Ασ’ τα τα μαλλάκια σου…

Ασ' τα τα μαλλάκια σου...

Αλλά προφυλαγμένα! Όλο το καλοκαίρι, οι υπέρυθρες ακτίνες UV επιτίθενται στον φλοιό της τρίχας και τη φυσική άμυνα των μαλλιών Αποτέλεσμα; Τα μαλλιά γίνονται πιο ξηρά, αγριεύουν και χτενίζονται δύσκολα καθώς τα λέπια της τρίχας ανοίγουν. 

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου

Το νερό και ο υγρός αέρας της θάλασσας επιταχύνουν τη διαδικασία της καταστροφής, επιτρέποντας την «εισβολή» των υπέρυθρων ακτίνων και στο εσωτερικό της τρίχας. Αρχικά το χρώμα χάνει τη λάμψη του και σταδιακά δημιουργούνται ρωγμές στην κυτταρική ύλη της τρίχας. Κι ενώ τα κύτταρα του δέρματος αναπλάθονται αυτόματα, στα μαλλιά δεν συμβαίνει το ίδιο. Γι΄ αυτό χρειάζονται έξτρα περιποίηση και προστασία κατά τους μήνες του καλοκαιριού, όπου κι αν βρίσκεστε.

Πολύτιμες συμβουλές

– Τα μαλλιά σας πρέπει να τα προστατεύετε όπως ακριβώς προστατεύετε και την επιδερμίδα σας. Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται ακόμη περισσότερο όταν έρχονται σε επαφή με το νερό της θάλασσας. Το αλάτι μένει πάνω τους σε λεπτούς κόκκους, οι οποίοι όταν τα χτενίζετε, τα σκουπίζετε ή απλώς τα αγγίζετε με τα χέρια σας δημιουργούν αυτόματα τριβή, αλλοιώνοντας έτσι τη φυσική δομή τής τρίχας. Απλώστε σε στεγνά μαλλιά ένα προϊόν προστασίας από τον ήλιο και το ανανεώνεται όπως και το αντηλιακό σας.

– Και στην πισίνα όμως, τα μαλλιά επιβαρύνονται από το χλώριο. Αφυδατώνει επικίνδυνα τα μαλλιά, κάνοντάς τα ακόμη πιο εύθραυστα. Αν είναι και βαμμένα, κινδυνεύετε να τα δείτε να παίρνουν μια σαντρέ απόχρωση προς το πράσινο, καθώς η αλληλεπίδραση του χλωρίου και των χρωστικών μορίων επιταχύνει την οξείδωση της τρίχας. Γι΄ αυτό απλώστε τους ένα προστατευτικό προϊόν, φορέστε σκουφάκι και ξεβγάλτε τα αμέσως με νερό.

Όλα αυτά ισχύουν ακόμη περισσότερο, αν είστε από την πλειονότητα των γυναικών στην Ελλάδα που έχουν βαμμένα μαλλιά.

Δείτε Επίσης
Το κόλπο για να μην «ανάβουν» οι μηροί σας από τη ζέστη

– Επειδή, τους καλοκαιρινούς μήνες, λούζουμε τα μαλλιά σας ακόμη πιο συχνά, προτιμήστε ένα απαλό σαμπουάν, κατάλληλο για συχνό λούσιμο ή ακόμη καλύτερα ένα σαμπουάν για μετά τον ήλιο που ενυδατώνει τα μαλλιά και προστατεύει το χρώμα τους. Δεν πρέπει να παραλείπετε το conditioner και μία με δύο φορές την εβδομάδα μια μάσκα μαλλιών.

– Τα προϊόντα styling γενικά ταλαιπωρούν τα μαλλιά, πόσο μάλλον το καλοκαίρι. Αποφεύγετε να τα χρησιμοποιείτε υπερβολικά, όπως άλλωστε και το σεσουάρ. Έτσι κι αλλιώς με τόση ζέστη, τα μαλλιά στεγνώνουν γρήγορα με φυσικό τρόπο. Σας προτείνω, ένα πιο ανάλαφρο και ανέμελο λουκ για τα μαλλιά σας το καλοκαίρι- εκτός και αν οι υποχρεώσεις σάς επιβάλλουν διαφορετικά. Έτσι, αν τα μαλλιά σας δεν έχουν όγκο: βάλτε λίγη μους μόνο στις ρίζες και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά, δίνοντάς τους όγκο μόνο με τα δάχτυλα.

Αν τα μαλλιά σας «πετάνε»: Απλώστε ένα υγρό σπρέι ή μους και τυλίξτε τα με ρόλεϊ. Αφού στεγνώσουν βγάλτε τα ρόλεϊ και χτενίστε τα με βούρτσα. Αν τα μαλλιά σας φριζάρουν: Βάλτε μους ή τζελ που ισιώνουν, όταν είναι ακόμη υγρά και χτενίστε με χτένα κατά μήκος από τη ρίζα ως τις άκρες. Αφήστε τα να στεγνώσουν, και σε περίπτωση που εξακολουθούν να πετάνε σε κάποια σημεία, στρώστε τις άκρες με λίγο κερί.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.