Εξοικονομήστε νερό και χρόνο: 3 συμβουλές για να κάνετε την καθημερινή σας ρουτίνα πιο βιώσιμη

Εξοικονομήστε νερό και χρόνο: 3 συμβουλές για να κάνετε την καθημερινή σας ρουτίνα πιο βιώσιμη

Από τη διατροφή μέχρι την προσωπική υγιεινή και τις δουλειές του σπιτιού, το νερό παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας, τόσο που μερικές φορές το θεωρούμε δεδομένο. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε (όλο και πιο επιτακτικά) ότι αυτός ο πολύτιμος πόρος έχει τα όριά του. Ως λάτρεις της ευεξίας, καταλαβαίνουμε ότι η υγεία του πλανήτη μας συνδέεται άμεσα με την υγεία του σώματός μας. Τώρα, πώς θα κάνουμε την εξοικονόμηση νερού μέρος της ρουτίνας μας;

Επειδή το νερό είναι το πιο σημαντικό μέρος της ζωής και της ευεξίας μας, είναι έξυπνο να είμαστε ενήμεροι για το πού βρίσκονται τα πράγματα (με βιώσιμο τρόπο).

Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλοί εκπληκτικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να εξοικονομήσουμε νερό, από σήμερα. Και με αυτές τις συμβουλές, θα βελτιστοποιήσετε τον χρόνο και την ενέργειά σας, μαζί με την οικονομία στο νερό. Με τη βιωσιμότητα, όλοι κερδίζουν.

1. Παραλείψτε το επιπλέον ξέβγαλμα πριν βάλετε τα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων

Ας το ξεκινήσουμε με καλά νέα: Το πλύσιμο των πιάτων γίνεται ευκολότερος και πιο βιώσιμος. Το ξέπλυμα των πιάτων πριν από τη φόρτωσή τους στο πλυντήριο ήταν από καιρό ο κανόνας. Όμως, τώρα υπάρχουν στο εμπόριο νέα απορρυπαντικά που καθιστούν το ξέπλυμα εντελώς περιττό.

Έχει αποδειχτεί ότι μπορεί κανείς να εξοικονομήσει έως και εξοικονομήσουμε μεμονωμένα έως και 75 λίτρα νερού ανά φορτίο. Αν παραλείψουμε όλοι μαζί το ξέβγαλμα, μπορούμε να εξοικονομήσουμε 550 δισεκατομμύρια λίτρα νερού ετησίως.

2. Επαναξιολογήστε πόσο συχνά χρειάζεται πραγματικά να πλένετε τα ρούχα σας

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, η μέση αμερικανική οικογένεια πλένει 300 φορτία ρούχων ετησίως—και κάθε φορτίο ρούχων χρησιμοποιεί 180 λίτρα νερό. Κάντε… τον υπολογισμό.

Ίσως ήρθε η ώρα να κόψουμε κάποιες συνήθειες: Το ότι φορέσαμε ένα ρούχο μία φορά δεν σημαίνει ότι είναι βρώμικο. Αν δεν έχει λεκέδες ή μυρωδιά, μην το βάζετε στα άπλυτα! Όχι μόνο εξοικονομείτε μεγάλες ποσότητες νερού, αλλά εξοικονομείτε και χρόνο. Ένα βουνό λιγότερο από ρούχα που μας κοιτάζουν και περιμένουν και σιδέρωμα (οικονομία και στο ρεύμα, λοιπόν!).

Δείτε Επίσης
Το φως μπορεί να είναι ρύπος! Τι είναι η φωτορύπανση και ποιες οι επιπτώσεις της;

3. Χρονομετρήστε τα ντους σας στα κάτω από 8 λεπτά

Τα δεδομένα δείχνουν ότι το μέσο ντους διαρκεί 8,2 λεπτά – αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι είναι εύκολο να «χαθείς» στη ροή του νερού κάτω από το  ντους για περισσότερο. Ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι κάνουν συντομότερα ντους, εάν γνωρίζουν ποια είναι η κατανάλωση νερού.

Αν και δεν θα εγκαταστήσουμε όλοι μετρητές νερού στο εγγύς μέλλον, ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για οκτώ λεπτά και κάντε το ντους σας μια διασκεδαστική πρόκληση για εξοικονόμηση νερού. Ορίστε ένα ρεκόρ για το πόσο γρήγοροι μπορείτε να είστε και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτά τα επιπλέον λεπτά κάπου αλλού!

Υπάρχουν τόσες πολλές βιώσιμες στιγμές στη διάρκεια της ημέρας μας. Με λίγη επίγνωση, μπορούμε να μετατρέψουμε αυτές τις στιγμές σε έναν οικολογικό τρόπο ζωής. Μπορούμε να έχουμε θετικό αντίκτυπο στην κρίση του νερού και να απλοποιήσουμε τη ζωή μας όσο γίνεται περισσότερο. Η εξοικονόμηση νερού είναι επίσημα η νέα μας αγαπημένη ρουτίνα ευεξίας, όταν βοηθάμε τον πλανήτη, βοηθάμε τον εαυτό μας!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.