Urban Owl: Τα γυαλιά αλά ελληνικά

Urban Owl: Τα γυαλιά αλά ελληνικά
Urban Owl: Τα γυαλιά αλά ελληνικά
Στρογγυλός σκελετός ταρταρούγα στα γυαλιά urban owl
Σκελετός σε κροκί-μουσταρδί χρώμα με μπλε λεπτομέρειες
Urban Owl: Τα γυαλιά αλά ελληνικά
Προβολή Φωτογραφιών
Urban Owl: Τα γυαλιά αλά ελληνικά

Τα χειροποίητα γυαλιά ηλίου του Δημήτρη Διαμαντή κατακτούν το εξωτερικό, χάρη στο εξαιρετικό στιλ και την υψηλή ποιότητά τους.

Από τη Βάνα Αντωνοπούλου

Δεν είναι εύκολο, ειδικά στην Ελλάδα του σήμερα, να κάνεις πραγματικότητα το όνειρό σου. Ο Δημήτρης Διαμαντής, πολιτικός μηχανικός με σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου, ωστόσο, τα κατάφερε και μπόρεσε να δημιουργήσει μια startup εταιρεία που παράγει χειροποίητα γυαλιά ηλίου εδώ, στη χώρα που ο ήλιος είναι κάτι σαν… εθνικό προϊόν.

“Έχω ακούσει πολλούς να υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες είμαστε τεμπέληδες, ότι δεν δουλεύουμε πολύ και ότι τελικά η κρίση ήταν κάτι που μας άξιζε. Αυτό δεν είναι η αληθινή Ελλάδα. Θέλω να δείξω στον κόσμο μια άλλη πλευρά των Ελλήνων”, δηλώνει ο “εγκέφαλος” πίσω από την Urban Owl, ο οποίος μέσα από την πραγματικά εντυπωσιακή πορεία τής νεοσύστατης εταιρείας θέλει να αποδείξει ότι η φιλοδοξία και η δημιουργικότητα είναι αξίες ακόμη ζωντανές στην Ελλάδα και ότι οι νέοι της χώρας παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες ελπίζουν και συνεχίζουν να κυνηγούν τα όνειρά τους.

Η Urban Owl ξεκίνησε σαν concept τον Ιανουάριο του 2014, ενώ τα πρώτα δείγματα άρχισαν να κατασκευάζονται μέσα στον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Μέχρι τον Δεκέμβριο, τα πρώτα εργαστηριακά αποτελέσματα έδειξαν ότι οι φακοί υψηλής ευκρίνειας που φιλτράρουν επιλεκτικά το φως του ήλιου, μπορούσαν να βγουν στην παραγωγή. Τον Μάρτιο του 2015, έγινε ο πρώτος σχεδιασμός μιας πρωτότυπης προσπάθειας χρηματοδότησης: ο Δημήτρης αποφάσισε να δημιουργήσει μια καμπάνια crowdfunding μέσα από την πλατφόρμα IndieGoGo, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να στηρίξει έμπρακτα την εμπνευσμένη επιχειρηματική του ιδέα και δωρίζοντας ταυτόχρονα ένα ποσό των κερδών σε μια γνωστή φιλανθρωπική οργάνωση της Ελλάδας. Για κάθε ζευγάρι γυαλιά που πωλούνται μέσω της πλατφόρμας, δίνονται τουλάχιστον 5 ευρώ σε φιλανθρωπία, ενώ τα πακέτα στήριξης Golden και Platinum χαρίζουν στην οργάνωση 1.000 και 3.000 ευρώ, αντίστοιχα!

Όσο για τα ίδια τα γυαλιά ηλίου, προς το παρόν υπάρχουν πέντε σχέδια που θα βγουν στην παραγωγή μόλις συμπληρωθεί η καμπάνια: τα Metro, τα Rockama, τα Nerd, τα Yolo και τα Hunter. Όλα τους, κατασκευασμένα στο χέρι στην Ελλάδα και με μερικά διακριτικά στοιχεία που τα κάνουν αν μη τι άλλο μοναδικά. Δεν είναι τυχαίο ότι σε μόλις λίγους μήνες (η καμπάνια crowdfunding ξεκίνησε επίσημα τον Ιούλιο), κατάφεραν να συγκινήσουν τους εραστές της καινοτομίας αλλά και της ποιότητας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο!

Δείτε Επίσης
Κρύσταλλοι θάλασσας του Αιγαίου!• Design: 
Με λιτή αλλά γραφίστικη όψη -ειδικά τα Nerd με τα avant garde κοψίματα- τα σχέδια των γυαλιών ηλίου Urban Owl είναι μοντέρνα και την ίδια στιγμή ευκολοφόρετα.
• Φακοί: Υψηλής ευκρίνειας, περιέχουν σπάνια στοιχεία που μπορούν να φιλτράρουν επιλεκτικά το φως του ήλιου με αποτέλεσμα την ενίσχυση των κύριων χρωμάτων, όπως το κόκκινο, το κίτρινο ή το μπλε και το πράσινο. Αποτέλεσμα, μια έντονη αντίθεση που οδηγεί σε καλύτερη εστίαση. Με φίλτρο Blue Light Control, μπλοκάρουν 100% τις βλαβερές ακτίνες UV, προστατεύουν τα μάτια από την κούραση και από όλες τις πηγές υπεριώδους ακτινοβολίας, από τον ήλιο μέχρι τις οθόνες των υπολογιστών και των tablets.
• Συσκευασία: Φτιαγμένη από οικολογικό χαρτόνι και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, η συσκευασία των γυαλιών ηλίου της Urban Owl έχει έντονα graphic στοιχεία και μοντέρνο design, λεπτομέρειες που την κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.
• Φιλοσοφία: “Στηρίζοντας την εταιρεία μας, αγοράζει κανείς τα καλύτερα γυαλιά ηλίου που θα φορέσει ποτέ, ενώ την ίδια στιγμή γίνεται μέρος της προσπάθειάς μας να στηρίξουμε έμπρακτα την παραγωγική πλευρά της Ελλάδας με τον πιο άμεσο τρόπο. Αναζητούμε υποστηρικτές και εραστές των ευρωπαϊκών ποιοτικών προϊόντων και τους παρέχουμε ένα προϊόν υψηλότατης ποιότητας σε προσιτή τιμή και χωρίς μεσάζοντες”, εξηγεί την ιδεολογία πίσω από την ιδέα ο Δημήτρης Διαμαντής.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.urbanowl.eu
Dimitris Diamantis: support@urbanowl.eu

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.