Η δικαίωση της καμπυλόγραμμης!

Η δικαίωση της καμπυλόγραμμης!

Το ανορεξικό μοντέλο αποκαθηλώνεται από το βάθρο του, τόσο μέσω των γιατρών και των ανάλογων οργανώσεων (όπως και η δική μας ΑΝΑΣΑ), όσο και από τις πασαρέλες της Ευρώπης και της Αμερικής. Επιπλέον, μεγάλες πανεπιστημιακές έρευνες έρχονται να συμβάλλουν με στοιχεία και να συνηγορήσουν υπέρ μιας μεγάλης μερίδας ανδρών που από αρχαιοτάτων χρόνων προτιμούν τις γυναίκες-κλεψύδρα.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Δύο σημαντικά πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα (το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ και το Πανεπιστήμιο Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας) καθώς και το Ινστιτούτο Προληπτικής Ιατρικής της Κοπεγχάγης δημοσίευσαν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες μελέτες.

Μέση δαχτυλίδι + πλούσιοι γοφοί = κοφτερό μυαλό!

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα έπειτα από μια μεγάλη έρευνα σε 16.000 γυναίκες και νέες κοπέλες που υποβλήθηκαν σε σωματικές μετρήσεις και αντιστοίχως σε τεστ ευφυΐας. Το αποτέλεσμα των επιστημόνων ήταν να καταλήξουν ότι οι γυναίκες που εμφάνιζαν τη μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στην περιφέρεια μέσης και στην περιφέρεια των γοφών παρουσίαζαν και υψηλότερη ευφυΐα! Και μάλιστα οι έρευνες έδειξαν ότι η καλύτερη αναλογία μέσης – γοφών κινείται στο 0,7.

Πιο πρακτικά, αν η μέση είναι 80εκ. τότε οι γοφοί πρέπει να είναι 114εκ. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις έρευνες, οι πιο «ζουμερές» γυναίκες κερδίζουν πόντους στην εξυπνάδα λόγω της μεγαλύτερης αποθήκευσης Ω-3 λιπαρών οξέων στην περιοχή των γοφών. Αυτά τα λιπαρά οξέα είναι γνωστό ότι παίζουν σοβαρό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και συμβάλλουν στην εξυπνάδα των γυναικών που τα διαθέτουν.

Αντίθετα, οι γυναίκες που έχουν μεγαλύτερη απόθεση λίπους στην περιοχή της μέσης παρουσιάζουν μεγαλύτερο δείκτη Ω-6 λιπαρών οξέων που δεν συνεισφέρουν τίποτε στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Και όχι μόνο αυτό, αποτελούν παράγοντα κινδύνου για διαβήτη και καρδιοπάθειες. Ενώ η ανισορροπία ανάμεσα στα Ω-3 και στα Ω-6 στον οργανισμό μας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας. (Οι πολύ αδύνατες γυναίκες παρουσιάζουν έλλειψη αυτών των λιπαρών οξέων).

Δείτε Επίσης
Η μουσική μπορεί να είναι εξίσου ισχυρή με την άσκηση στη βελτίωση της ψυχικής υγείας!

Φυσικά, είναι ακόμη μάλλον νωρίς για να πειστούμε πλήρως για αυτά τα ευρήματα, μια και η υγεία αλλά και η ευφυϊα είναι απόρροια και πολλών άλλων παραγόντων, και πολλοί επιστήμονες και γιατροί διατείνονται ότι χρειάζονται ακόμη πολλές αναλύσεις και αξιολογήσεις.

Στο Ινστιτούτο Προληπτικής Ιατρικής της Κοπεγχάγης πάντως οι επιστήμονες έδειξαν και κάτι ακόμη πολύ ενδιαφέρον: σε έρευνα που διενήργησαν απέδειξαν ότι οι γυναίκες με περίμετρο γοφών πάνω από 102εκ. προστατεύονται από καρδιοπάθειες και έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Η μελέτη διήρκησε 13 χρόνια και οι επιστήμονες κατέγραψαν ότι το ποσοστό θανάτων στις γυναίκες με πιο γεμάτους γοφούς ήταν κατά 87% χαμηλότερο. Αυτό που υποστηρίζουν είναι ότι οι πιο πλούσιοι γοφοί διαθέτουν την αντιφλεγμονώδη ουσία αδιπονεκτίνη, η οποία προλαμβάνει τα οιδήματα στις αρτηρίες και την παρουσία θρομβώσεων.

Αυτά τα νέα επιστημονικά στοιχεία επιτείνουν την άποψη κι άλλων ερευνών που έχουν αποδείξει ότι κατά παράδοση οι άνδρες (αρχέγονα) προτιμούν τις πιο «γεμάτες» γυναίκες. Η θεωρία γι’ αυτό λέει ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι άνδρες θεωρούν αυτές τις γυναίκες πιο γόνιμες και με μεγαλύτερη μακροζωϊα. Λέτε να έχουν δίκιο;

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.