Σκεφθείτε και πράξτε με… οικολογική συνείδηση!

Σκεφθείτε και πράξτε με... οικολογική συνείδηση!

Με μερικές πολύ απλές κινήσεις, αν μας γίνουν καθημερινό βίωμα, μπορούμε να βοηθήσουμε το περιβάλλον αλλά και την τσέπη μας…

Eπιμέλεια: Νικολέτα Γιαννοπούλου

Γεμίστε το πλυντήριο: Είτε πρόκειται για το πλυντήριο πιάτων είτε για το πλυντήριο ρούχων, εξοικονομείτε για το περιβάλλον και για την τσέπη σας. Καταναλώνετε λιγότερη ενέργεια, λιγότερο νερό, λιγότερα απορρυπαντικά.

Προσέξτε τις διαρροές: Αν διαπιστώσετε την οποιαδήποτε διαρροή νερού στο σπίτι σας φωνάξτε αμέσως τον υδραυλικό… εκτός κι αν πιάνουν τα χέρια σας! Η σπατάλη νερού μόνο από μία τουαλέτα μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 100 λίτρα την ημέρα!

Ανακυκλώστε τα παλιά πανιά και τα σφουγγαράκια: Συνεχίστε να τα χρησιμοποιείτε σε πιο… βρώμικες εργασίες. Επίσης, παλιές πετσέτες και βαμβακερά μπλουζάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις οικιακές εργασίες.

Κλείστε τα φώτα: Αποκτήστε εσείς και ολόκληρη η οικογένεια την καλή συνήθεια να κλείνετε τα φώτα κάθε φορά που φεύγετε από ένα δωμάτιο. Δεν χρειάζεται να φωτίζονται… οι τοίχοι.

Μη σπαταλάτε την «κρυμμένη» ενέργεια: Πρόκειται για τις συσκευές όπως η τηλεόραση ή ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που αφήνουμε στην αναμονή. Αποσυνδέετε τις ηλεκτρονικές συσκευές κάθε φορά που δεν τις χρησιμοποιείτε. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζετε την κατανάλωση ενέργειας αλλά και τη δαπάνη ρεύματος.

Δείτε Επίσης
Οικολογικές χρωμοπαγίδες για το πλυντήριο!

Ξεχάστε τις πλαστικές σακούλες: Με αυτόν τον τρόπο η συνεισφορά σας στην προστασία του περιβάλλοντος είναι πραγματικά σημαντική. Αποκτήστε δυο τρεις τσάντες με τις οποίες θα πηγαίνετε για τα καθημερινά σας ψώνια και αγνοήστε τις σακούλες του σούπερ μάρκετ.

Δωρίστε τις συσκευές σας: Να άλλη μία κίνηση οικολογικής συνείδησης! Δώστε τον παλιό σας υπολογιστή, εκτυπωτή ή κινητό τηλέφωνο σε ένα από τα σημεία που συλλέγουν αυτές τις συσκευές.

Μειώστε τις εκτυπώσεις: Σκεφθείτε κάθε φορά που πατάτε το κουμπάκι «print» στον υπολογιστή σας. Χρειάζεστε απαραίτητα αυτή την εκτύπωση του εγγράφου ή του μέιλ; Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιείτε χαρτί ανακύκλωσης ή να τυπώνετε και από τις δύο πλευρές ενός χαρτιού.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.