Μυστικά για όγκο στις ρίζες των μαλλιών!

Μυστικά για όγκο στις ρίζες των μαλλιών!

Μαλλιά σγουρά, ίσια ή σπαστά, όποιο και εάν είναι το στιλ τους αυτό που θέλουμε πολλές φορές – και δεν το πετυχαίνουμε- είναι ο όγκος στην κορυφή του κεφαλιού. Οι τέσσερις τρόποι που ακολουθούν προσφέρουν εγγυημένα αποτελέσματα με απόλυτη επιτυχία, οπότε ας δοκιμάσουμε αυτή που μας ταιριάζει καλύτερα…

Από την Άντζελα Μολφέτα

Ο όγκος στα μαλλιά μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερα χτενίσματα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως ακόμα και το πιο απλό χτένισμα αποκτά άλλον αέρα, εάν υποστηρίζεται από έξτρα όγκο στις ρίζες των μαλλιών. Επίσης, ο όγκος στο κέντρο του κεφαλιού πλαισιώνει με πολύ περισσότερη επιμέλεια το πρόσωπό μας, σημείο που δεν μας αφήνει με τίποτα αδιάφορες! Ξεχνώντας το γνωστό κρεπάρισμα, το οποίο προκαλεί συνήθως φθορά στη δομή της τρίχας μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποιο από τα παρακάτω μυστικά και να χαρίσουμε στα μαλλιά μας αξιοζήλευτο όγκο, όπως και στα καλύτερα κομμωτήρια!

1. Τα πάνω -κάτω!

Για να δώσουμε περισσότερο όγκο στα μαλλιά μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σεσουάρ, αφιερώνοντας 15-30 δευτερόλεπτα, αφού τα έχουμε στεγνώσει. Ρίχνουμε το κεφάλι μας προς τα κάτω, αναποδογυρίζοντας τα μαλλιά, ώστε να έχουμε καλύτερη πρόσβαση προς τις ρίζες. Χρησιμοποιώντας τη φυσούνα του σεσουάρ πετυχαίνουμε καλύτερη συγκέντρωση του αέρα, ενώ δουλεύοντας τα μαλλιά μας τούφα-τούφα εξασφαλίζουμε όγκο που δεν έχουμε φανταστεί! Φθάνει να τινάξουμε τα μαλλιά μας προς τα επάνω, για να διαπιστώσουμε πως η εικόνα μας θα θυμίζει χαίτη λιονταριού! Ο τρόπος αυτός εξυπηρετεί τέλεια οποιοδήποτε χτένισμα σε ίσια ή σε σγουρά μαλλιά. Στη συνέχεια, μπορούμε να συνεχίσουμε το styling με το σεσουάρ ή εάν επιθυμούμε να τα πιάσουμε σε ένα χαλαρό κότσο. Εν τω μεταξύ μπορούμε να κάνουμε το μακιγιάζ μας εξοικονομώντας χρόνο και σε 10-15 λεπτά να αφήσουμε τα μαλλιά μας κάτω. Ο πλούσιος όγκος στις ρίζες είναι εξασφαλισμένος!

2. Όσο λιγότερο -τόσο το καλύτερο

Είναι αλήθεια πως στην αγορά κυκλοφορούν άπειρα προϊόντα για το φριζάρισμα, τη θερμοπροστασία, τον όγκο ή το styling.  Βασικός κανόνας για να πετύχουμε, αλλά και για να διατηρήσουμε τον όγκο στις ρίζες των μαλλιών μας, όμως,  είναι να μην επενδύουμε σε πολυάριθμα προϊόντα. Τα πολλά και διαφορετικά προϊόντα σπαταλούν τον χρόνο μας και σαμποτάρουν το τελικό αποτέλεσμα προσδίδοντας βάρος και πιθανότατα και θαμπή όψη, στο υπέροχο χρώμα των μαλλιών μας! Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σκεφθούμε έξυπνα. Για παράδειγμα, αντί για το κλασικό μαλακτικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο που δεν ξεβγάζεται. Με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμήσουμε το φριζάρισμα, χωρίς να χρειαστούμε την επιπλέον χρήση κάποιου σέρουμ. Επίσης, μπορούμε να αναζητήσουμε ένα πολυπροϊόν, το οποίο και θα καλύπτει πολλαπλούς στόχους, απελευθερώνοντας τα μαλλιά μας από έξτρα βάρος!  Δεν ξεχνάμε ακόμα, να χρησιμοποιούμε την ανάλογη ποσότητα προϊόντος, σύμφωνα με το πάχος και το μάκρος της τρίχας υπενθυμίζοντας πάντα στον εαυτό μας πως στο κεφάλαιο ομορφιά, το less is more αποτελεί χρυσό κανόνα!

3. Φυσικό στέγνωμα

Εάν προτιμάμε τα μαλλιά μας να στεγνώνουν φυσικά, το πιθανότερο είναι πως γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να τους δώσουμε όγκο, συγκριτικά με τη χρήση του σεσουάρ. Το μυστικό για να πετύχουμε όγκο στις ρίζες, ενώ τα μαλλιά μας στεγνώνουν με το αεράκι είναι οι υψηλοί κότσοι! Ένας υψηλός κότσος, όμως, μάλλον δημιουργεί το αντίθετο αποτέλεσμα στο κέντρο του κεφαλιού. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δημιουργούμε δύο κότσους! Πώς; Κάνουμε χωρίστρα στη μέση, από το μέτωπο ως χαμηλά πίσω, στη βάση του αυχένα. Πιάνουμε τα μαλλιά στη μία πλευρά, σε μια χαμηλή αλογοουρά. Τώρα, βουρτσίζουμε την άλλη πλευρά, πιάνοντάς τα σε μια υψηλή αλογοουρά και στριφογυρίζουμε τις άκρες γύρω από τη βάση της. Για να τη συγκρατήσουμε, χρησιμοποιούμε ένα φαρδύ υφασμάτινο λάστιχο, περιστρέφοντας το γύρω από τον κότσο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στην άλλη πλευρά, αφήνοντας τα μαλλιά μας να στεγνώσουν εντελώς φυσικά. Τελειώνουμε, ελευθερώνοντας τα, ενώ τους δίνουμε το επιθυμητό σχήμα και όγκο με τις άκρες των δαχτύλων μας. Θα έχουν αποκτήσει όγκο στις ρίζες και απίθανους κυματισμούς!

Δείτε Επίσης
Μαλλιά: Στοιχείο κομψότητας

4. Πούδρες μαλλιών

Τελευταία, εμφανίζονται όλο και συχνότερα προϊόντα σε μορφή σκόνης, πούδρες μαλλιών, σε συσκευασίες που θυμίζουν βρεφικές ταλκ. Συνήθως, ως βασικό συστατικό έχουν το silica silylate (σιλυλικό πυρίτιο), το οποίο έχει αντίθετη συμπεριφορά από ό,τι οι σιλικόνες. Εάν υπολογίσουμε πως οι σιλικόνες χρησιμοποιούνται στις μαλακτικές κρέμες μαλλιών, αντιλαμβανόμαστε πως δεν θα μπορούσαν να προσδώσουν όγκο στις ρίζες των μαλλιών. Το silica silylate, όμως, χάρη στη πυκνότητα του, βοηθά τις ρίζες των μαλλιών να κερδίσουν όγκο και να τον διατηρήσουν, καθώς ταυτόχρονα απορροφούν την υγρασία.

Πώς χρησιμοποιούνται; Συνήθως, συνοδεύεται από ένα πινέλο για να την εφαρμόσουμε, όπως ακριβώς μια πούδρα προσώπου. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι χωρίστρες σε διάφορα σημεία στο κέντρο του κεφαλιού και να περάσουμε με το πινέλο τις ρίζες. Μπορούμε επίσης, να τη χρησιμοποιήσουμε τόσο σε στεγνά όσο και σε βρεγμένα μαλλιά, κερδίζοντας εντυπωσιακό όγκο στις ρίζες των μαλλιών!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.