Φρύδια: Η «κορνίζα» των ματιών μας σε τέλεια έκδοση!

Φρύδια: Η «κορνίζα» των ματιών μας σε τέλεια έκδοση!

Τα γεμάτα, παχιά φρύδια τονίζουν υπέροχα το σχήμα των ματιών μας, μας κρύβουν χρόνια και είναι το πιο trendy look, τουλάχιστον για αυτήν τη σεζόν! Ακολουθώντας μία νέα μέθοδο φροντίδας και αποφεύγοντας 7 βασικά λάθη, θα είμαστε υπερήφανες για το τέλειο σχήμα τους.

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Όχι σε προϊόντα περιποίησης!

Είναι σκόπιμο να αποφεύγουμε τη χρήση προϊόντων περιποίησης στην περιοχή των φρυδιών. Οι λοσιόν, οι κρέμες ενυδάτωσης, τα αντιηλιακά και το μέικαπ προκαλούν πτώση των τριχών! Τα φρύδια μας είναι θύλακες των τριχών και δεν χρειάζονται φροντίδα παρόμοια με αυτήν που εφαρμόζουμε στο δέρμα μας. Κρατώντας μακριά κάθε κρεμώδη υφή, τα βοηθάμε να αναπτυχθούν στο maximum. Απλά, θα χρειαστεί να κάνουμε λίγη υπομονή…

2. Μακριά από τους μεγεθυντικούς καθρέφτες

Όταν επιλέγουμε έναν μεγεθυντικό καθρέφτη για τη διόρθωση των φρυδιών μας, το πιθανότερο είναι να αφαιρέσουμε περισσότερες τρίχες από το επιθυμητό και πολύ συχνά, και σε λάθος σημεία! Για να αποφύγουμε αυτό το δυσάρεστο αποτέλεσμα, δεν έχουμε παρά να εξασκηθούμε χρησιμοποιώντας έναν κανονικό καθρέφτη, προσέχοντας ιδιαίτερα  τον φωτισμό. Το ημίφως και οι σκιάσεις μπορούν να οδηγήσουν σε λανθασμένες κινήσεις, επίσης!

3. Προσοχή στο ψαλίδισμα!

Στην πραγματικότητα ελάχιστοι τύποι φρυδιών έχουν ανάγκη από ψαλίδισμα. Χρησιμοποιώντας το ψαλίδι για να κόψουμε τις άκρες τους, το πιθανότερο είναι να δημιουργήσουμε απρόσμενα κενά. Το ψαλίδισμα επιτρέπεται μόνο εάν τα φρύδια μας είναι πολύ μακριά ή πολύ σγουρά. Πώς θα το κάνουμε; Χτενίζοντάς τα με το ειδικό χτενάκι ξανά και ξανά, προς τη σωστή φορά, ψεκάζουμε με ελάχιστη λακ και κόβουμε προσεκτικά τις ακρούλες. Παρόλα αυτά, ας έχουμε στο μυαλό μας πως τα πλούσια, γεμάτα φρύδια με φυσικό τελείωμα είναι και τα ιδανικά.

4. Η αρχή και το τέλος των φρυδιών

Είναι αλήθεια πως μπορεί να έχουμε την εσφαλμένη εντύπωση, πως τα φρύδια μας πρέπει να ευθυγραμμίζονται με τα ρουθούνια μας. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς όταν τα φρύδια έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, το σχήμα των ματιών μας και γενικότερα, του προσώπου μας αποκτούν παραμορφωμένη εικόνα. Το σωστό είναι να ευθυγραμμίζονται με την κορυφή της γέφυρας της μύτης μας στο ξεκίνημά τους. Για το τέλος τους, ξεκινώντας από το ίδιο σημείο, απλά κυλάμε τον χάρακα ή το μολύβι προς την εξωτερική γωνία των ματιών.

Δείτε Επίσης
Φρύδια: Η

5. Δεν υποκύπτουμε στις χρωματικές υπερβολές

Όλες μας θέλουμε πιο γεμάτα και πυκνά φρύδια. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως πρέπει να υπερβάλλουμε με το μολύβι των φρυδιών. Συχνά επιλέγουμε έναν πολύ σκουρότερο τόνο για να διορθώσουμε το σχήμα τους, δημιουργώντας τελικά ένα αποτέλεσμα άγριο και extreme. Η ιδανική απόχρωση είναι το χρώμα των φρυδιών μας ή ένας τόνος ανοιχτότερος. Δημιουργώντας διακεκομμένες παύλες στην επιφάνεια τους και χτενίζοντάς τα στη συνέχεια, βοηθάμε να απλωθεί το χρώμα ομοιόμορφα, πλαισιώνοντας με τον πιο κολακευτικό τρόπο το βλέμμα μας.

6. Λέμε όχι σε πειραματικές μεθόδους αποτρίχωσης

Μπορεί να μας διαβεβαιώνουν πως η αποτρίχωση των φρυδιών μας με κερί, νήμα ή συσκευές αποτρίχωσης είναι ιδανική, αλλά στην πραγματικότητα τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Η αφαίρεση των τριχών με το διαχρονικό τσιμπιδάκι είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, εάν θέλουμε όμορφα φρύδια. Μας δίνει τη δυνατότητα να απομακρύνουμε μία-μία τρίχα, με απόλυτη ακρίβεια, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Το κερί δεν προσφέρει απόλυτη ακρίβεια και όπως και οι συσκευές αποτρίχωσης ταλαιπωρούν το πολύ λεπτό δέρμα στην περιοχή των φρυδιών. Από την άλλη, το νήμα τραβάει προς κάθε κατεύθυνση, κάνοντας τα φρύδια να αναπτύσσονται αλλοπρόσαλλα και σπάζοντάς τα.

7. Το μολύβι των φρυδιών

Είναι καλό να επενδύουμε σε ένα καλό μολύβι φρυδιών, το οποίο προσφέρει μια φυσική εικόνα, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέσο. Θα πρέπει να είναι αρκετά σταθερό και εμπλουτισμένο με κερί, ώστε να μην ξεφεύγει και να διατηρεί τα φρύδια στο ιδανικό τους σχήμα. Εάν διαθέτει στο ένα άκρο χτενάκι ή βουρτσάκι ακόμα καλύτερα, καθώς δεν θα χρειαστεί να επιβαρύνουμε το νεσεσέρ μας με ένα ακόμα προϊόν!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.