5 συνήθειες που θα ενισχύσουν την υγεία σας και ταυτόχρονα θα βοηθήσουν τον πλανήτη

5 συνήθειες που θα ενισχύσουν την υγεία σας και ταυτόχρονα θα βοηθήσουν τον πλανήτη

Εμείς ως άνθρωποι δεν είμαστε ξεχωριστοί από τα υπόλοιπα είδη στη Γη. Χλωρίδα, πανίδα, λιβάδια, ρυάκια… οι κύκλοι και τα μοτίβα του πλανήτη μας επηρεάζουν βαθιά τον τρόπο ζωής μας. Όταν έχουμε μια καλή σχέση με τη Γη, αναπτύσσουμε μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό μας. Ο πλανήτης βασίζεται σε εμάς, με τον ίδιο τρόπο που βασιζόμαστε σε αυτόν. Δοκιμάστε να υιοθετήσετε αυτές τις πέντε συνήθειες για να αναπληρώσετε το σώμα σας και τον πλανήτη ταυτόχρονα.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Μία πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι μόλις 20 λεπτά σύνδεσης με τη φύση αρκούν για να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων τής ορμόνης του στρες. Περισσότερα δεδομένα συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι το να περνάμε χρόνο στη φύση υποστηρίζει τη συνολική ψυχική και σωματική μας υγεία.

Ταυτόχρονα, παρατηρούμε ότι τα περιβάλλοντα με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα περιέχουν τον καθαρότερο αέρα, νερό, έδαφος και τρόφιμα. Αυτό συμβαίνει επειδή διάφορες φυσικές ενώσεις μπορούν να συνεργαστούν για να θεραπεύσουν τα δικά τους οικοσυστήματα.

Οι άνθρωποι παίζουν ρόλο και σε αυτό: Η ανθρώπινη παρέμβαση μπορεί να επιταχύνει δραστικά τη μεταμόρφωση. Οι διαδικασίες που μπορεί να διαρκέσουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες χρόνια, μπορούν να αναπαραχθούν και να επιταχυνθούν με την ανθρώπινη βοήθεια, ώστε ο πλανήτης μας να μπορεί να ανθίσει.

1. Γείωση (κυριολεκτικά)

Η γείωση είναι το τελετουργικό του να πατάς τα γυμνά πόδια σου στη Γη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η γείωση, επιτρέπει στους ανθρώπους να συνδέουν απευθείας το σώμα τους με τη Γη. (Για περισσότερα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Σε όλη την ιστορία, οι αυτόχθονες πληθυσμοί έχουν μιλήσει για τις θεραπευτικές ενέργειες του πλανήτη μας. Ένα καλά καταγεγραμμένο παράδειγμα αυτού είναι στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική.

Ο όρος «τσι» αναφέρεται στη ζωτική δύναμη μέσα μας και παντού γύρω μας. Όταν συνδεόμαστε απευθείας με τη Γη, αισθανόμαστε καλύτερα και σχηματίζουμε μια βαθύτερη σύνδεση με τον πλανήτη μας.

2. Καλλιεργήστε το δικό σας φαγητό

Η καλλιέργεια της δικής σας υγιεινής, βιολογικής τροφής μπορεί να σας βοηθήσει να συνεισφέρετε σε τοπικές οικονομίες τροφίμων, να στηρίξετε τη γη και να βρείτε μια αίσθηση γαλήνης.

Η κηπουρική για την υποστήριξη της βιοποικιλότητας, την προστασία των τοπικών επικονιαστών και τη δέσμευση άνθρακα βοηθά στη θεραπεία τού πλανήτη, ενώ ταυτόχρονα μας δίνει μια αίσθηση σκοπού, ειρήνης, πάθους και προόδου. Είτε ο χώρος σας είναι μπαλκόνι, ο κήπος ή η πίσω αυλή, οι ευκαιρίες για θεραπεία είναι τεράστιες.

3. Εθελοντής για έργα αποκατάστασης

Τα έργα αποκατάστασης παρέχουν μια προφανή διαδρομή προς τη θεραπεία του πλανήτη. Θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τον καθαρισμό των σκουπιδιών στην παραλία ή στο κοινοτικό πάρκο, τον καθαρισμό της περιοχής γύρω από τις πλωτές οδούς ή την απομάκρυνση χωροκατακτητικών ειδών από περιοχές άγριας ζωής.

Η άσκηση και η κίνηση που παίρνουμε από αυτά τα έργα είναι καλό για την υγεία μας και θα υποστηρίξει και υγιή οικοσυστήματα.

4. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με φυσικά υλικά

Η χρήση φυσικών τεχνικών δόμησης μπορεί να φαίνεται απλώς μια αισθητική επιλογή, αλλά η επιλογή φυσικών, τοπικών υλικών είναι πιο βιώσιμη για τον πλανήτη και το σώμα μας.

Τα σπίτια και οι κατασκευές που κατασκευάζονται με φυσικά υλικά και μεθόδους δεν απελευθερώνουν τόσες τοξικές χημικές ουσίες στον αέρα που αναπνέουμε.

Δείτε Επίσης
Σιωπηλά χωράφια: Ένα κοκτέιλ φυτοφαρμάκων επηρεάζει τις μέλισσες σε όλη την Ευρώπη

Είναι επίσης συχνά πιο ανθεκτικά υλικά στη φωτιά, τις πλημμύρες, τους τυφώνες και τους σεισμούς από τις σύγχρονες και συνθετικές κατασκευές, παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση φυσικών καταστροφών.

5. Συγκεντρωθείτε στην κοινότητα

Η συγκέντρωση μας επιτρέπει να ενωθούμε ως κοινότητα για να υπερασπιστούμε το περιβάλλον και τον εαυτό μας. Πολύ συχνά βλέπουμε φεστιβάλ και συγκεντρώσεις που αφήνουν πίσω τους τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών και πολλά πλαστικά μιας χρήσης.

Υπάρχει μια νέα αλλαγή παραδείγματος: μια αλλαγή που συνηγορεί υπέρ της προσοχής στον τρόπο που δρούμε και συνδεόμαστε. Περνώντας πέρα από το σύνθημα του «Leave no trace», μπορούμε να αφήσουμε το οικοσύστημα σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν πατήσουμε το πόδι μας σε αυτό.

Αυτή η επίγνωση δημιουργεί σκοπιμότητα και πραγματική ορμή στη ζωή μας, φέρνει σύνδεση στις κοινότητές μας και υποστηρίζει τη στοργική αποκατάσταση του σπιτιού μας, της Γης.

Το συμπέρασμα

Ο μύθος των «άγριων εδαφών» είναι ακριβώς αυτό: ένας μύθος. Όπου υπάρχουν άνθρωποι, έχουν διαμορφώσει και το περιβάλλον. Πάντα ήμασταν οι διαχειριστές της Γης.

Είναι ζωτικής σημασίας να ανακτήσουμε αυτόν τον σημαντικό ρόλο και να θυμάστε ότι δεν είμαστε ξέχωροι από τη φύση. Είμαστε η φύση. Έχουμε την ευθύνη να φροντίζουμε τα τοπία μας και σε αντάλλαγμα, να μας υποστηρίζει με αφθονία και το περιβάλλον.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.