ βρομιά λόγω τη συχνής χρήσης της.

Δείτε Επίσης
Σας έχουμε τη λύση για πάντα καθαρές ξύλινες πόρτες

Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε και αυτή τη λύση:

Υγρό πιάτων και νερό

Σε ένα μπολ  βάζουμε 1/2 φλ. του τσαγιού  από το υγρό απορρυπαντικό πιάτων που χρησιμοποιούμε και προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι το απορρυπαντικό να διαλυθεί εντελώς.

Απλώνουμε το μείγμα στη σχάρα και συνεχίζουμε όπως και στην προηγούμενη συνταγή. Δηλαδή την κλείνουμε μέσα σε μία σακούλα απορριμμάτων για ένα βράδυ.

Την επόμενη μέρα ξεπλύνετε καλά και τελειώσατε!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.