Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Τώρα περισσότερο από ποτέ θέλουμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αφού μάλιστα η πανδημία επιμένει και μαζί τα κρυολογήματα και οι γρίπες του χειμώνα. Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας; Η δόκτορας Jenna Macciochi, λέκτορας Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Sussex μας εξηγεί κάτι απλό!

Η δόκτορας Jenna Macciochi, λέκτορας Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Sussex και συγγραφέας του νέου βιβλίου Immunity: The Science Of Staying Well, κατανοεί γιατί οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατέψουν τον εαυτό τους.

«Οι άνθρωποι έχουν καταληφθεί από τόση αβεβαιότητα. Είναι απολύτως κατανοητό ότι οι άνθρωποι αναζητούν κάτι που να τους κάνει να νιώθουν ότι έχουν κάποιο έλεγχο σε αυτό που είναι, τελικά, μια ανεξέλεγκτη κατάσταση».

Μπορεί ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα να αντισταθεί στον Covid-19;

«Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι το πιο περίπλοκο σύστημα στο σώμα», εξηγεί η Δρ Macciochi. «Προσπαθήστε να μην το σκεφτείτε ως έναν δυαδικό διακόπτη «on-and-off», αλλά μάλλον ως μια ολόκληρη σειρά διακοπτών που ανάβουν και σβήνουν για να ηρεμήσουν, να ελέγξουν και να καθαρίσουν κάθε ζημιά που έχει προκληθεί από μια μόλυνση».

Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά πρακτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε τη δύναμη του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Το νούμερο ένα; Ο ύπνος.

Γιατί ο ύπνος είναι απαραίτητος για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

«Ο ύπνος είναι το θεμέλιο του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς το σώμα μας επανορθώνει πολλά πράγματα, όταν κοιμόμαστε, κάτι που επιτρέπει στο ανοσοποιητικό μας σύστημα να λειτουργεί βέλτιστα», εξηγεί η γιατρός.

Η ώρα που ξεκουράζεστε – και δεν έρχεστε πραγματικά σε επαφή με κανέναν – είναι όταν το ανοσοποιητικό σας σύστημα θεραπεύεται και επανορθώνεται, ώστε να είναι έτοιμο για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει αναπόφευκτα όταν ξυπνήσετε την επόμενη μέρα.

Δείτε Επίσης
Ο ήλιος και η αύξηση της βιταμίνης D, για το σώμα μας μόνο!

Και, ναι, ακόμα κι αν είστε από εκείνους που κρατούν τις κοινωνικές αποστάσεις, είναι βέβαιο, ότι θα έρθετε σε επαφή με πολύ περισσότερα μικρόβια κατά τις δραστηριότητές σας από ό,τι όταν κοιμάστε!

Έτσι, αν δεν έχετε καλής ποιότητας και αρκετό ύπνο, ουσιαστικά μην περιμένετε από το σώμα σας να θεραπεύσει και να επιδιορθώσει τις άμυνές του. Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι και νυσταγμένοι, ακούστε τα σήματα που σας στέλνει το σώμα σας.

«Με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα να κάνει τη δουλειά του», λέει ο Δρ Macciochi. «Κατά την καταπολέμηση μιας λοίμωξης, παράγει ορισμένες χημικές ουσίες που δρουν στον εγκέφαλό μας και μας κατευθύνουν να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας για να μας δώσουν την καλύτερη δυνατή πιθανότητα ανάρρωσης».

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.