5 tips για καθαρό σπίτι στις γιορτές!

5 tips για καθαρό σπίτι στις γιορτές!

Οργανώνοντας με ένα έξυπνο σύστημα καθαρισμού το σπίτι μας, μπορούμε να το διατηρήσουμε σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς τη βοήθεια επαγγελματικού συνεργείου. Αρκεί να διαθέτουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό και ρεαλιστικό πλάνο εργασιών.

Από την Δέσποινα Σάμψων

Άνθρωποι μπαίνουν και βγαίνουν την περίοδο των διακοπών. Τραπέζια με τους φίλους και τους συγγενείς, βραδιές με παγωμένο κρασί μπροστά στο τζάκι, καφές ή τσάι με κολλητές μετά τα ψώνια, pre-Christmas brunch με την οικογένεια…

Η ανάγκη να διατηρούμε τους χώρους του σπιτιού μας σε άψογη κατάσταση μάς δημιουργεί επιπλέον άγχος. Εξάλλου, αυτές οι μέρες είναι για να χαλαρώσουμε από τους επαγγελματικούς ρυθμούς και όχι για να κάνουμε κάθε μέρα γενική καθαριότητα. Πώς λύνουμε τον γρίφο του καθαρού σπιτιού;

1. Διαχειριζόμαστε σωστά τον χρόνο μας

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξεκινάμε την ημέρα μας στις διακοπές κάνοντας γενική καθαριότητα. Χωρίζουμε τις δουλειές σε μικρότερες και μένουμε πιστές σε ένα πλάνο που μοιράζει τους χώρους που χρειάζονται καθάρισμα. Με βάση αυτό, μπορούμε σε πιο σύντομο χρόνο να ολοκληρώνουμε τον καθαρισμό και, στο τέλος, το σύνολο του σπιτιού μας να είναι άψογο.

Αν μάλιστα έχουμε φροντίσει να διαθέτουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό, το σχέδιο θα υλοποιείται με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία. Για παράδειγμα, τα sticks σκουπίσματος χωρίς καλώδιο, όπως το Air Force™ 360 της Rowenta, απλοποιούν τη διαδικασία με λίγα λεπτά κάθε μέρα.

2. Μετατρέπουμε τις δουλειές σε παιχνίδι

Καμιά μας δεν θέλει να κουβαλήσει μια βαριά σκούπα ή έναν γεμάτο κουβά για να περάσει ένα δάπεδο. Τα νέα sticks σκουπίσματος είναι ιδανικά για να χρησιμοποιούνται κάθε μέρα, είναι ελαφριά και το μυστικό τους είναι η τέλεια απόδοση.

Το Air Force™ 360 της Rowenta είναι ένα υψηλής απόδοσης stick, κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες, χάρη στο μηχανοκίνητο πέλμα Power Slim Vision. Πανάλαφρο, αφού  ζυγίζει μόνο 2,8 κιλά, είναι ευέλικτο, έχει σούπερ ντιζάιν και η μπαταρία λιθίου του (21.9 volts) μας επιτρέπει να σκουπίζουμε μέχρι και 30 λεπτά χωρίς φόρτιση, χωρίς να καταλάβουμε ότι δουλεύουμε…

3. Έχουμε πάντα τα δάπεδα καθαρά

Μπορεί να θεωρούμε ότι τα τζάμια ή κάποιες λεπτομέρειες, όπως τα φωτιστικά μας,  θέλουν άμεση φροντίδα αλλά προτεραιότητά μας πρέπει να παραμένουν οι επιφάνειες του πατώματος και των βασικών επίπλων, αυτές τις ημέρες. Αν αυτά δεν είναι καθαρά, τότε τι να υποθέσει ένας επισκέπτης για τα υπόλοιπα σημεία;

Το  Air Force™ 360 χρησιμοποιείται σε όλες τις επιφάνειες, ακόμα και στο ταβάνι, και σκουπίζει και στα πιο δύσκολα σημεία. Διαθέτει δύο ενσωματωμένες βούρτσες και με μία κίνηση μετατρέπεται σε σκουπάκι χειρός, σκουπίζοντας επίπεδες επιφάνειες, σκάλες, χαλιά μέχρι και δύσκολα σημεία, ακόμα και στο αυτοκίνητό μας. Απλώς, πατάμε τον διακόπτη και σκουπίζουμε.

4. Μαζεύουμε οτιδήποτε είναι εκτεθειμένο

Από κουτιά και σακούλες με δώρα μέχρι παπούτσια και φακέλους με λογαριασμούς και χριστουγεννιάτικες κάρτες, όλα θα πρέπει να τα τακτοποιούμε άμεσα για να γλιτώνουμε την εικόνα του βομβαρδισμένου σπιτιού που μας φέρνει σε αμηχανία.

Δείτε Επίσης
Οι γιορτές πλησιάζουν

Μαζεύοντας στοίβες με παπούτσια και σακούλες, μπορούμε με μία κίνηση, να περάσουμε τις επιφάνειες με το Air Force™ 360 για να αφαιρέσουμε σκόνη και χνούδια.

Δουλεύοντας με αυτό λίγα λεπτά κάθε μέρα, μειώνουμε σημαντικά τον χρόνο γενικού καθαρισμού. Λειτουργώντας με 6.500 στροφές το λεπτό, η μηχανοκίνητη βούρτσα στο πέλμα, αφαιρεί αποτελεσματικά τις τρίχες από μοκέτες ή χαλιά. Μετά τη χρήση του, μπορεί να τοποθετηθεί στη βάση του για επαναφόρτιση.

5. Φροντίζουμε να μυρίζει όμορφα ο χώρος

Είτε θέλουμε να επενδύσουμε σε αρωματικά χώρου είτε όχι, το μυστικό για μια όμορφη ατμόσφαιρα είναι η εξαφάνιση της σκόνης. Με το Air Force™ 360 παγιδεύεται η σκόνη ακόμα και στα ψηλότερα σημεία και, επίσης, διαθέτει πρακτικά αξεσουάρ, τα οποία αποθηκεύονται πανεύκολα στη βάση του και ελαχιστοποιούν τον χρόνο που απαιτείται για να φρεσκάρουμε το σπίτι.

Τις σκοτεινές ημέρες, το Air Force™ 360 ανιχνεύει τη σκόνη ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία, με τη φωτεινή λυχνία LED, που διαθέτει. Ταυτόχρονα, χάρη στην κυκλωνική τεχνολογία τέλειας απόδοσης με υψηλό φιλτράρισμα αέρα/σκόνης, η απόδοση του stick παραμένει σταθερή στον χρόνο.

Φυσικά, τις ηλιόλουστες ημέρες, φροντίζουμε να αερίζουμε συχνά τα δωμάτια για να εξασφαλίσουμε τη φυσική αύρα της φρεσκάδας.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.