Τα 10 μυστικά για βαμμένα μαλλιά!

Τα 10 μυστικά για βαμμένα μαλλιά!

Οι αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών, μας δίνουν τον αέρα της ανανέωσης. Ανεξάρτητα από την μέθοδο βαφής που ακολουθούμε, μπορούμε τώρα, να μάθουμε πολύ περισσότερα πράγματα για το πώς θα πετύχουμε το πιο τέλειο και κατά συνέπεια πιο γοητευτικό αποτέλεσμα από ποτέ, σε 10 κινήσεις!

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Παιχνίδι αποχρώσεων για περισσότερο όγκο

Παρατηρώντας τις διάσημες σταρ  μπορούμε πολύ εύκολα να διαπιστώσουμε πως δεν χρησιμοποιούν μόνο μία απόχρωση στα μαλλιά τους. Οι διαφορετικές αποχρώσεις προσδίδουν περισσότερη κίνηση, όγκο και δίνουν την ψευδαίσθηση ενός φυσικού χρώματος.

2. Θεραπείες κερατίνης κατά τη διάρκεια της βαφής

Είναι γνωστό πως η κερατίνη βοηθά στην αναδόμηση των μαλλιών. Για το σκοπό αυτό οι θεραπείες κερατίνης είναι σκόπιμο να εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια της βαφής, ώστε να «σφραγίζεται» και το χρώμα.

3. Προϊόντα προστασίας για βαμμένα μαλλιά

Δεν είναι μόνο το σαμπουάν και το κοντίσιονερ που βοηθούν να διατηρηθεί το χρώμα στα βαμμένα μαλλιά μας. Πρέπει να χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα προϊόντα τόσο στο styling, όσο και για την προστασία τους από τις ακτίνες του ήλιου.

4. Ρετουσάρισμα στις ρίζες

Μπορούμε να μειώσουμε τις επισκέψεις μας στο κομμωτήριο, εάν χρησιμοποιούμε ενδιάμεσα είτε ένα κιτ ανανέωσης για το χρώμα στις ρίζες των μαλλιών μας, είτε ένα ειδικό στυλό.

5. Αποφυγή χρωματικών λεκέδων βαφής στο πρόσωπο

Για να μην τρίβουμε απεγνωσμένα το δέρμα μας μετά από κάθε βαφή, μπορούμε να  χρησιμοποιήσουμε την ενυδατική μας κρέμα και στη συνέχεια ένα στρώμα βαζελίνης. Η βαζελίνη αδιαβροχοποιεί τις περιοχές, με αποτέλεσμα με ένα απλό σκούπισμα στο τέλος της διαδικασίας, να μην υπάρχει ίχνος χρώματος στην επιδερμίδα.

6. Άμεση επιδιόρθωση

Εάν τα μαλλιά μας αποκτήσουν με τη βαφή ένα αποκαρδιωτικό αποτέλεσμα, μπορούμε να αναζητήσουμε άμεση λύση στον κομμωτή μας και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Δείτε Επίσης
Συμβουλές για να διατηρείτε φρέσκο το χρώμα των μαλλιών το καλοκαίρι

7. Ελέγχουμε τα συστατικά

Εάν βάφουμε τα μαλλιά μας στο σπίτι, αλλά ακόμα και όταν η διαδικασία ακολουθείται στο κομμωτήριο είναι καλό να γνωρίζουμε και να αποφεύγουμε κάποια συστατικά. Η αμμωνία, η πίσσα άνθρακα (coal tar, αν και χρησιμοποιείται για θεραπείες πιτυρίδας ή ψωρίασης) και τα οξέα μολύβδου (lead acetate), μπορούν να δημιουργήσουν αλλεργίες ή να βάλουν σε κίνδυνο την υπέροχη κόμη μας. Όσο πιο φυσικά συστατικά περιέχονται στη βαφή των μαλλιών μας, τόσο το καλύτερο.

8. Μονοχρωμίες, διχρωμίες ή τετραχρωμίες

Το παιχνίδι των χρωμάτων δίνει άλλη διάσταση στην εικόνα των μαλλιών μας, αλλά θα πρέπει να υπολογίσουμε πως οι αλλεπάλληλες αποχρώσεις χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία και χρόνο για την επίτευξή τους.

9. Οι σκούρες αποχρώσεις, λιγότερο επιβλαβείς

Μπορεί οι ανοιχτόχρωμοι τόνοι να φωτίζουν κάπως περισσότερο το πρόσωπό μας, αλλά είναι πιο επιζήμιες για την υγεία των μαλλιών μας, καθώς απαιτείται αρχικά, αποχρωματισμός. Οι πιο σκούροι τόνοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, χωρίς παράπλευρες απώλειες.

10. Βαφή σε άλουστα μαλλιά

Είναι πολύ σημαντικό να βάφουμε τα μαλλιά μας, όταν είναι άλουστα, ώστε να προστατεύονται από τα φυσικά έλαια κατά τη διάρκεια της βαφής. Διαφορετικά, οι χρωστικές ουσίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο το τριχωτό της κεφαλής.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.