“Χιονοστιβάδα” συμβουλών για λαμπερή επιδερμίδα και στο κρύο


Φεύγετε για διακοπές στο βουνό; Ζείτε σε περιοχή με κρύο και χιόνι; Μην ξεχνάτε να έχετε στο νεσεσέρ σας τα σωστά προϊόντα για έναν υπέροχο χειμώνα!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Να θυμάστε ότι…

  • Οι ακτίνες του ήλιου κάθε χίλια μέτρα υψόμετρο, αυξάνουν τη δύναμή τους κατά 15% περίπου, ενώ παράλληλα το χιόνι αντανακλά το φως του ήλιου σαν καθρέφτης, αυξάνοντας τον κίνδυνο για εγκαύματα. Το κρύο, έχει μια ελαφρά αναισθητική επίδραση κι έτσι, όταν τελικά θα καταλάβετε ότι σας έχει κάψει ο ήλιος, θα είναι ήδη πολύ αργά! Για αυτό δώστε μεγάλη σημασία στις κρέμες με υψηλό δείκτη αντηλιακής προστασίας και μη φοβάστε, θα μαυρίσετε εξίσου γρήγορα, αλλά το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί!
  • Ο ήλιος δεν είναι μόνο βλαβερός για το δέρμα. Αντίθετα, μπορεί να αποδειχθεί ο καλύτερος σύμμαχός του. Πράγματι, προκαλεί στην επιδερμίδα μια διαδικασία ρύθμισης των εκκρίσεων της, ευνοώντας την δράση απολέπισης και τον αυτοκαθαρισμό του δέρματος. Για αυτό τον λόγο, η έκθεση στον ήλιο έχει επίδραση και σε πολλές περιπτώσεις δερματικών παθήσεων. Θυμηθείτε εξάλλου,  πως όταν έχετε μαυρίσει, το δέρμα σας φαίνεται πολύ πιο όμορφο και με ομοιόμορφη απόχρωση.
  • Στο βουνό, ο αέρας είναι πολύ ξηρός σε σχέση με την πόλη, για αυτό υπάρχει ένας πρόσθετος και μεγάλος κίνδυνος: Η αφυδάτωση. Τα προϊόντα για τον ήλιο περιέχουν ενυδατικά στοιχεία που βοηθούν το δέρμα να διατηρήσει έναν καλό βαθμό ενυδάτωσης. Όμως, είναι καλύτερο να απλώνετε στο δέρμα σας, πριν πάτε για ύπνο, ένα καλό ενυδατικό και θρεπτικό προϊόν ή ένα εξειδικευμένο για μετά τον ήλιο, που θα έχει καταπραϋντική δράση. Και στις δύο περιπτώσεις θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς, αλλά και να αντιμετωπίσετε με τις καλύτερες συνθήκες μια ακόμη μέρα στον ήλιο.
  • Εκτός από το δέρμα, στο βουνό πρέπει να προστατεύετε τα μάτια σας, για να αποφύγετε ενοχλητικές ασθένειες, όπως η κερατίτιδα και η επιπεφυκίτιδα, που προκαλούνται αρκετά συχνά εξαιτίας των αντανακλάσεων από τις ακτίνες του ήλιου. Για να αποκτήσετε μια καλή προστασία,  χρησιμοποιήστε σκούρους φακούς άριστης ποιότητας στα γυαλιά ηλίου, που προστατεύουν από τη βλαβερή  ακτινοβολία ή όταν κάνετε σκι, φορέστε οπωσδήποτε μια μάσκα με φακούς υψηλής ποιότητας.

Κανόνες που σώζουν τα χείλη

Και τα χείλη είναι πολύ ευάλωτα στο βουνό, αλλά υπάρχουν μικρές συμβουλές που θα σας κάνουν να αποφύγετε από μικροενοχλήσεις, μέχρι και το ερύθημα!

  • Απλώστε στα χείλη σας ένα προστατευτικό στικ, με ισχυρή αντηλιακή προστασία. Τα χείλη δεν παράγουν μελανίνη και για αυτό τον λόγο και δεν μαυρίζουν, αλλά καίγονται πολύ εύκολα!
  • Μην υγραίνετε συχνά τα χείλη με το σάλιο σας! Η αίσθηση μπορεί να είναι αρχικά καλή, αλλά σταδιακά τα χείλη χάνουν το υδρολιπιδικό φιλμ που τα προστατεύει, με αποτέλεσμα να αφυδατώνονται ευκολότερα.
  • Αν τα χείλη σας σκάνε γιατί έχουν εκτεθεί στον ήλιο, το κρύο και τον αέρα, χρησιμοποιήστε πολλές φορές την ημέρα ένα ειδικό στικ που θα επαναφέρει γρήγορα την αίσθηση άνεσης στην ταλαιπωρημένη τους επιφάνεια.
  • Αν εντοπίσετε ένα μικρό έλκος ή ένα ελαφρύ φούσκωμα στα χείλη σας, μπορεί να είναι έρπις, μια κατά τα άλλα συνηθισμένη δερματική ασθένεια. Πηγαίνετε αμέσως στο φαρμακείο και πάρτε την ειδική κρέμα που θα σας προτείνει ο φαρμακοποιός, για τοπική εφαρμογή, έτσι ώστε να σταματήσει ο ιός. Επίσης, αποφύγετε τη χρήση gloss, κραγιόν ή διορθωτικού μέικ-απ, για να καλύψετε την εικόνα, διότι με αυτόν τον τρόπο η μόλυνση θα εξαπλωθεί!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.