Το τέλειο στέγνωμα των μαλλιών!

Το τέλειο στέγνωμα των μαλλιών!

Με 4 απλά βήματα μπορείτε να στεγνώσετε γρηγορότερα τα μαλλιά σας και να κρατήσετε τον μεγαλύτερο εχθρό τους, την ψαλίδα, μακριά!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η βάση για υγιή και λαμπερά μαλλιά εξαρτάται κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό από τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στις φροντίδες ρουτίνας. Φροντίστε λοιπόν,  τα προϊόντα περιποίησης να ταιριάζουν απόλυτα με τον τύπο των μαλλιών σας. Στη συνέχεια, σκεφθείτε πόσο συχνά ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας εξαιτίας της υπερβολικής χρήσης σεσουάρ, με το ψαλίδι ισιώματος ή  αντίστοιχα το ψαλίδι για μπούκλες, προσθέστε και τις διάφορες τεχνικές του κομμωτηρίου και έχετε τους κύριους ενόχους για τη θαμπή εμφάνιση των μαλλιών σας και την παρουσία ψαλίδας. Αφού λουστείτε με το ανάλογο σαμπουάν και περάσετε στα μαλλιά σας κοντίσιονερ ή μάσκα θρέψης, έρχεται η στιγμή του στεγνώματος. Τα 4 εύκολα βήματα που σας προτείνουμε, θα σας βοηθήσουν να πετύχετε γρήγορο στέγνωμα και με απόλυτη ασφάλεια, για λαμπερά και υγιή μαλλιά…

Βήμα 1: Αφού στραγγίξετε τα μαλλιά σας με τις παλάμες σας (Προσοχή! Μην τα στύβετε!), χρησιμοποιήστε μια ξύλινη χτένα με αραιά δόντια για να τα απαλλάξετε από τους κόμπους. Σκουπίστε απαλά τις άκρες τους (Μην τα τρίβετε έντονα!) και τυλίξτε τα με μια πετσέτα για 10 λεπτά, ώστε να απορροφηθεί η έντονη υγρασία.

Βήμα 2: Εκτός από τα προϊόντα styling είναι σκόπιμο να απλώνετε στα μαλλιά σας κάποια ειδική φόρμουλα που τα προστατεύει από τη θερμότητα του σεσουάρ. Απλώστε την σε όλο το μήκος των μαλλιών και χρησιμοποιείτε το σεσουάρ στη μεσαία σκάλα. Εάν επιλέξετε το θερμότερο σημείο, όχι μόνο κινδυνεύετε να πάρετε φωτιά, αλλά ενθαρρύνετε και την έκκριση σμήγματος.

Δείτε Επίσης
Στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πετσέτα; Δείτε τη σωστή τεχνική!

Βήμα 3: Για πιο επαγγελματικό στέγνωμα, περάστε στο σεσουάρ το ειδικό πλατύ στόμιο, που συγκεντρώνει τον αέρα προς τα κάτω. Τα μαλλιά με αυτόν τον τρόπο δεν «αγριεύουν», καθώς τα λέπια των τριχών έχουν καθοδική φορά. Χωρίστε τα μαλλιά σας σε μεγάλες τούφες και συγκρατήστε τα με μια – δυο πιάστρες. Ξεκινήστε το στέγνωμα γύρω από την περιοχή του λαιμού, φροντίζοντας να κινείτε συνεχώς το σεσουάρ, σε απόσταση περίπου 15-25 εκ. από τα μαλλιά σας.  Εάν σας εξυπηρετεί, εκτός από τη λαβή, μπορείτε να κρατάτε το σεσουάρ και γύρω από το στόμιο.

Βήμα 4: Φθάνοντας στην κορυφή του κεφαλιού και προτού τελειώσετε με καθεμιά τούφα είναι εξαιρετικά ωφέλιμο να εναλλάσσετε τη θερμοκρασία μεταξύ μέτριας και κρύας σκάλας. Τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν έξτρα λάμψη! Τέλος, επιλέγοντας την πιο χλιαρή θερμοκρασία, σκύψτε προς τα εμπρός και αφήστε τον αέρα να περάσει σε όλο το μήκος των μαλλιών σας, κινώντας τις τούφες με τα δάχτυλα σας. Τινάξτε τα προς τα πίσω, χτενίστε τα και καμαρώστε για το αποτέλεσμα!

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.